Ας ετοιμαζόμαστε όλοι για μια αναπόφευκτη σύρραξη με την Τουρκία….Αρθρο του Γ.Τράγκα

Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν την ώρα της μεγάλης αδυναμίας και την ώρα της κρατικής αποσύνθεσης, σχολιάζει ο γνωστός αδέσμευτος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Εστιάζει στο γεγονός ότι οδηγούν την χώρα ως πρόβατο επί σφαγή σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, μια Τουρκία η οποία πολλαπλασιάζει τις απαιτήσεις της σε όλα τα ζητήματα:

Στην Κύπρο, την Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου που σημαίνει αυξημένη πιθανότητα σύρραξης σε όλο το μήκος των συνόρων

«Ο διεθνής τύπος φέρνει στη δημοσιότητα όλες τις πιέσεις σε βάρος της Ελλάδος. Αποκαλύπτει πώς η Γερμανία σπρώχνει την Ελλάδα σε υποχωρήσεις, ενισχύοντας τις επεκτατικές βλέψεις του κ Ερντογάν.

Μεγάλες γερμανικές εφημερίδες αναρωτιούνται και με άρθρα τους ειρωνεύονται την αιφνίδια αναβολή της Συνόδου Κορυφής λόγω κορονοϊού που άγγιξε τον κ Μισέλ.

Οι πάντες ψιθυρίζουν, γράφουν ή λένε ότι η Αθήνα οδηγείται ως πρόβατο επί σφαγή σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα η Άγκυρα πολλαπλασιάζει τις παράλογες απαιτήσεις της για τα νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο και την Θράκη. Ας ετοιμαζόμαστε όλοι για μια αναπόφευκτη σύρραξη κατά μήκος των συνόρων του ελληνισμού από τη Θράκη έως την Κύπρο.

Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν την ώρα της μεγάλης αδυναμίας και την ώρα της κρατικής αποσύνθεσης. Αυτή η ώρα δεν θα αργήσει. Ο Μητσοτάκης άγεται και φέρεται από την Καγκελαρία. Ο πολιτικός κόσμος εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει διχασμένη και φαίνεται ότι και αυτή ακούει τα κέντρα του εξωτερικού που ρυθμίζουν την θερμοκρασία της κριτικής της. Οποιαδήποτε κυβέρνηση δεχθεί να παραχωρήσει νησιά, βραχονησίδες και κυριαρχικά δικαιώματα, θα πέσει από την εξουσία, και δεν πρόκειται να κρατηθεί από την παθητικοποίηση που επιβάλλουν τα μέτρα αναχαίτισης του covid19.

Ο διεθνής τύπος αποκαλύπτει ότι η Γερμανία ανέβαλε τη Σύνοδο Κορυφής, και ότι δεν επιθυμεί κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, του μεγάλου πελάτη και συμμάχου της σε όλους τους πολέμους.

Το εκπληκτικό είναι ότι, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη βουλιάζει μέρα με τη μέρα μέσα στην οικονομική καταστροφή και στον αρνητικό απόηχο της μυστικής διπλωματίας, η Κύπρος, αυτή η μικρή χώρα, αυτό το πληγωμένο κράτος, σηκώνει αντάρτικο στην γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και κάνει αυτό που δεν τολμά να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Η Σύνοδος Κορυφής αναβλήθηκε γιατί το Βερολίνο φοβήθηκε δεύτερο βέτο της Λευκωσίας μετά από το πρώτο στην Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών. Η Λευκωσία πιέζεται αλλά σηκώνει ανάστημα υπερασπιζόμενη την ανεξαρτησία της, αν και απειλείται καθημερινά από την Άγκυρα.

Ανάστημα σηκώνει και η γειτονική Βουλγαρία που μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και ξεφτιλίζει όλους εκείνους που τους βάφτισαν «Μακεδόνες».

Συγκεκριμένα, η βουλγαρική κυβέρνηση θα μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων αν εκείνα δεν παραδεχθούν ότι ιστορικά και γλωσσικά αποτελούν τμήμα της χώρας τους και ότι δεν υπάρχει καμία μακεδονική γλώσσα. Η Βουλγαρία, αντίθετα με τους μη νοήμονες πολιτικούς μας που υπέκυψαν στις πιέσεις της καγκελαρίας του Βερολίνου και του Σόρος, έχει ενστάσεις σε ό,τι έκανε η Αθήνα με τον Ζάεφ, γιατί θεωρεί ότι οι Σκοπιανοί είναι φυλετικά και γλωσσικά Βούλγαροι. Είναι σλάβοι. Σύμφωνα με τη Σόφια, οι Σκοπιανοί μιλούν βουλγαρικά και όχι «μακεδονικά» όπως ισχυρίζονται.

