Νέο αρθρο Τράγκα: Ψέμματα λέτε δεν έχετε κανένα σχέδιο άρσης των μέτρων κ.Μητσοτάκη

Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, καλό είναι να επανεξετάσετε ορισμένα πράγματα και πρόσωπα που εκθέτουν εσάς, την κοινωνία και το μέλλον του λαού από απροσδιόριστους κινδύνους. Όσο σκαλίζω τα πράγματα – κύριε Μητσοτάκη- διαπιστώνω ότι το κράτος αυτό είναι ανύπαρκτο, ανοχύρωτο και δυστυχώς επικρατεί απύθμενη υποκρισία. Χειροκροτείτε και χύνετε κροκοδείλια δάκρυα υπέρ του νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο σε όλα τα έτη του μνημονίου, λοιδορούσατε, συκοφαντούσατε, κόβατε τις αμοιβές του και το αφήνατε να φύγει στο εξωτερικό ή στη σύνταξη. Μου έλεγαν χθες, ένα πλήθος συνδικαλιστών ότι ουδέποτε ο κος Τσιόδρας δεν πήρε το μέρος του ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού αλλά αντίθετα λοιδορούσε τις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών του ΕΣΥ. Δεν κατόρθωσα να βρω, ούτε ένα άρθρο του κου Τσιόδρα κατά των μνημονιακών περικοπών στο ΕΣΥ και ούτε ένα επικριτικό λόγο του για όσα έκαναν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Υπηρετώντας στην παθολογική κλινική του Αττικού νοσοκομείου, που διευθύνει ο καθηγητής κος Μπούμπας, δεν αντέδρασε ποτέ δυναμικά για τις ελλείψεις που παρουσίαζε το νοσοκομείο. Να σημειώσω ότι υπεύθυνη για τις λοιμώξεις στο Αττικό είναι η κα Αντωνιάδου.

Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, οι νέοι κορονοιοί που έρχονται οσονούπω θα εξαερώσουν όλο αυτό το σκηνικό της υποκρισίας και του ψέματος. Στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 1.000 νεκρούς σε τροχαία κάθε χρόνο. Θρηνούμε μία κωμόπολη. Ούτε τα αυτοκίνητα σταμάτησαν να κινούνται στους δρόμους, ούτε πήρατε κάποια μέτρα για να περιορίσετε την τρέλα που κυκλοφορεί και σκοτώνει. Η συνήθης γρίπη κε Μητσοτάκη σκοτώνει κάθε χρόνο παγκοσμίως από 350.000 έως 650.000. στην Ελλάδα έχουμε τριπλάσιους νεκρούς από ό,τι τώρα με τον κορονοϊό.

Πρέπει επίσης, κε Πρωθυπουργέ να σας πω ότι οι ιοί  που έρχονται θα αναζωπυρώσουν πλήθος ασθενειών, θα φέρουν χιλιάδες νεκρούς και είναι καλό να πείτε στον κο Τσιόδρα να μην λέει, αυτή είναι η νίκη η δική σας και η δική μας. Αυτό – μέχρι στιγμής – είναι ένα καθαρό αποτέλεσμα της καθολικής συμμόρφωσης του ελληνικού λαού σε συνδυασμό μέχρι στιγμής με καλή τύχη. Μέχρι τώρα ο γερμανικός δορυφόρος που λέγεται Ελλάδα, με την κυβέρνηση που είναι σούζα στο Βερολίνο, δεν είχε χρήματα να αγοράσει ούτε χλωροκίνη, ούτε γάντια, ούτε μάσκες,  ούτε τους απαραίτητους αναπνευστήρες. Φαρμακευτική εταιρία έκανε δώρο τη χλωροκίνη, τα ιδρύματα Ωνάση και Νιάρχου έκαναν δώρο τις μάσκες και τα γάντια και μέχρι στιγμής δεν κατορθώσαμε να κάνουμε τον απαραίτητο αριθμό τεστ στον πληθυσμό, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για τα αντιδραστήρια. Έχουμε κάνει τα λιγότερα τεστ σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο. Επίσης, λέγονται τεράστια ψέματα γύρω από τον αριθμό των μονάδων εντατικής θεραπείας και θα έπρεπε ο νόμος για fake news να τσιμπήσει τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας που άφησαν έτσι τη χώρα.

Κε Μητσοτάκη δεν έχετε κανένα σχέδιο άρσης των μέτρων και κυρίως δεν έχετε κανένα σχέδιο για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού. Ο κόσμος θα σας πάρει με τις πέτρες. Σε λίγο, ο κος Χαρδαλιάς θα είναι άσχημη ανάμνηση και οι πεινασμένοι θα ξεκολλάνε τις πλάκες των πεζοδρομίων. Τα κροκοδείλια δάκρυά σας, θα πάψουν να χύνονται και θα οδηγηθείτε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις δεν θα ξαναλειτουργήσουν. Λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό, ότι θα ρίξετε χρήμα στην αγορά. Και το ερώτημα που απασχολεί πλέον συνταγματολόγους, νομικούς και πολιτικούς είναι πόσο καιρό μπορείτε να κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Όταν οι λοιμώξεις ανακατεύονται με τα πολιτικά παιχνίδια, τότε τα πράγματα εκτροχιάζονται.

