Ανάπτυξη με ΝΔ…Κατάργηση 16 αεροπορικών γραμμων.Εκτός και τα Ιόνια Νησιά!!!

Κόβουν την επιδότηση και καταργούν την αεροπορική σύνδεση!!!

Η ΝΔ αφήνει εκτός 16 από τις 28 άγονες επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές που  λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των οποίων και τη γραμμή Κέρκυρα – Άκτιο (Λευκάδα) – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας / Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2020/C29/05), με ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών παροχής Δημόσιας υπηρεσίας σε τακτικές αεροπορικές γραμμές, που λειτούργησαν  επί της προηγούμενης Κυβέρνησης..

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΑΦΗΝΟΥΝ-ΜΟΝΟ 12 ΑΠΟ ΤΑ 28!!! 

Στα καταργούμενα δρομολόγια περιλαμβάνεται και η αεροπορική γραμμή Κέρκυρα – Άκτιο (Λευκάδα) – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος, η οποία μαζί με την θαλάσσια σύνδεση των νησιών του Ιονίου, τα  τελευταία χρόνια, λειτούργησε  θετικά  για τη συνοχή της Περιφέρειάς Ιονίων Νήσων.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών άφησε εκτός επιδότησης ακόμη και γραμμές που εξυπηρετούν προβληματικές νησιωτικές περιοχές μεταξύ των οποίων τα Κύθηρα, τη Μήλο, τη Νάξο, την Πάρο, κ.ά.

 Στον διαγωνισμό του 2016 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ζητούσε επιπλέον επεκτάσεις αεροπορικών συνδέσεων Δημόσιας υπηρεσίας για συγκεκριμένες νησιωτικές περιοχές τις οποίες τώρα καταργεί, όπως π.χ για τα Κύθηρα!

Αυτο συνιστά  ασυνέπεια,  υποκρισία και το ψεύτικο ενδιαφέρον  αυτής της διακυβέρνησης που φανερώθηκε με την ενέργεια αυτη σε βάρος των κατοίκων του Ιονίου και του Αιγαίου.

Η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες μεταφορών που αποτελεί Δημόσιο αγαθό και δικαίωμα και δεν θα επρεπε να  υποτάσσεται στη λογική της ανάλυσης κόστους – ωφέλειας.

Αφήνουν μονο 12 γραμμές: Από Αθήνα προς Σκιάθο, Ικαρία, Σύρο, Λέρο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Σκύρο, από Θεσσαλονίκη προς Σάμο, Χίο, Καλαμάτα, και οι γραμμές Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος και Ρόδος – Καστελόριζο.(Δες στο τέλος την Εφημερίδα της Ευρωπαικής Ενωσης).

Οι πρώτες αντιδράσεις ξεκινησαν απο το ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας και θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσει η ΠΙΝ ,οι Δήμοι των Ιονίων Νησων και του Αιγαίου και οι Βουλευτές των νησιών τωρα που το μαθαίνουν.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button