Τις τελευταίες ημέρες, ολοένα και περισσότερο πιστοποιείται από διεθνή μέσα ενημέρωσης ή από πολιτικές ηγεσίες ότι εδώ ήμεθα γερμανική περιφέρεια: Ένα προτεκτοράτο με υπόδουλη και διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία, η οποία στη διάρκεια του μνημονίου κατέστη τη χώρα ελεγχόμενη και καθοδηγούμενη, ώστε να υπάρξουν εδαφικές παραχωρήσεις.

Ο κ Μητσοτάκης χαρακτήρισε θετικό βήμα την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας. Δεν δημοσιοποιεί, όμως, τα πρακτικά των συμφωνηθέντων στην τριμερή διάσκεψη του Βερολίνου. Φοβάται.

Τρέμει τις αντιδράσεις αν αποκαλυφθούν όσα παρασκηνιακά υπόσχεται ή συμφωνεί υπό την πίεση της κ Μέρκελ. Το Βερολίνο σπρώχνει το Μητσοτάκη σε ρήγμα των σχέσεων με τους αδελφούς Κυπρίους. Θέλει να σπάσει τη συμπαράταξη Αθήνας-Λευκωσίας. Αυτό φυσικά βολεύει την Τουρκία η οποία θέλει να κατασπαράξει και την υπόλοιπη Κύπρο ή να την θέσει υπό πλήρη έλεγχο.

Ενδέχεται να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21 με μικρότερα εδάφη, συρρικνωμένα κυριαρχικά δικαιώματα και μικρότερη πατρίδα, επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός υπηρετεί πιστά τις οδηγίες του Βερολίνου.

Ο ίδιος και ένας αριθμός στελεχών της ΝΔ υπακούουν απόλυτα στον Γερμανικό αετό, και για αυτό δεν ψελλίζουν ούτε ένα αρνητικό σχόλιο εναντίον της κ Μέρκελ και του «παιχνιδιού» που παίζει σε βάρος της Ελλάδος.

Πρέπει να ήμεθα σε ετοιμότητα. Ο Ερντογάν δεν θα σηκωθεί ποτέ από το τραπέζι παίρνοντας μόνο οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή των θαλασσίων ζωνών. Ο Ερντογάν θέλει λάφυρα. Θέλει νησιά. Θέλει το μισό και βάλε Αιγαίο. Θέλει την Κύπρο.

Επιθυμεί προσάρτηση ή κοσσοβοποίηση της δυτικής Θράκης. Θα πρέπει να μικρύνει πολύ το Ελληνικό κράτος για να χορτάσει και να πάψει να απειλεί. Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα βολεύει όλα τα σχέδια του. Για αυτό μας αποκαλεί «κούφια δέντρα που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν». Η κυβέρνηση είναι ελλιποβαρής. Ο πρωθυπουργός ακούει μόνο στη γερμανική γλώσσα.

Επηρεάζεται από τους Αμερικανούς ή από τη φιλία που έχουμε με τους Γάλλους, αλλά η ακοή του είναι στραμμένη στο τι λένε οι κολλητοί της οικογένειας, οι Γερμανοί. Έχει μετάσχει σε όλα τα «βρώμικα παιχνίδια» του Βερολίνου, της ομάδας των δισεκατομμυριούχων που επιθυμούν προεδρία Μπάιντεν. Με οδηγίες του Βερολίνου επιθυμεί την επιλογή του κ Μπάιντεν, ο οποίος δηλώνει από τώρα αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων με τη Γερμανία και επαναφορά της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή αποκατάσταση των σχέσεων και με το Πεκίνο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι διχασμένη στην Ελλάδα. Υπάρχει ένα κύμα αμφισβήτησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κ Τσίπρα. Αντί να υπάρχει ενότητα, και κριτική για την κατάσταση στην κοινωνία καθώς και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλα τα στρατόπεδα φροντίζουν με τις συμπλοκές τους να διευρύνουν ή να σταθεροποιούν τη δημοσκοπική απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόλοιπη αντιπολίτευση είναι φραστική, συντεταγμένη και συστημική. Κάτι πάει να πει ο κ Βελόπουλος αλλά «πνίγεται» από τα καλοπληρωμένα κανάλια.