Μένουμε στο σπίτι αλλά το νου σας. Μένουμε άνθρωποι. Μένουμε ελεύθεροι και παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν, χωρίς να δίνουμε μεγάλη σημασία στο αυταρχικό ύφος του κου Χαρδαλιά. Οι πολιτισμένοι πολιτικοί εκφράζονται διαφορετικά σε όλο τον κόσμο. Οι Ζουρνατζήδες σκύβουν πάνω στις ανακοινώσεις και λένε αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Εύχομαι τον κορονoϊό να μην τον διαδεχτεί η ραδιενέργεια. Εύχομαι η ανθρωπότητα να μην ζήσει τις συνέπειες του κραχ του 1929. Οι λοιμωξιολόγοι θα είναι παρελθόν μπροστά στους θανάτους από ασθένειες, κύματα βίας και αυτοκτονίες που θα φέρουν η ανεργία και η πείνα.

Χθες, έπαιξαν γροθιές στο Eurogroup. Οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί στύλωσαν τα ποδάρια απέναντι στις πληττόμενες περιοχές της Ευρώπης. Οι Ναζί εμφανίστηκαν πάλι την εποχή του κορονοϊού. Στην Αθήνα, η γερμανόφιλη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έβγαλε άχνα. Έφτασαν οι Γάλλοι να φωνάξουν μέσα στο Eurogroup, «σκάστε επιτέλους!». Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στις 5 το πρωί κραύγασε «Ντροπή!».

16 ώρες συνεδρίασης με αναρίθμητες προτάσεις συμβιβασμού. Γερμανοί και Ολλανδοί επέμειναν να δίνονται τα δάνεια με μνημόνια που να περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές και νέα κάθοδο του βιοτικού επιπέδου. Οι Ιταλοί φώναζαν ότι : «καμία χώρα δεν ευθύνεται για το σοκ από τον Covid 19 και για την επερχόμενη οικονομική κρίση» και επομένως δεν πρέπει να συνδεθούν τα οικονομικά μέτρα με μνημόνια.

Από την άλλη πλευρά το βιολί τους οι Νεοναζί της Μέρκελ, οι Ολλανδοί, οι Φιλανδοί και οι Αυστριακοί. Η Ιταλία αγρίεψε και θέλει να φύγει από την Ευρώπη.  Σήμερα θα έχουμε και νέα συνεδρίαση του Eurogroup. Ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τελικό κείμενο που θα συνδέει δάνεια με μνημόνια.

Όπως και να έχει η Ευρώπη θα διαλυθεί. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Η Ιταλία αν δεν φύγει αύριο, θα φύγει μεθαύριο. Άβυσσος χωρίζει τις απόψεις των Βορείων με τους Νότιους. Το πρόβλημα είναι τι κάνει και τι μπορεί να κάνει η φιλογερμανική, μνημονιακή κυβέρνηση των Αθηνών που αποτελεί υποκατάστημα των απόψεων και της πολιτικής του Βερολίνου.

O κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος και αναλυτής, ο Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος είχε μιλήσει και παλαιότερα στο Crash για τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, είπε χθες ότι η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά η Κούβα μπορεί να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες. Με αυτή τη φράση ο περίφημος Τσόμσκι κατέδειξε το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει η Γερμανία την Ελλάδα και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία – όπως είπε – έχει μετατραπεί σε χώρο άσκησης της γερμανικής εξουσίας. Θεωρεί μάλιστα, ότι λόγω της παγκόσμιας οικονομικής εξαθλίωσης, είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε ένα πυρηνικό πόλεμο και θα πρέπει να αλλάξουν αμέσως τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία.  Ο Νόαμ Τσόμσκι εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου, λόγω της ισοπέδωσης που έφερε ο κορονοϊός.

Αμέσως μετά τον Μάριο Ντράγκι, ο κορυφαίος Αμερικανός ζητάει να αλλάξει το στάτους των μεγάλων οικονομιών σε πολεμική οικονομία. Ζητάει δηλαδή ένα είδος πολεμικής κινητοποίησης και  θεωρεί την πανδημία ένα  είδος 1945. Δηλαδή, ως επανέναρξη του κόσμου μετά τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Όπως είπε, υπάρχουν δύο τεράστιες απειλές. Ο αυξανόμενος κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου και από την άλλη, η αυξανόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο κορονοϊός είπε ο Τσόμσκι μπορεί να φέρει τρομακτικές οικονομικές συνέπειες αλλά θα υπάρξει ανάκαμψη. Οι άλλες δύο απειλές, η πυρηνική και η υπερθέρμανση, αν δεν αντιμετωπιστούν θα είναι το τέλος της ανθρωπότητας. Λέει επίσης, ότι η προέλευση όλης αυτής της κρίσης είναι η παταγώδης αποτυχία των αγορών και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εντείνουν τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.  Είναι οι πολιτικές που θέλουν ευάλωτα συστήματα υγείας σε όλες τις πανδημίες.

