O Tσίπρας εσκισε το προεκλογικό του πρόγραμμα αντι το μνημόνιο…

oyaoyΤελικά, o Τσίπρας αντί να σκίσει το μνημόνιο, έσκισε το προεκλογικό του πρόγραμμα και ο Καμμένος αντί για «Κούγκι» έβαλε την υπογραφή του σε ένα επαίσχυντο Μνημόνιο με τους τροϊκανούς.
O Τσίπρας με τον Καμμένο κατάφεραν να αποκτήσουν το δικό τους «Καστελόριζο». Όπως ο Τζέφρυ Παπανδρέου εκείνη την αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδος στην δικαιοδοσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έτσι και σήμερα ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό καθεστώς εποπτείας από την τρόικα, μόνο που πλέον θα την αποκαλεί «θεσμικά όργανα». Επιπλέον ανακοίνωσε ότι τελικώς έγινε αποδεκτή η τετράμηνη παράταση του μνημονίου, έτσι ώστε να υπάρξει ο χρόνος, προκειμένου να αποφασιστεί (από τα «θεσμικά όργανα») το νέο Μνημόνιο.
Τόσο τα αφεντικά της τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), όσο και ο Βαρουφάκης, είπαν ουσιαστικά προς τον Ελληνικό Λαό σε ζωντανή σύνδεση ότι σήμερα αποφασίστηκε η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Χαρακτηριστικό της όλης υποθέσεως είναι ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Βαρουφάκης, αρνήθηκε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που ήταν μία από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο απλά για έναν φόρο που δεν είναι δίκαιος.
Πάμε, όμως να δούμε, εν τάχει το κείμενο επί του οποίου επήλθε συμφωνία στο Eurogroup, κάνοντας την απαραίτητη «μετάφραση», ώστε να μην δουλεύουν τον κοσμάκη οι συγκυβερνώντες, τα κανάλια, οι φυλλάδες και οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Καταρχάς το κείμενο της συμφωνίας κάνει λόγο για «μία παράταση της Master Financial Assistance Agreement (MFFA), η οποία υποστηρίζεται από μία σειρά δεσμεύσεων». Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση παρέτεινε το Μνημόνιο, με όλα τα παρελκόμενα που ήδη γνωρίζουμε και – επιπλέον – θα υπογράψει (την Δευτέρα) νέες δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, δηλαδή θα πάρει νέα μέτρα.
Στην συνέχεια γίνεται απολύτως σαφές το τι θα έχουμε τις ακριβώς επόμενες ημέρες: «Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μία πρώτη λίστα με μέτρα μεταρρυθμίσεων, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, έως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου… Μόνο η έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης για την διευρυμένη συμφωνία από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της την όποια εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος». Κοινώς, όπως γινόταν και με τη νουδούλα, θα έρθουν στην Ελλάδα οι τροϊκανοί να επιθεωρήσουν, να αξιολογήσουν και να διατάξουν, αλλιώς δόση… δεν έχει.
«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς». Εδώ είναι το σημείο που ο Τσίπρας έσκισε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, υποσχόμενος στους διεθνείς τοκογλύφους ότι όχι μόνο δεν θα καταργήσει το μνημόνιο, αλλά δεν θα καταργήσει ΚΑΝΕΝΑ μνημονιακό μέτρο.
Πλέον το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ξεκάθαρα δύο πτέρυγες. Από την μία μεριά βρίσκεται το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο», που αποτελείται από τις δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο, δηλαδή τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το ΠΟΤΑΜΙ. Από την άλλη μεριά βρίσκεται μονάχα η Χρυσή Αυγή που αποτελεί την μοναδική πηγή αντίστασης στην φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Ελληνικής Πατρίδας, όντας παράλληλα το μοναδικό κόμμα που δέχεται την πολιτική ολόκληρου μνημονιακού – κλεπτοκρατικού κατεστημένου, από κανάλια και εργολάβους, μέχρι φυλλάδες και αποκόμματα του Μνημονίου.

Σχετικώς με το ζήτημα το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ο Σύριζα, αντί για το μνημόνιο, έσκισε το προεκλογικό του πρόγραμμα – Μοναδική δύναμη αντίστασης στους διεθνείς τοκογλύφους η Χρυσή Αυγή
O Σύριζα διατηρεί όλα τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, αποδέχεται την επαίσχυντη εποπτεία της τρόικα (με άλλο όνομα) και απαρνείται τις φιλολαϊκές, προεκλογικές του υποσχέσεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.
Μοναδική δύναμη αντίστασης στην οικονομική κατοχή της χώρας, μοναδικό πραγματικά αντιμνημονιακό κίνημα είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμoς-Χρυσή Αυγή, γι’ αυτό και οι εκλεγμένοι βουλευτές του παραμένουν παράνομα στις φυλακές.

Επαγγελματίες εξαπατητές! Η χθεσινή συμφωνία δεν ήταν συμφωνία λέει τώρα ο Κ. Χρυσόγονος για να δικαιολογήσει τα αριστερά μνημόνια.

Οι Συριζαίοι μπορούν άνετα να τετραγωνίσουν τον κύκλο παίζοντας με τις λέξεις!

«Η χθεσινή συμφωνία δεν είναι καν συμφωνία. Είναι ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, στον RealFM, 97.8, σχετικά με το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, όπου αποφασίστηκε τετράμηνη παράταση για το μνημόνιο.

Και πρόσθεσε: «Εμείς υποσχεθήκαμε ότι θα καταθέσουμε, μέχρι τη Δευτέρα, τις προτάσεις μας και οι απέναντι υποσχέθηκαν ότι θα εξετάσουν αυτές τις προτάσεις και θα έρθουν σε έναν διάλογο μαζί μας μέχρι τα τέλη Απριλίου».

-Εδώ βέβαια παραδέχεται ευθέως πως ο Σύριζα συνεργάζεται με την τρόϊκα – που θα έδιωχνε ο Σύριζα – διαψεύδει ευθέως Βαρουφάκη και Τσίπρα και τις δηλώσεις τους, αλλά και τις σφοδρές διαφωνίες στο εσωτερικό του Σύριζα, αλλά μην το κάνουμε θέμα!΄

Ετσι κι αλλιώς ακούγεται από μακρυά ένα ελικόπτερο να έρχεται… Γιατί άραγε;;;

Υ.Γ.: Αφού δεν ήταν συμφωνία φανταζόμαστε ο Σύριζα, από Δευτέρα, θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του ώστε να ανακουφιστεί η κοινωνία.

Έχουμε και λέμε:

1)Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων
2)Επαναπρόσληψη των καθαριστριών
3)Ακύρωση των όλων των ιδιωτικοποιήσεων
4)Επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής
4)Κρατική ακτοπλοΐα
5)Κατάργηση της αξιολόγησης
6)Αύξηση μισθών στον δημόσιο
7)Κατάργηση ΕΝΦΙΑ
8)Κούρεμα όλων των οφειλών και των κόκκινων δανείων

Αναμένουμε, μαζί με την κοινωνία! Γιατί οι ανάγκες του λαού μας δεν ξέρουν από πολιτικάντικα κόλπα, ούτε από τετραγωνισμούς του κύκλου

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close