Πρόβα απόβασης σε Ελληνικό νησί .Ασκηση απέναντι από τη Χίο

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ ΣΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤ

Η Τουρκία μετακινεί μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι από την Χίο. Η κινητικότητα που παρατηρείται για την αποβατική άσκηση «Efes 2018», όπως όλα δείχνουν είναι πρωτοφανής, κάτι που δημιουργεί προβληματισμό στους επιτελείς του Πενταγώνου, οι οποίοι δεν αποκλείουν οι Τούρκοι να επιχειρήσουν απόβαση σε κάποιο ελληνικό νησί της περιοχής. Οι ημέρες είναι πονηρές και δύσκολες.

Η ημερομηνία επίσης διεξαγωγής της άσκησης γίνεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο. Μεταξύ 30 Απριλίου και 10 Μαϊου, ενώ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποφασίσει να πάει σε εκλογές και όπως αναμένεται η πολεμική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας θα αυξηθεί και ίσως να μην περιοριστεί στα λόγια.

Ισχυρές δυνάμεις της 19ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα το Έντρεμιτ και της φρουράς της Μπεργκάμα που θα συμμετάσχουν στην διακλαδική άσκηση με πραγματικά πυρά «Efes 2018» η οποία θα διεξαχθεί στην Περιοχή της Σμύρνης αναχώρησαν ήδη προς την περιοχή του Κόλπου της άσκησης.

Μέχρι την ημέρα που θα ξεκινήσει η άσκηση θα γίνεται η εκπαίδευση των Μονάδων μαζί με τις υπόλοιπες στρατιωτικές δυνάμεις που θα λάβουν μέρος.

H Άγκυρα έχει δεσμεύσει ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ στο χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου για την πραγματοποίηση της άσκησης, η οποία αν και προγραμματισμένη εντούτοις σε αυτό το εκρηκτικό περιβάλλον αποκτά σίγουρα άλλες διαστάσεις.

Η προαναγγελία της άσκησης EFES έγινε με τις ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικό διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close