Tι σημαίνει χρεοκωπία μέσα στο Ευρώ…Τι σχεδιάζουν.

Μέσα στις επόμενες 80-100 μέρες αναμένεται να συμβεί ένα ιστορικών διαστάσεων γεγονός στην Ελλάδα. Θα υπάρξει συντεταγμένη χρεοκοπία εντός του ευρώ.Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει πρακτικά και νομικά εντός του ευρώ.  Δυστυχώς το σχέδιο αυτό προετοιμαζόταν εδώ και πολλούς μήνες ήδη από το Φθινόπωρο του 2010.

 Η κοινωνία παραπλανήθηκε από την καταρρέουσα πολιτική εξουσία. Η πολιτική εξουσία όλο αυτό το διάστημα απέκρυπτε την πραγματικότητα από την κοινωνία ωστόσο το μόνο που ζητούσε η καταρρέουσα πολιτική εξουσία ήταν απλά νέες θυσίες για ένα μάταιο αγώνα.

 Αρχές του 2011 και ειδικά μετά τον Μάρτιο και με κορύφωση την προτελευταία σύνοδο κορυφής διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διασωθεί και τότε εφαρμόστηκε το Γερμανικό σχέδιο προετοιμασίας της Ελλάδος για χρεοκοπία.


 Η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι Γερμανικό και σε κάποιο βαθμό Γαλλικό σχέδιο. Δυστυχώς μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη παρασυρμένο από τα ψέματα της καταρρέουσας ελληνικής πολιτικής εξουσίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τις διαφαινόμενες εξελίξεις. Δυστυχώς σύντομα η ελληνική κοινωνία σοκαρισμένη θα κληθεί να αποδεχθεί μια νέα άκρως αρνητική πραγματικότητα.

 Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εντός του ευρώ και τότε θα τεθεί το μεγάλο δίλλημα ή νέα σκληρά μέτρα όπως 30% μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και 250 χιλ απολύσεις στον δημόσιο τομέα άμεσα και στο ευρώ ή επιστροφή στην δραχμή. Το σχέδιο χρεοκοπίας…
Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει συντεταγμένα εντός του ευρώ αυτό το ενδεχόμενο έχει πλέον πιθανότητες επιβεβαίωσης 99% και απομένει μόνο 1% αν στην ύστατη στιγμή η Γερμανία αποφασίσει να διασώσει με άλλο τρόπο την Ελλάδα.

 Για τους Γερμανούς η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι η διάσωση της και ταυτόχρονα διάσωση του ευρώ. Όμως ο ασκός του Αιόλου θα ανοίξει και τότε η Ευρώπη θα παρασυρθεί σε μια ιστορικών διαστάσεων κρίση…..
Τι σημαίνει χρεοκοπία εντός ευρώ στην Ελλάδα;
Η ελληνική οικονομία δεν θα καταρρεύσει υπό την έννοια ότι θα επικρατήσει χάος ή στάση πληρωμών.  Συντεταγμένη χρεοκοπία σημαίνει ότι η Ελλάδα θα υποχρεώσει τους κατόχους ομολόγων να χάσουν αρχικά το 62% αλλά θα καταλήξει 75% με 80% των ελληνικών ομολόγων.
Αν μάλιστα υπάρξει και ρήτρα συλλογικής δράσης τότε θα χάσουν πέραν των θεσμικών και οι ιδιώτες.

 Για τους ιδιώτες θα τεθεί το όριο των 100 χιλ ευρώ στα ομόλογα που κατέχουν.  Λόγω αυτής της ιστορικής ανατροπής θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε μισθούς και συντάξεις.  Τότε η Ευρώπη και η Γερμανία ειδικά έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν το εξής σχέδιο. Θα κατανέμουν κονδύλια, δάνεια και δόσεις με καθαρά δικά τους κριτήρια.

 Η καταρρέουσα ελληνική πολιτική εξουσία θα έχει ηθικά εξοντωθεί καθώς θα ευθύνεται γι’ αυτή την ιστορική αποτυχία.  Λόγω των σοβαρών προβλημάτων που θα υπάρξουν σε μισθούς και συντάξεις θα υπάρξει μείωση έως 30% οριζόντια σε όλους, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και συνταξιούχους.

