Κοινη επιστολή φορέων για λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών η στην μεταφορά τους απο την Κέρκυρα.

Kοινή επιστολή απέστειλαν προς τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και στους Βουλευτές Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα, Αλέκο Αυλωνίτη και Δημήτρη Μπιάγκη η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας για να μεταφερθούν τα σκουπίδια που βρίσκονται ως μικρές η μεγάλες χωματερές στους δρόμους…

Η αποκομιδή είναι απόλυτη ανάγκη όπως και η λύση στη διαχείριση των απορριμάτων που προβληματίζει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει:

«Επιθυμούμε, αφενός, να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, που προσφέρει τεράστια έσοδα ετησίως στον δημόσιο κορβανά, εξαιτίας της προβληματικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Αφετέρου ζητούμε τη δική σας άμεση βοήθεια για την επίλυσή του.

Για μια ακόμα χρονιά τα «βουνά» των σκουπιδιών έχουν κατακλύσει το νησί μας, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και να συνεχίζεται η δυσφήμιση για τον τόπο και το τουριστικό μας προϊόν. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής «η Κέρκυρα πεθαίνει», και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την άμεση παρέμβασή σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί πάραυτα το αίτημα, για άμεση μεταφορά απορριμμάτων εκτός νησιού, αίτημα το οποίο έχει διατυπωθεί πολλάκις και από διαφόρους θεσμικούς φορείς και στο παρελθόν, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό.

Πλέον όμως η Κέρκυρα δεν έχει τη δυνατότητα να περιμένει μέχρι την αποπεράτωση του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης, χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, γιατί απειλείται με ολική καταστροφή η τοπική οικονομία, η οποία στηρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα στον τουρισμό. Λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα παραπάνω, προσβλέπουμε στην άμεση παρέμβασή σας, ώστε να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος που απειλεί το νησί μας»

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close