Ο Bill Gates και τα Ηνωμένα Έθνη πιέζουν για πλήρη υιοθέτηση της διατροφής με βάση τα έντομα. Όλα για «το καλό του πλανήτη»…και τις «εναλλακτικές πρωτεΐνες»…

Τηγανιτά κουκούλια μεταξοσκώληκα στην Ταϊλάνδη. Οι μεταξοσκώληκες είναι μεταξύ των ειδών στον κατάλογο εντόμων της Σιγκαπούρης που έχουν εγκριθεί για ανθρώπινη κατανάλωση. Πηγή: The Guardian 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – ίσως η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη πίσω από τις λεγόμενες «εναλλακτικές πρωτεΐνες» – συχνά διαφημίζει τη συμμόρφωση της Σιγκαπούρης με την Ατζέντα 2030, οπότε η απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στα τρόφιμα με βάση τα έντομα δεν αποτελεί έκπληξη…

 Οι υποστηρικτές των εντόμων ως τροφή για τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ («FAO»), ισχυρίζονται ότι είναι πιο βιώσιμα και έχουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με την παραδοσιακή κτηνοτροφία. Ωστόσο, τα τρόφιμα που βασίζονται στα ζώα, όπως το βόειο κρέας, το χοιρινό και τα πουλερικά, είναι πιο αποτελεσματικές και υγιεινές πηγές πρωτεΐνης.

 

Πηγή: Expose News

Άρθρο τη ς Rhoda Wilson

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η Σιγκαπούρη έγινε η τελευταία χώρα που ενέκρινε τα προϊόντα εντόμων για ανθρώπινη κατανάλωση, σε μια κίνηση που η εφημερίδα The Guardian περιέγραψε ως μια κίνηση που «ανοίγει το δρόμο για τα πιάτα να γίνουν πιο στριφογυριστά, πιο ποδαράτα και πιο βιώσιμα» και ως «ένα σημάδι για τα πράγματα που έρχονται».

Σε ανακοίνωσή της στις 8 Ιουλίου, η Υπηρεσία Τροφίμων της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι ενέκρινε 16 έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση ως τρόφιμα, καθιστώντας την την τελευταία χώρα που το έκανε. Τα εγκεκριμένα έντομα περιλαμβάνουν κουκούλια μεταξοσκώληκα και αλευροσκούληκα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και άλλες χώρες έχουν επίσης εγκρίνει ορισμένα έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση, με σαφείς απαιτήσεις επισήμανσης για τα τρόφιμα που περιέχουν έντομα.

Τα κενά στους αμερικανικούς κανονισμούς έχουν επιτρέψει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις «εναλλακτικών πρωτεϊνών» να εισέλθουν στην αγορά τροφίμων από έντομα – με την υποστήριξη προσωπικοτήτων όπως ο Bill Gates και κυβερνητικών οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη («ΟΗΕ»), η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας («DARPA») και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Η τάση για τροφές με βάση τα έντομα συνδέεται με την Ατζέντα 2030 SDGs του ΟΗΕ, την προώθηση της βιωσιμότητας και την αναγκαστική τροποποίηση της συμπεριφοράς.

«Η τρέλα των εντόμων συνδέεται στενά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ», δήλωσε ο Michael Rectenwald, συγγραφέας του βιβλίου “The Great Reset and the Struggle for Liberty – Unravelling the Global Agenda”.

«Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – ίσως η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη πίσω από τις λεγόμενες «εναλλακτικές πρωτεΐνες»  συχνά διαφημίζει τη συμμόρφωση της Σιγκαπούρης με την Ατζέντα 2030, οπότε η απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στα τρόφιμα με βάση τα έντομα δεν αποτελεί έκπληξη», δήλωσε ο Seamus Bruner, συγγραφέας του βιβλίου “Controligarchs: Exposing the Billionaire Class, their Secret Deals, and the Globalist Plot to Dominate Your Life” και διευθυντής έρευνας στο Government Accountability Institute.

Οι υποστηρικτές των εντόμων ως τροφή για τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ («FAO»), ισχυρίζονται ότι είναι πιο βιώσιμα και έχουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με την παραδοσιακή κτηνοτροφία. Ωστόσο, τα τρόφιμα που βασίζονται στα ζώα, όπως το βόειο κρέας, το χοιρινό και τα πουλερικά, είναι πιο αποτελεσματικές και υγιεινές πηγές πρωτεΐνης.

«Η αλήθεια είναι ότι το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας, τα πουλερικά και άλλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης είναι οι πιο αποτελεσματικές και υγιεινές πηγές πρωτεΐνης. Αυτοί οι φανατικοί του κλίματος που προωθούν τροφές με βάση τα έντομα φοβίζουν τους ανθρώπους ώστε να υιοθετήσουν λιγότερο υγιεινές δίαιτες», δήλωσε ο Bruner στο The Defender.

