Σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας οι κάτοικοι παραμένουν αβοήθητοι..(4 Video)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών της Καρδίτσας και των  Τρικάλων, ώστε να γίνουν κατοικήσιμα τα σπίτια τους και να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Οι προσπάθειες εστιάζονται στην απομάκρυνση της λάσπης, αλλά και της έντονης δυσοσμίας, της μούχλας, και της καταπολέμησης των κουνουπιών, για τα οποία οι κάτοικοι ζητούν άμεσα να υπάρξουν ψεκασμοί.

Τον δικό τους αγώνα δίνουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες για αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αποκατάσταση της κανονικότητας και της γρήγορης πρόσβασης στα Στουρναραίικα του Δήμου Πύλης της Π.Ε. Τρικάλων, με την τοποθέτηση γέφυρας τύπου Bailey (Μπέλεϊ), όπου οι εργασίες ξεκίνησαν χθες. Εντός της εβδομάδας αποκαθίσταται η πρόσβαση στο παραπάνω χωριό, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά από τον κεντρικό οδικό άξονα, μετά τις καταστροφές που έχει προκαλέσει η πρόσφατη θεομηνία. Πρωτεύοντα ρόλο στην φροντίδα των πληγέντων έχει και η σίτιση των πλημμυροπαθών.

Έως 2.800 μερίδες φαγητού καθημερινά προσφέρονται από τον Δήμο Τρικκαίων στους  πλημμυροπαθείς, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή (μεσημεριανό και βραδινό) σε όσους φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, αλλά και όσους διαμένουν σε χωριά  και δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν.Το φαγητό ετοιμάζεται  από το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων, από τη ΣΜΥ και από ιδιώτες, μέσω της σχετικής διαδικασίας.

Πρόβλημα και με τα σκουπίδια στον Παγασητικό.Η διακοπή παροχής πόσιμου νερού μέσω του δικτύου υδροδότησης που παρέχει η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου συνεχίστηκε για 15η ημέρα χθες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν όλη τη Μαγνησία. Όπως αναφέρεται, οι κρατικοί φορείς και ο δήμος επισημαίνουν προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση ασθενειών, πως το νερό που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων δεν είναι πόσιμο,η παροχή είναι μόνο για οικιακή χρήση. Επίσης, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον Παγασητικό Κόλπο, όπου υπάρχουν τεράστιες ποσότητες από φερτά υλικά που κατέβασαν στη θάλασσα οι χείμαρροι και εγκυμονούν κινδύνους για τη ναυσιπλοΐα αλλά έχουν κάνει απροσπέλαστες και τις παραλίες λόγω συσσώρευσης σκουπιδιών.

Επιπλέον, ο Παγασητικός είναι μεγάλος αλλά και κλειστός κόλπος, όπου τα νερά δεν ανανεώνονται εύκολα
λόγω της γεωμορφολογίας.

Στα Χωρια του κάμπου δεν εχουν πατήσει το πόδι τους Υπηρεσίες οπως καταγγέλουν οι κάτοικοι να καταγράψουν τις ζημιές δεν έχουν αποζημιωθεί χιλιάδες κάτοικοι να κάνουν εναν καθαρισμό και δεν εχει στείλει το Κράτος μηχανήματα να καθαρίσουν την λάσπη στους δρόμους..

Σε αρκετές περιοχές υπάρχει κίνδυνος για την Υγεία των κατοίκων λογω των χιλιάδων νεκρών ζωων..Ενα απέραντο Νεκροταφείο υπάρχει σχεδόν παντού στις αγροτικές εκτάσεις.

Δείτε μερικά video που πολίτες αναφέρουν για την κατάσταση που επικρατεί.

ΕΙΚΟΝΕΣ – VIDEO ΑΠΟ ΒΛΟΧΟ

ΓΕΩΡΓΑΝΑΔΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button