Δεν βρήκε τίποτα η Κράτσα για Οδικό Αξονα στη Κέρκυρα. Μόνο την παράκαμψη Μπενίτσας αλλά ο εργολάβος πέθανε (VIDEO)

Ορφανουδάκης:Στις 07/01/20 έγινε ανάκληση της σύμβασης..Η κ.Κράτσα να αναλάβει εκ νέου την ευθύνη υλοποίησης του εργου

Καμια ολοκληρωμένη – δρομολογημένη μελέτη δεν βρήκε η Νεα Περιφερειακή Αρχή και η Περιφερειάρχης κ.Ρόδη Κράτσα στα συρτάρια της περιφέρειας  για Οδικό αξονα Βορρά Νότου στη Κέρκυρα. Καμια προηγούμενη Περιφερειακη αρχή δεν ετρεξε μια τέτοια μελέτη ώστε η Κέρκυρα να εχει ενα τέτοιο αναπτυξιακό εργο.Απο εποχή Παγκράτη – Βόσδου το μόνο που βρήκαν ήταν η μελέτη παράκαμψη Μπενίτσας αλλά εδώ είχαμε την ατυχία να πεθάνει ο Εργολάβος πριν λίγους μήνες.

Για το θέμα της παράκαμψης Μπενίτσας ερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Στεφανος Σαμοήλης  επικεφαλής της παράταξης Ανυπότακτο Ιόνιο  στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.Το ΥΠΕΧΩΔΕ το 2008 ανέθεσε σε εταιρεία μελέτη υψους 500 χιλιάδων ευρω.Απο αυτή διαπιστώθηκε οτι απαιτούνται δυο γέφυρες  τρία έργα ΕΤ- σατκοβερ και μια σήραγγα.

Αυτό ανέβασε το ποσό της μελέτης στα 800 χιλιάδες ευρώ έχουν γίνει και οι απαλωτριώσεις για το τμήμα Ποντί – Τζάκι Μπενιτσών και εντάχθηκε στον προυπολογισμό στις 18/12/2006 για ενα έργο που ξεκίνησε τη δεκαετία του 80….

Με αυτούς τους ρυθμούς η Κέρκυρα δεν μπορεί να δει ανάπτυξη και παραμένει με ένα άθλιο οδικό δίκτυο!!!

Για το έργο αυτό απο εποχή Παγκράτη και Βοσδου αγνοείτε η τύχη του ,Ο κ.Σαμοήλης ρώτησε την Περιφερειακή Αρχη τι γίνεται με αυτό το έργο (παράκαμψη Μπενίτσας) αλλά και την παράκαμψη Αργυράδων της παράκαμψης Σκριπερού ,της παράκαμψης Μωραιτίκων .Ζήτησε μια απάντηση για το αν μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτά τα εργα για τον άξονα Βορρά Νότου.Ποια είναι η στόχευση της ΠΙΝ

Η κ.Κράτσα απάντησε οτι δεν βρήκε τίποτε δρομολογημένο..Σε μια συνάντηση που είχα στο Υπουργείο Μεταφορών μας είπαν οτι το μόνο που έχουμε είναι της Μπενίτσας και είναι ανενεργό.

Στη συνέχεια απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ορφανουδάκης δηλώνοντας ότι ο άξονας Βορρά Νότου είναι   ιδιαίτερα σημαντικός για την παρούσα Περιφερειακή Αρχή και οτι δεν έγιναν ενέργειες από τις προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές . Ζητήσαμε να προχωρήσει από το Υπουργείο το έργο..

Απο την αρχική μελέτη ο Ανάδοχος ειχε λάβει προκαταβολή το 20% (70.000 ευρω) Ηταν ένα έργο μεγάλο όμως με τη πάροδο του χρόνου η κατάσταση κυλούσε αργά πέρασαν πολλά χρόνια  και πριν λίγους μήνες ο εργολάβος πέθανε. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν να γίνει η ανάκληση της σύμβασης στις 07/01/20 και δεν έχουμε μελετητή. Θα τονίσω την αναγκαιότητα και την σημαντικότητα που υπάρχει και πρέπει να αναλάβει η Περιφερειάρχης εκ νεου την πρωτοβουλία  και την  ευθύνη υλοποίησης της διαδικασίας.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close