Και δυστυχώς να προσθέσω εγώ, είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιλέγουν ο κος Μητσοτάκης και οι ομοϊδεάτες του. Όσοι φώναζαν ΝΑΙ στα μνημόνια της ελληνικής ισοπέδωσης.

Η γερμανόφιλη κυβέρνηση των Αθηνών εξακολουθεί να παίζει τα παιχνίδια της κας Μέρκελ. Ούτε ζητάει, ούτε απαιτεί. Ούτε υποτονικά ερίζει πλέον ο Μητσοτάκης τις απαιτήσεις της Ελλάδος για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνεια. Όταν μιλάει η κα Μέρκελ ο Κυριάκος δυστυχώς παθαίνει παχεία λαρυγγίτιδα. Θέλει να είναι συνεπής απέναντι στις καταβολές του χρέους, δεν μας είπε μέχρι τώρα αν πληρώσαμε τα 5 δις που έπρεπε να πληρώσουμε τώρα τον Απρίλιο και φυσικά δεν έχει κανένα σχέδιο αποκλιμάκωσης της κρίσεως, κανένα σχέδιο άρσης των μέτρων. Είναι δεδομένο ότι θα χάσουμε φέτος το έσοδο του τουρισμού. Είναι βέβαιο, ότι η ύφεση δεν θα είναι 6 ή 9 μονάδες και με βάση τη σημερινή πολιτική που ασκεί ο Κυριάκος, η Ελλάδα θα εισέλθει σε τριακονταετή βαθύτατη ύφεση, ενδεχομένως αυτή θα κρατήσει και 40 χρόνια.

Σε μία εποχή που έπρεπε να φωνάζει όπως η γειτονική Ιταλία, θέτει σε γύψο και οικονομική καραντίνα όλο τον ελληνικό λαό, προκειμένου να διατηρηθούν οι περικοπές στο εθνικό σύστημα υγείας.  Έχει υποσχεθεί – όπως ακούω- σε λοιμωξιολόγους κάποιες πολιτικές καρέκλες και σκέπτεται να πάει σε εκλογές με τις ευλογίες και των Γερμανών, εκτιμώντας ότι θα πάρει συνολικά πεντέμισι χρόνια εξουσίας. Είναι εκπληκτική και απύθμενη η υποκρισία του συστήματος. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις. Κανείς δεν μας έχει πει, πότε θα ξεκινήσουν πάλι οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι δεδομένο ότι χιλιάδες δεν θα μπορέσουν  επανεκκινήσουν.

Η ανθρωπότητα δεν ζει απλώς σε καραντίνα. Ζει σε μια τρέλα. Οι ΗΠΑ θρηνούν χιλιάδες Αμερικανούς εξαιτίας του ευάλωτου υγειονομικού συστήματος. Η θεωρία της παγκοσμιοποίησης συμπεριλαμβάνει την άποψη ότι όποιος έχει μπορεί να ζήσει, όποιος δεν έχει θα πεθάνει. Ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε να μετακυλύει τις προσωπικές του ευθύνες στη διοίκηση και σε όσους δεν ενημέρωσαν σωστά για το ταξίδι του ιού από την Κίνα στην Βόρεια Αμερική. Αντίθετα, στη Γιουχάν από χθες επιτρέπονται όλα αλλά όλοι οι κάτοικοι φοράνε μάσκες. Να δείτε που η μόδα θα έρθει και εδώ. Θα φοράμε μάσκες σε διάφορα χρώματα, σχέδια και αρώματα. Όπως μαθαίνω θα βγούνε και γάντια που θα έχουν επάνω το πρόσωπο του μασκοφόρου. Δηλαδή θα βλέπεις πως είναι το πρόσωπο που καλύπτεται κοιτώντας τα γάντια ή θα έχουν πάνω τατουάζ. Δεν αποκλείεται να δούμε και γάντια με τη φάτσα του υιού Μητσοτάκη επάνω.

Η Δανία και η Αυστρία αίρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα. Εντός ολίγων ημερών τα παιδιά θα επιστρέψουν στα σχολεία. Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία άρχισαν να παρουσιάζουν μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων. Η κατάσταση βέβαια, εξακολουθεί να είναι δραματική με υψηλούς αριθμούς νεκρών και κρουσμάτων αλλά στατιστικά καλύτερη..

Ολόκληρο το αρθρο στο https://crashonline.gr

 

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button