Συνεστήθη νέος συμμαχικός πατριωτικός σχηματισμός…(Video)

Η συγκέντρωση των πολιτών την Κυριακή 25/10/2020 στο Αθηναίων Πολιτεία, στο Θησείο, προκειμένου να συζητήσουν τη συγκρότηση μιας πατριωτικής συμμαχίας από πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, καθώς και από πρόσωπα που ανθίστανται στο καθεστώς εξαθλίωσης και υποταγής, είχε για πρώτη φορά από το 2011 και το κίνημα των πλατειών, απτό αποτέλεσμα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που διανοίγουν το δρόμο για μια ελπιδοφόρα εξέλιξη.

Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα των πολιτών την πήραν εξωκοινοβουλευτικοί πολιτικοί σχηματισμοί και προσωπικότητες. Ο λόγος όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, δόθηκε στους πολίτες που όλοι, ανεξαιρέτως, κατέδειξαν την ανάγκη της δημιουργίας ενός συμμαχικού πολιτικού σχηματισμού, στον οποίο δήλωναν ότι είναι πρόθυμοι να διαθέσουν τις δυνάμεις τους. Προς επίρρωση τούτου, πολλοί δηλώσαν τα ονόματά τους για τη συγκρότηση μιας προσωρινής Γραμματείας, που σε ρόλο συντονιστικό, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να επεκταθεί η συμμαχία πανελλαδικά και να αρχίσει να λαμβάνει τη στοιχειώδη οργανωτική δομή. Οι συνεδριάσεις της Προσωρινής Γραμματείας θα είναι ανοικτές για τους πολίτες.

Η αθρόα συμμετοχή της συνάντησης του Θησείου, την οποία παρακολουθούσαν δια ζώσης άνω των 3.000 πολιτών από το διαδίκτυο, απέδειξε την απαίτηση του κόσμου για τη συγκρότηση ενός συμμαχικού δημοκρατικού και πατριωτικού σχηματισμού ευρείας έκτασης. Πολύ περισσότερο, απέδειξε τη μεγάλη δύναμη των πολιτών όταν αναλαμβάνουν ενεργό συμμετοχή στη δραστηριοποίησή τους για την αποτίναξη του ζυγού.

Επικοινωνία με την προσωρινή  Γραμματεία: [email protected]

Παραθέτουμε το πρώτο Δελτίο Τύπου της Προσωρινής Γραμματείας η οποία συνεδρίασε 5 μέρες μετά, στις 30/10/20, και στη συνέχεια το βίντεο της συνάντησης του Θησείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                   

Το πρωινό της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε σε δημόσια εκδήλωση στο Θησείο συνάντηση πολιτών με σκοπό τη δημιουργία ενός πανελλαδικού συμμαχικού σχήματος, ανοιχτού εξ ορισμού σε όλες τις συλλογικότητες, ομάδες και πρόσωπα, που συμφωνούν σε ένα πλαίσιο δημοκρατικού πατριωτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης .

Η συνάντηση απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για τη συγκρότηση ενός τέτοιου συμμαχικού φορέα, εφόσον, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τον εκφοβισμό που διαχέουν οι κυβερνώντες, συγκέντρωσε περισσότερους από 250 παρόντες, πολλοί από τους οποίους πήραν το λόγο, ενώ άλλοι 3.000 πολίτες την παρακολούθησαν  σε απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη κομματικών σχηματισμών (ΑΚΕΠ, ΔΗΚΚΙ, ΕΠΑΜ, ΑΚΚΕΛ, ΕΚΑΔ) πολιτικές προσωπικότητες όπως ο  τ. υπουργός,  Π. Λαφαζάνης, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και ενεργοί πολίτες.

Η συνάντηση του Θησείου κατέληξε σε τρεις άξονες πολιτικής στόχευσης, ως αφετηρία για να συγκροτηθεί το Συμμαχικό σχήμα του Δημοκρατικού Πατριωτισμού :

  1. Την ανατροπή του καθεστώτος μνημονιακής κατοχής και εκποίησης της Ελλάδας, το οποίο πλέον σήμερα απειλεί ανοικτά ακόμη και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, το ενιαίο και αδιαίρετο της εθνικής μας επικράτειας.
  2. Την αποκατάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της κρατικής κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού, αποτινάσσοντας το καθεστώς ασφυκτικής υποτέλειας που έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ στις δύο κρατικές υποστάσεις της πατρίδας μας, Ελλάδα και Κύπρο.
  3. Την αποκατάσταση με κάθε δυνατό τρόπο της δημοκρατικής και κοινωνικής ομαλότητας, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν, οι οποίες ουσιαστικά καταλύθηκαν από τον σφετερισμό, προς όφελος, πρωτίστως, των ξένων δανειστών και των εγχώριων κυρίαρχων κύκλων.

Με πρωτοβουλία του δικηγόρου Δημήτρη Σπάθα, καταρτίστηκε, επί τόπου,  κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κατάλογος πολιτικών φίλων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μετάσχουν σε μία προσωρινή Γραμματεία που θα έχει  συντονιστικό ρόλο  στις διεργασίες της δημιουργίας αυτής της πολιτικής συμμαχίας. Στην «Συμμαχία» έχει δικαίωμα να ενταχθεί  οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να συνεισφέρει με τις δυνάμεις του,  ανεξάρτητα αν παρευρισκόταν στην εκδήλωση ή όχι.

Η Προσωρινή Γραμματεία,  στην πρώτη της ανοικτή συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, καλεί τους πολίτες σε όλη τη χώρα που συμφωνούν με τους άξονες που τέθηκαν στη συνάντηση του Θησείου, ανεξαρτήτως των όποιων ιδεολογικών ή κομματικών καταβολών τους, να συμμετέχουν και να  διοργανώσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις δημιουργώντας συντονιστικές επιτροπές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Θέτοντας έτσι τις βάσεις, μέσω των πρωτοβουλιών και της ενεργού συμμετοχής τους, για τη συγκρότηση Φορέα «Συμμαχία Δημοκρατικού Πατριωτισμού»,  πανελλαδικά.

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2020
Η Προσωρινή Γραμματεία  της Συμμαχίας
Επικοινωνία με την προσωρινή  Γραμματεία: [email protected]

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close