Αγρότες:«Θα Έρθουμε στην Αθήνα και θα Κάψουμε Όλους τους Πολιτικούς»

mplokaΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ GUARDIAN ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…

We will come to Athens and burn them’: political protest returns to Greece

Troubled country faces further hardship as public and private sectors take to the streets to protest against impact of austerity

Μπλόκα των αγροτών, πορθμεία ακινητοποιημένα στα λιμάνια, οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους: Η διαμαρτυρία έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και πολλοί φοβούνται ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του πιο συγκρουσιακού χειμώνα στη χώρα που μαστίζεται ακόμα από την κρίση.

Από τα ελληνικο-βουλγαρικά σύνορα μέχρι το νότιο νησί της Κρήτης, οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί απέναντι στο φάσμα των περισσότερων εντολών λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης.

«Είναι πόλεμος» λέει ο Δημήτρης Βέργος, ένας καλλιεργητής καλαμποκιού μιλώντας από τη βόρεια πόλη της Νάουσας. «Αν [οι πολιτικοί] πάνε να μας σπρώξουν στην άκρη, αν θέλουν να φαίνονται στα μάτια μας περαιτέρω απάνθρωποι, θα έρθουμε στην Αθήνα και θα τους κάψουμε όλους».

Με τη ρητορική σε τέτοια επίπεδα, ο Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, διοικητής τς Αριστεράς, έχει βρεθεί ξαφνικά σε αμυντική θέση. Αντιμέτωπος με μια σειρά διαδηλώσεων – αλιείς και κτηνοτρόφοι θα ενταχθούν την Πέμπτη στα μπλόκα, όταν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα κατεβαίνουν επίσης στους δρόμους – οι αναλυτές λένε ότι η τυχόν περίοδος του μέλιτος Τσίπρα, που μπορεί κάποτε να απόλαυσε, έχει τελειώσει.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button