Η στιγμή είναι ιδανική για την προώθηση των τουρκικών επεκτατικών βλέψεων. Η μνημονιακή Ελλάδα, πολύπληγωμένη, έχει ηγεσία ανάλογη εκείνης του Β’ ΠΠ, δηλαδή πολιτικούς που υπακούν τυφλά στις Γερμανικές εντολές, και παραδίδουν κάθε χρόνο το πλεόνασμα από το αίμα και τις σάρκες των Ελλήνων. Δηλώνουν ότι δραπετεύσαμε από τον έλεγχο των θεσμών και κοιτάνε να κάνουν κάποιες δουλειές με την εσωτερική ολιγαρχία την οποία θα καταπιεί σε λίγα χρόνια η γερμανική πλουτοκρατία.

Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι στο εσωτερικό της χώρας μας επικρατούν ίδιες συνθήκες με εκείνες στην Κωνσταντινούπολη, όταν την πολιορκούσε ο Μωάμεθ ο πορθητής. Δικοί του άνθρωποι, απάτριδες, πληρωμένοι ή ηττοπαθείς καλλιεργούν κλίμα συμβιβασμού και παραχωρήσεων προς την γειτονική χώρα.
Ο κόσμος έχει αρρωστήσει από τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, την εγκατάλειψη, και φυσικά από τα μέτρα για τον covid19. Οι εικόνες που βλέπουμε να βγαίνουν το βράδυ στην ελληνική τηλεόραση είναι εφιαλτικές.

Η τελευταία θεομηνία, ο «Ιανός», σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους στη Θεσσαλία, στην Καρδίτσα, στα Φάρσαλα και στην περιφέρεια του Βόλου, στην Κεφαλονιά, στην Ιθάκη. Άνθρωποι κοιμούνται μέσα σ εκκλησίες ή αποθήκες. Χιλιάδες δεν έχουν πλέον ούτε οικιακά σκεύη ούτε ρούχα καθώς τα παρέσυραν τα ορμητικά νερά. Ουδείς είναι κοντά τους. Μόνο ο θεός, και το τσιγάρο που καπνίζουν κλαίγοντας ή κουνώντας λυπημένα το κεφάλι.

Αυτοί οι χιλιάδες ούτε θα σκεφτούν τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Είναι βουλιαγμένοι στη λάσπη. Είναι άστεγοι. Είναι πεινασμένοι. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση έχει όσα τρόφιμα χρειάζονται. Η πολιτική προστασία, όπως βλέπουμε στην τηλεόραση, δεν ενδιαφέρεται αν οι πλημμυροπαθείς φοράνε μάσκες, αν έχουν κολλήσει covid19, και αν μπορούν να μετακινηθούν. Αυτά τα τμήματα της Ελλάδας αποκόπηκαν.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να μεταβεί στο Ιόνιο. Όπου πάει αποδοκιμάζεται. Έχει ένοχες σκέψεις που συγκρούονται με όσα βλέπει και για αυτό κυκλοφορεί με μεγάλο αριθμό αστυνομικών, και κοιτάει να επιστρέφει γρήγορα στην ασφάλεια του Μαξίμου.

Είναι σνομπ και δεν τον ενδιαφέρει πάρα πολύ ο αριθμός των χαμένων στη λάσπη. Η Κεφαλλονιά καταστράφηκε. Η Ζάκυνθος και η Ιθάκη έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Ο Μητσοτάκης έχει στον ύπνο του εφιάλτες: Ονειρεύεται ότι θα πέσει ως προδότης και χρησιμοποιεί όσο περισσότερο μπορεί το φόβο και την αγωνία για τον κορονοϊό.