Ενώ οι υποστηρικτές βλέπουν τα έντομα ως μια βιώσιμη πηγή πρωτεϊνών για το μέλλον, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους για την υγεία, όπως τα παράσιτα και οι αλλεργίες, και εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα πίσω από την προώθηση τροφίμων με βάση τα έντομα.

«Η δικαιολογία για τα έντομα είναι η παραγωγή πρωτεϊνών με λιγότερη παραγωγή αερίων ρύπων: για να σώσουμε τον πλανήτη μειώνοντας την κλιματική αλλαγή, το μεθάνιο από τις αγελάδες, τη λιγότερη ρύπανση», δήλωσε η  Dr. Meryl Nass, ιδρύτρια του Door to Freedom. «Αλλά επειδή είναι πρωτεΐνη δεν σημαίνει ότι είναι και καλή για εμάς».

Η Nass ανέφερε τα παράσιτα που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν από τα έντομα, τις δυσκολίες στην πέψη των εντόμων και τις κοινές αλλεργίες στη χιτίνη – που βρίσκεται συνήθως στον εξωσκελετό των εντόμων.

Υποστήριξε ότι ένας λόγος πίσω από τη στροφή προς τα έντομα ως τροφή είναι «η πρόκληση συναισθηματικής βλάβης: η υποβάθμιση, ο εξευτελισμός, η υποβάθμιση των ανθρώπων» και ότι το βοδινό κρέας «δαιμονοποιείται», ενδεχομένως για να «αποδυναμωθεί το είδος».

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Elze van Hamelen δήλωσε στην εφημερίδα The Defender ότι η χρήση συστατικών εντόμων για τροφές κατοικίδιων ζώων ενέχει επίσης κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επικαλούμενη μελέτη του 2019, η οποία βρήκε παράσιτα σε 244 από 300 εκτροφεία εντόμων και καταστήματα κατοικίδιων ζώων που ερευνήθηκαν.

Στη Σιγκαπούρη, οι τοπικές επιχειρήσεις αγκαλιάζουν τις τροφές με βάση τα έντομα, με ορισμένες να προσφέρουν ήδη πιάτα εμπλουτισμένα με έντομα. Εφαρμόζονται εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενημέρωση των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, σχετικά με τα οφέλη της κατανάλωσης εντόμων.

Ορισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκίνησαν πριν από την έγκριση. Για παράδειγμα, η πρώτη νεοσύστατη επιχείρηση της Σιγκαπούρης που παρασκευάζει τρόφιμα από έντομα πραγματοποίησε εργαστήρια και εκπαιδευτικές συνεδρίες σε σχεδόν εκατό σχολεία πριν η Υπηρεσία Τροφίμων της Σιγκαπούρης εγκρίνει τα έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά το πρόγραμμα διαπίστωσαν ότι περίπου το 80% των μαθητών θα ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα έντομα μετά την έγκρισή τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μέρος των ψυχολογικών τεχνικών που αναπτύσσονται για να αποδεχτούν οι άνθρωποι τα έντομα ως τροφή. Αρκετές μελέτες το 2020, 2021 και 2022 πρότειναν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν έννοιες της επιστήμης της συμπεριφοράς, όπως το nudging, για να επηρεάσουν την αποδοχή από το κοινό των τροφίμων με βάση τα έντομα. Η αλήθεια είναι ότι το nudging χρησιμοποιείται ήδη ευρέως για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον Rectenwald, η «αειφορία» είναι κωδικοποιημένη γλώσσα για εξαναγκαστικές μειώσεις της κατανάλωσης και αναγκαστικές τροποποιήσεις συμπεριφοράς.

Εκτός από τον εξευτελισμό των ανθρώπων και την απόκτηση έτσι ψυχολογικής εξουσίας πάνω τους, υπάρχει τεράστιο οικονομικό κέρδος για όσους προωθούν την ατζέντα για την διατροφή με βάση τα έντομα.

«Ο Bill Gates ισχυρίζεται ότι οι επενδύσεις του σε εναλλακτικές πρωτεΐνες γίνονται για να σωθεί ο πλανήτης», δήλωσε ο Bruner. «Αυτό που δεν λέει είναι ότι αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής για τη μονοπώληση της βιομηχανίας πρωτεϊνών -για το κέρδος- καθώς ασκεί πιέσεις για την απαγόρευση του ανταγωνισμού με τη διατροφή που είναι βασισμένη στα ζώα».

ellinikiafipnisis.blogspot.com

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button