Σε άλλη “διάσταση” βλέπει τον ορισμό των Αντιδημάρχων στα Διαπόντια η Δήμαρχος…(Video)

Παρατείνει το αδιέξοδο στα Διαπόντια η Υδραίου...Δείτε τι μας δήλωσε για τις Αντιδημαρχίες

Δεν θέλει να ορίσει τους Αντιδημάρχους στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Διαποντίων Νήσων όπως ο Νόμος ορίζει για τα συγκεκριμένα νησιά η Δήμαρχος Κέρκυρας κ.Υδραίου..Ο Νόμος 3852 / 2010 και το αρθρο 207 είναι ξεκάθαρος και υποχρεώνει κάθε Δήμαρχο σε Νησιωτικά συμπλέγματα που ονοματίζονται όπως των Διαποντίων αντιδήμαρχος ορίζεται ο πρώτος σε ψήφους σε κάθε Δημοτική Ενότητα…και με αντιμισθία.

Συνεπώς η Δήμαρχος ορίζει  με τον Νόμο αυτό και κανέναν άλλον. Εδω τι συμβαίνει..Αρχικά όρισε έναν Αντιδήμαρχο στους Οθωνούς και δεν όρισε σε Ερείκουσα και Μαθράκι…Οταν οι κάτοικοι προσέφυγαν κατά της απόφασης της  μια μέρα πριν εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 ορίζει τους Αντιδημάρχους σε Ερείκουσα και Μαθράκι με άλλο Νόμο και αμισθί!!!!

Και έχουμε το εξής τραγελαφικό Στους Οθωνούς ο Αντιδήμαρχος να πληρώνεται  και στην Ερείκουσα και Μαθράκι να εισπράττουν αέρα κοπανιστό!!!

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας δικαιούται να εχει 6 Αντιδημάρχους με αντιμισθία.Ο Νόμος 4647 άρθρο 47  δίνει την δυνατότητα στους εξη Αντιδημάρχους  με αντιμισθία που δικαιούται ο Δήμος Κέρκυρας να προσθέσει και άλλους δυο αμισθί…Ο Νόμος 4647  δινει αμισθί Αντιδημάρχους στο Κεντρικό Δημο και οχι στα Νησιωτικά συμπλέγματα που οριζονται απο τον Νόμο 3852 / 2010 και το άρθρο 207 κεκτημενα αγώνων των μικρών νησιών στην Επικράτεια.

Συνεπώς οι  τρεις Αντιδημαρχίες  που έχει το Νησιωτικό σύμπλεγμα με αντιμισθία δεν μπορεί να τις πάρει και να τις δώσει στο Κεντρικό Δήμο της Κέρκυρας…Και όμως ενώ  προβλέπονται  εξη Αντιδήμαρχοι με αντιμισθία στο Κεντρικό Δήμο έχει ορίσει 8 .Δηλαδή “κλέβει” τις δυο έδρες με αντιμισθία από τα Διαπόντια!!!

Αυτό η Δήμαρχος αν και Νομικός κάνει πως δεν το καταλαβαίνει και παρ ότι η απόφαση προσφυγής των κατοίκων τους δικαιώνει συνεχίζει να τα μπερδεύει λέγοντας πως τηρηθούν οι Νόμοι και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι.Σε ερώτημα που τις θέσαμε  χθες 18/02/20 δεν έδωσε σαφή απάντηση τι θα πράξει…(Δείτε το video στο τέλος του αρθρου).

Αν τώρα κατατεθούν οι μηνύσεις που έχουν δηλώσει ότι θα το κάνουν οι Διαπόντιοι η αρχίσουν παραιτήσεις τα πράγματα θα εξελιχθούν προς το χειρότερο…Μπορεί να δούμε Αντιδήμαρχο στην Ερείκουσα π.χ από την παράταξη Τρεπεκλή αν παραιτηθούν όλοι στο νησί από το συνδυασμό της Δημάρχου. Αν γίνει κατι τετοιο θα οριστεί βάσει του Νομου η κ.Σπυριδούλα Γκίκα(Πίτσα) απο τον συνδυασμό Κέρκυρα να Ζείς.

Το θέμα έφθασε και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Κίνημα Δημιουργίας Δήμου στα Διαπόντια. Δημιουργεί συνθήκες διάσπασης του Δήμου , νέων προσφυγών ίσως ενώ ο Νόμος για τα Νησιωτικά συμπλέγματα είναι σαφής και η Δήμαρχος Κέρκυρας κ.Υδραίου  δεν τον εφαρμόζει.

Αν το σύμπλεγμα πχ είχε προσαρτηθεί στο Δήμο του Βορρά ο Δήμος Κέρκυρας θα είχε μόνο 6 Αντιδημάρχους με αντιμισθία και ο Δήμος Βορρά θα είχε τρεις επιπλέον Αντιδημάρχους από τα Διαπόντια.

Συνεπώς εδώ παίζεται κάποιο παιχνίδι…Το σίγουρο είναι ότι θα αρχίσουν συγκρούσεις.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO TI MΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 3852/10 άρθρο 207…Η απάντηση της θυμίζει Χρησμό!!!

Camera  Chris     Επεξεργασία  amazonios

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button