Όπως αποδεικνύεται και στα ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών καναλιών, δεν ενίσχυσε το σύστημα υγείας. Αν θυμάμαι καλά, τα ρεπορτάζ μιλάνε για 365 ΜΕΘ στην περιοχή της Αττικής. Αν θυμάμαι καλά, αυτήν την ώρα έχει 40% κενά κρεβάτια. Τα ρεπορτάζ αποφεύγουν να πούνε ότι οι περισσότεροι άρρωστοι προέρχονται από δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Η ώρα μηδέν πλησιάζει

Η σήψη εντός της πολιορκημένης πόλεως ακολουθείται από φαιδρότητες και άγνοια κινδύνου. Είναι τα χαρακτηριστικά σημάδια του προθαλάμου εθνικής καταστροφής και μεγάλης εθνικής ταπείνωσης. Η ώρα μηδέν είτε στο σικέ τραπέζι της διαπραγμάτευσης είτε μέσα στους καπνούς μιας μάχης πλησιάζει. Εδώ δεν έχουμε νοσοκομεία για μια γρίπη, θα έχουμε αρκετές κλίνες για έναν πόλεμο; Εδώ δεν μπορούμε να βοηθήσουμε επαρκώς τους κατοίκους της Κεντρικής Ελλάδας και του Ιονίου μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός», θα έχουμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους των Ακριτικών νησιών μετά από πόλεμο με την Τουρκία;

Η σήψη, η παρακμή, η αδυναμία είναι οφθαλμοφανής. Εδώ και χρόνια πολεμάται ο πατριωτισμός και ο καλώς εννοούμενος εθνικισμός. Εδώ πολεμάται η αγάπη του Έλληνα προς την πατρίδα, ο σεβασμός στην ιστορία του, η πίστη στην ορθοδοξία και τον χριστιανισμό. Εδώ από συγκεκριμένα κέντρα πολεμάται το εθνικό φρόνημα, η εθνική υπερηφάνεια, η εθνική βούληση να παραμείνουμε ανεξάρτητοι. Εδώ και καιρό υποκλινόμεθα καθημερινά στη μεγαλοσύνη της Τουρκίας και καλλιεργούμε κλίμα ηττοπάθειας. Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά είναι εθνικό έγκλημα να λες και να δείχνεις στον εχθρό ότι δεν μπορείς να τον πολεμήσεις και κυρίως ότι δεν έχεις ψυχική δύναμη να το κάνεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το να πιστεύεις ότι οι Φράγκοι θα σε βοηθήσουν. Το ίδιο πίστευαν και οι Βυζαντινοί. Ο Μητσοτάκης καθοδηγείται από τους Γερμανούς, ταυτόχρονα όμως νιώθει ότι θα σαρωθεί από τις αντιδράσεις αν παραδώσει τμήματα της εθνικής κυριαρχίας.

Ο Τούρκος περιμένει την ευκαιρία να επιτεθεί και θα επιτεθεί ενδεχομένως στον πιο αδύναμο κρίκο, την Κύπρο. Οι Κύπριοι αδελφοί σπεύδουν να δώσουν βάσεις στους Αμερικανούς αλλά αυτό δεν θα ανακόψει την τουρκική βουλιμία, όπως δεν ανέκοψαν τον Αττίλα οι Βρετανικές βάσεις στη Δεκέλεια και στο Ακρωτήρι.

Ας βλέπουμε τα πράγματα όπως έχουν: Είμαστε σε πόλεμο εδώ και καιρό με την Τουρκία. Ακόμη δεν πέφτουν τουφεκιές αλλά είμαστε σε πόλεμο με τον Ερντογάν. Η Ευρώπη, οι Γερμανοί μας χρησιμοποιούν ως μπανανία, ως χώρο υποδοχής μεταναστών και κυρίως ως εμπορεύσιμη ύλη απέναντι στις ορέξεις και τις επιθυμίες του μεγάλου πελάτη τους.

Η Αθήνα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά εμφανίζεται άρρωστη. Σηψαιμική. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι διχασμένη και κάποιοι τη θέλουν αποσταθεροποιημένη και κομματιασμένη. Ο Τσακαλώτος έχει αναλάβει το έργο τις διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ως πολιτική φυσιογνωμία, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Τσίπρα. Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι ο Τσακαλώτος μπορεί να διαδεχθεί έστω και έναν κακό ή μέτριο Αλέξη Τσίπρα. Ο Τσακαλώτος, κακά τα ψέματα, είναι «πολιτικό καρτούν» που με τη δράση του βοηθάει τον Μητσοτάκη και κυρίως την Καγκελαρία του Βερολίνου, που επιθυμεί αδιατάρακτη την κυβέρνηση και έτοιμο τον Μητσοτάκη να υπογράψει όσα θέλει ο Ερντογάν.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button