Δεν εχουν φάρμακο για τον Κοροναϊό!!! Αν ερθει σταματούν καθε δραστηριότητα!!!

Κανενας ελεγχος σε σκάφη απο Ιταλία πρός Κέρκυρα..Μηδεν ελεγχος και στα Διαπόντια νησιά!!!

ΜΕΤΡΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ
Τα πέντε άρθρα που περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας – Το σχέδιο θα αναπτύσσεται ανάλογα με την εξέλιξη του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο

Την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την λήψη μέτρων αποφυγής κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η ΠΝΠ περιλαμβάνει πέντε άρθρα και μεταξύ άλλων καλύπτει θέματα όπως περιορισμοί συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου, κλείσιμο σχολείων, εκκλησιών και άλλων κλειστών χώρων, προσλήψεις, αγορά φαρμάκων και υλικού ατομικής υγιεινής, διάθεση κλινών ΜΕΘ από ιδιωτικά θεραπευτήρια και έκτακτη επιχορήγηση του υπ. Υγείας

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα η ΠΝΠ περιλαμβάνει πέντε βασικά άρθρα:

Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
– Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

– Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
– Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.
– Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει  οδηγίες για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, πτυχές του οποίου θα αναπτύσσονται, ανάλογα με την εξέλιξη του κορωνοϊού σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Παραμένουμε ψύχραιμοι, υλοποιούμε τα μέτρα που έχουμε αποφασίσει και είμαστε σε εγρήγορση να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ…..ΟΥΤΕ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ!!!! ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ…

ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΙΤΑΛΩΝ & ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ

Στη Κέρκυρα δεν υπάρχουν μέτρα ελέγχου δια θαλάσσης στα Διαπόντια Νησιά (Ερείκουσα – Οθωνοί – Μαθράκι) ουτε οδηγίες για Ιδιωτικά σκάφη που εισέρχονται στο Ιόνιο….Ειδικα στα νησια των Διαποντίων ο Προεδρος του Τοπικου Συλλογου Περιβάλλοντος κ.Κατέχης αναρτησε τη παρακάτω τοποθέτηση – Ανακοίνωση.

Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει μέχρι σήμερα προς τον Λιμενικό Σταθμό Οθωνών Κέρκυρας η συνεννόηση με τους γιατρούς από επίσημο φορέα για το πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στα Διαπόντια νησιά το θέμα εισόδου Τουριστών με ιδιωτικά σκάφη από την γειτονική Ιταλία και γενικότερα από ξένα χωρικά η διεθνή ύδατα. Είμαστε προς το παρόν εντελώς ανενημέρωτοι και ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το θέμα.


Ειδικά στα Διαπόντια σε απόσταση μόλις 40 ν.μ. από την γειτονική Ιταλία με τόσα πλέον βεβαιωμένα κρούσματα που όπως όλοι ξέρουμε αποτελούν μόνιμο προορισμό των σκαφάτων Ιταλών το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό…
Ήδη έκανα κάποιες επαφές και τηλέφωνα για να ενημερώσω. Είχα προ ολίγου μία συνομιλία με το γραφείου του βουλευτή Κέρκυρας Ν.Δ. κ. Στέφανου Γκίκα ,ειδοποίησα τους βουλευτές Κέρκυρας κ. Αυλωνίτη και κ Μπιάγκη, αλλά είχα και τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κώστα Ζορμπά τον οποίο εκτιμώ και εμπιστεύομαι απόλυτα ότι θα ενεργήσει άμεσα.
Επίσης ειδοποίησα και την γραμματεία του Υπουργού Υγείας για να συζητηθεί στην αυριανή σύσκεψη που θα γίνει για αυτό ακριβώς το θέμα……


Απλώς κρούω καμπανάκι κινδύνου προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Ο Ιός δεν έχει κομματική ταυτότητα και εδώ στα ακριτικά νησιά δεν έχουμε καν τελωνείο η πύλη εισόδου η μέσα ελέγχου και αντιμετώπισης του ιού.
Είμαστε ξέφραγο αμπέλι πέραν των λιμενικών περιπόλων και ελέγχων που δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιου είδους περιστατικά.


Κατά τα άλλα έχουμε και εκλεγμένη τοπική εξουσία που πιάνει πουλιά στον αέρα. Όσο για την Δήμαρχου ούτε λόγος να γίνεται που μας έχει πάρει “υπό την προστασία της”… Να κοιμάστε ήσυχοι όπως κοιμόνται και κάποιοι αυτόδιοικητικοί ….”Όρθιοι”. Όλα στον Αυτόματο…


Γιάννης Κατέχης Οθωνοί

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close