ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ MAXIMUM ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ SCHAEUBLE

soibleΕνα σενάριο-θρίλερ κυκλοφορούν οι Γερμανοί.

Σύμφωνα με αυτό, εάν η ελληνική κυβέρνηση επιμείνει να μην δέχεται το υφιστάμενο πρόγραμμα θα μάς επιτρέψουν να ζούμε για τους 4 επόμενους μήνες με τον ELA, ως την στιγμή που θα στερέψουν τα  ΑΤΜς.

Αφού δουν το πρόγραμμα που θα τούς προτείνει η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσουν την κοστολόγησή του. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κοστολόγηση ενός προγράμματος μπορεί να απαιτήσει ένα διάστημα 4 μηνών τουλάχιστο. Αυτό το γνωρίζει και η ελληνική κυβέρνηση και ζητάει χρόνο.

-Δεν ξέρω πώς θα το χειρίζονταν οι αγορές, την απουσία ενός προγράμματος -αλλά πιθανώς αυτός ξέρει καλύτερα», δήλωσε ο Schaeuble σε δημοσιογράφους από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται- Σύνοδος της G20- για τυχόν απόφαση του Α. Τσίπρα να υλοποιήσει την απειλή εξόδου από τη διεθνή συμφωνία διάσωσης.
Συμφώνησε δε με τον Mario Draghi της ΕΚΤ ότι εάν η Αθήνα ήθελε μια «συμφωνία-γέφυρα», χρειάζεται πακέτο διάσωσης.
«Ποτέ δεν αναγκάσαμε κανέναν να μπει σε ένα πρόγραμμα. Είμαι έτοιμος για κάθε είδους βοήθεια, αλλά εάν δεν είναι επιθυμητή η βοήθεια μου, κανένα πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Wolfang Schaeuble.

Η λογική των Γερμανών είναι θέλετε να μείνετε εκτός προγράμματος; ΟΚ. Μείνετε με τον ELA ως την στιγμή που και η συγκεκριμένη γραμμή στήριξης θα στεγνώσει. Ηδη ο Παπανδρέου που έχει καεί και στο χυλό μάς προετοίμασε για το Πείραμα της Κύπρου με τα ATMς να δίνουν μόλις 100 ευρώ.

Στο μεταξύ η Moody΄s Investors Service ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση και των πέντε ελληνικών τραπεζών, ενώ έθεσε όλες τις αξιολογήσεις υπό παρακολούθηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

Η υποβάθμιση οδηγείται από την άποψη της Moody΄s για μειωμένη πιθανότητα συστημικής στήριξης δεδομένης:
–    Της αυξημένης αβεβαιότητας όσον αφορά την ικανότητα της κυβέρνησης να καταλήξει σε συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές εγκαίρως ώστε να καλύψει τις ανάγκες της σε ρευστότητα και χρηματοδότηση και
–    Την πιθανή μείωση της ικανότητας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να στηρίξει τις τράπεζες σε περίπτωση ανάγκης.

Ο οίκος σημειώνει ότι θα αξιολογήσει τις μεγάλες πιέσεις στη χρηματοδότηση και ρευστότητα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες. Επισημαίνει ακόμη ότι θα εξετάσει την άμεση έκθεση των τραπεζών στο ελληνικό δημόσιο και τον αντίκτυπο από την αποδυνάμωση του λειτουργικού περιβάλλοντος στην ποιότητα του ενεργητικού και τη φερεγγυότητα.

Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα οι Γερμανοί εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξαναγκασθεί να προσφύγει σε εκλογές ή δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι του προγράμματός του από τους πολίτες οι οποίοι στο μεταξύ θα έχουν έχουν οδηγηθεί σε ασφυξία.

-Θέλουμε οι Ελληνες να θυμούνται για 50 χρόνια το τίμημα της επιλογής τους…υποστηρίζουν από το περιβάλλον του Schaeuble.

koyrdisto portokali

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close