Εκκλησία κατα Βελόπουλου για τις “χειρόγραφες” επιστολές του Ιησού

Αιχμές κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς να τον κατονομάσει, αφήνει η εκκλησία, με αφορμή τις… χειρόγραφες επιστολές του Ιησού.

Την αρχή έκανε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος την Κυριακή, οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, καθώς η Μονή Βλατάδων στην οποία λειτουργεί είναι η μια από τις τρεις πατριαρχικές μονές της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Δίχως να αναφέρει το όνομα του προέδρου της παράταξης «Ελληνική Λύση», ο κ. Νικηφόρος φωτογράφησε τα χειρόγραφα του Ιησού τα οποία πουλούσε μέσω εκπομπής τηλεπωλήσεων ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας», ανάφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά».

«Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας», δήλωσε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος.


Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Ξεπερνούν τα όρια τα γραφικού

Στο περιθώριο εκδήλωσης που είχε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ν. Ηράκλειο, ο Σεβασμιώτατος τόνισε αναφερόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο:

«Οι ημέρες είναι πονηρές καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Ένα μόνο έχω να συστήσω στον κόσμο και θα πρέπει να το έχει καλά στο νου του πριν πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα που είναι υποχρέωσή μας και η πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Να προσέξουν τη συνέπεια των λόγων των ανθρώπων που θα επιλέξουν να τους εκπροσωπούν. Όσοι πωλούν μεταφορικά και κυριολεκτικά τον Χριστό και φέρνουν στο φως ακόμη και χειρόγραφες επιστολές του δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ξεπερνούν τα όρια του γραφικού. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός για να μαζέψει ψήφους να πουλά πατρίδα και Χριστό. Φτάνει πια».

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button