Γιγαντώνεται η τουρκική προπαγάνδα & η Eλληνική φωνή αγνοείται…

Η κλεψύδρα αδειάζει…

Το τουρκικό ράλι της αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (κυρίως στο Καστελόριζο) συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Αν η Ελλάδα δεν περάσει στην αντεπίθεση θα χάσει πανηγυρικά και οριστικά. Ακόμη υπάρχει χρόνος, αλλά όχι πολύς.

Ο Τούρκος αξιωματούχος Τσαγκατάι Ερτσίγες (Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών) μίλησε στην Ουάσιγκτον για την Ανατολική Μεσόγειο, τα ενεργειακά και τις θαλάσσιες ζώνες. Προσέξτε πόσο συστηματική προπαγάνδα χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για να επιβάλλουν τη δική τους «αλήθεια» όπου κι αν αυτό είναι εφικτό. Μέσω ΜΜΕ, μέσω ιδρυμάτων, μέσω think tanks. Κοινή γραμμή σε όλες τις περιπτώσεις που καθοδηγείται από τον Ερντογάν και το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει μια θαλάσσια ζώνη 15.500 τετραγωνικών μέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι γελοίο».

.

TurkishEmbassyDC

@TurkishEmbassy

Ambassador @CErciyes, Director General for Bilateral Political & Maritime-Aviation-Border Affairs at @MFATurkey, is visiting Washington, DC today. He is speaking at @TurkHeritage and @GPInstitute, about Turkey’s foreign policy on maritime issues in the Eastern Mediterranean.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

TurkishEmbassyDC

@TurkishEmbassy

“Believing that a tiny island of 10 square km, located 2 km away from Turkey and 570 km away from Greece, can create a 15.500 sq mi maritime zone in the East Mediterranean is ridiculous,” says @CErciyes at @GPInstitute.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
105 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

.

Και αυτό δεν ήταν απλά και μόνο μια δήλωση στο think tank Global Policy Institute (GPI), αλλά δημοσιοποιήθηκε και μέσω του επίσημου λογαριασμού της τουρκικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, που σημαίνει ότι μεταφέρθηκε σε εκατομμύρια μάτια.

Αναφερόμενος μάλιστα στο γεγονός ότι το διεθνές δίκαιο απαιτεί διάλογο με τα συμβαλλόμενα μέρη σε περίπτωση διαφωνιών για τα θαλάσσια σύνορα ο Ερτσίγες είπε με θράσος: «Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι πλευρές πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν μια ειρηνική λύση στα προβλήματα στο τραπέζι του διαλόγου. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καλέσει δύο φορές την Αθήνα για το θέμα αυτό και παρόλο που δηλώνει ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο, εξακολουθούμε να περιμένουμε μια θετική αντίδραση από την Ελλάδα».

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Τούρκος αξιωματούχος υπενθύμισε:
«Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απόλυτα νόμιμη. Η συμφωνία αυτή είναι μια ισχυρή απάντηση στις πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που προσπαθούν να απομονώσουν και να περικυκλώσουν την Τουρκία στην περιοχή».

ολυμπια

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button