 Δεν θα υπάρχουν όρια κατώτατης σύνταξης ή μισθού αλλά το νέο άτυπο πλαφόν θα είναι τα 500 ή 550 ευρώ.  Για τους επενδυτές των ομολόγων θα είναι η χρεοκοπία της Ελλάδος μια καθαρή ζημία.

 Οι ομολογιούχοι θα υποστούν την μεγαλύτερη ζημία αδιαμφισβήτητα.  Οι επενδυτές του ΧΑ απλά θα δουν τα ιστορικά χαμηλά της αγοράς τις 500-550 μονάδες. Το χρηματιστήριο θα καταρρεύσει.

 Οι τραπεζικές μετοχές θα καταρρεύσουν η Εθνική στα 80 λεπτά και οι ιδιωτικές στα 10 λεπτά.
Οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν άμεσα μέσω του ΤΧΣ και θεωρούμε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα πραγματοποιηθεί κατά το ορθό με προνομιούχες ή κοινές άνευ ψήφου.

 Ωστόσο οι τράπεζες υποχρεωτικά θα οδηγηθούν στο ΤΧΣ δεν θα έχουν επιλογή να μην προσφύγουν καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται οι καταθέσεις.  Οι καταθέσεις δεν διασφαλίζονται με το ΤΕΚΕ. Το ΤΕΚΕ δεν μπορεί να καλύψει πάνω από 3-4 δις ευρώ καταθέσεων όταν το σύνολο των καταθέσεων είναι 176 δις ευρώ.  Η ένταξη των τραπεζών στο ΤΧΣ δεν θα είναι επιλογή θα είναι υποχρεωτική διαδικασία που θα διασφαλίσει κατά τρόπο ξεκάθαρο τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών.
Υποσημείωση μείζονος σημασίας….
Η Γερμανία και βεβαίως η ΕΚΤ όταν σχεδιαζόταν το πλάνο που θα οδηγούσε στην χρεοκοπία της Ελλάδος είχαν διαχωρίσει τις ελληνικές τράπεζες.  Είχαν αποφασίσει να προστατέψουν τις τράπεζες και τους καταθέτες.  Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

 Ότι ένας ιδιωτικός υπάλληλος που λάμβανε 1200 ευρώ μεικτά θα λαμβάνει μετά από μήνες 860 ευρώ μεικτά αλλά τουλάχιστον θα έχει εξασφαλισμένες τις καταθέσεις του.  Λόγω αυτής της κομβικής παραμέτρου, μην επιδεινώσετε με την στάση σας το ήδη αρνητικό κλίμα.

 Μην παίρνετε τις καταθέσεις σας από τις τράπεζες. Ακόμη και να υπάρξουν όρια υπερανάληψης μετρητών, πιθανότητα αρκετά αυξημένη τουλάχιστον δεν θα χαθούν οι καταθέσεις.  Οι τράπεζες τώρα χρειάζονται στήριξη.  Αν οι τράπεζες πέσουν και έχοντας πέσει και η χώρα τότε να θυμάστε η χρεοκοπία της Ελλάδος δεν θα είναι συντεταγμένη αλλά βίαιη.  Η κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες εξελίξεις με ψυχραιμία. Κρίνεται η ιστορία εντός έθνους. 
Η καταρρέουσα πολιτική εξουσία θα λογοδοτήσει για την προδοσία κατά του έθνους κατά της κοινωνίας.
Υποσημείωση ελάσσονος σημασίας
Τα CDS θα πληρωθούν αλλά όταν συμβεί θα δείτε ότι όντως αυτό ήταν ελάσσονος σημασίας….εμείς το υποστηρίξαμε με πολύ καθαριότητα εδώ και 18 μήνες.
Ιστορική υποσημείωση
Να ελπίζουμε σε συντεταγμένη χρεοκοπία καθώς αν είναι ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα δούμε τα διαδραματιζόμενα στην Αργεντινή και στην Ελλάδα.
Υποσημείωση
Εμείς δίνουμε μια άλλη διάσταση. Προετοιμασίας. Ελπίζουμε να διαψευσθεί η προσέγγιση αυτή και όλα να εξελιχθούν καλώς. Καλύτερα προετοιμασμένοι όλοι εσείς για το χειρότερο σενάριο και ας διαψευσθεί παρά απροετοίμαστοι και να επιβεβαιωθεί…

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close