Μαγιορκίνης: H επιστήμη δεν εκπέμπει πάντα καθαρή εικόνα (Video)

Αν προσπαθήσετε να βγάλετε συμπέρασμα από το video που ακολουθεί, μάταιος ο κόπος σας. Η περιβόητη τέταρτη δόση από το απόθεμα, δεν καλύπτει τις νέες μεταλλάξεις covid, τις Όμικρον 4 και 5, αλλά όποιος θέλει να την κάνει, επειδή για τον α’ ή β΄λόγο φοβάται, η φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση με τους στοργικούς ακαταδίωκτους δεν μπορούν να του το στερήσουν! Ίσως θα τον καλύψει κατά ένα 5 έως 10 %  από τις νέες μεταλλάξεις, αλλά όταν βγει το επικαιροποιημένο εμβόλιο από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, ο τετραπλοεμβολιασμένος με την υποτιθέμενη 5-10% κάλυψη δεν θα μπορεί να το κάνει αμέσως αλλά πρέπει να περιμένει να περάσουν κάποιοι μήνες, αρκούμενος στην αμφισβητούμενη 5-10% κάλυψη!

Τάδε έφη Γκίκας Μαγιορκίνης ο χρυσομπουκωμένος – για έρευνες φυσικά – ακαταδίωκτος.

Ακολουθεί απομαγνητοφώνηση της αποκαλυπτικής συνέντευξης:

Ευαγγελάτος: Τι γίνεται όμως με το εμβόλιο, κι επειδή δεν σας κρύβω ότι μας μπερδέψατε. Λέω εσείς οι επιστήμονες δεν σας αφορά αλλά έτσι όπως το ακούγαμε δεν καταλάβαμε αν πρέπει κάποιος να το κάνει ή όχι. Και μάλιστα άκουσα από σας που λέτε δεν θα το κάνετε.

Μαγιορκίνης: Ναι, η πλατφόρμα άνοιξε, και όπως είπε και η επιτροπή δεν έχουμε ισχυρά στοιχεία επιστημονικά για να μπορεί να το κάνει κάποιος. Ή εάν χρειάζεται να το κάνει κάποιος ο οποίος είναι στο γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, υπάρχουν ιδιαίτερες καταστάσεις, κάποιοι άνθρωποι που είναι κάτω από τα 60 (30 με 60) και έχουνε κάποια προβλήματα υγείας τα οποία δεν εμπίπτουν στους γενικούς κανόνες που έχουνε βγει. Άρα λοιπόν, ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να είναι 35, αλλά επειδή έχει περάσει δέκα προβλήματα υγείας και, λέω εγώ τώρα, μπορεί να καπνίζει πολλά τσιγάρα, να έχει λίγο υψηλή χοληστερόλη, ανεβαίνει σκαλιά και λαχανιάζει…

Ευαγγελάτος: Βοηθάει; Γιατί βλέπουμε ανθρώπους που μπορεί να είναι και τρεις φορές εμβολιασμένοι, μπορεί να έχουν περάσει κορωνοϊό, πιθανώς το πρώτο στέλεχος της όμικρον ή κάποια άλλη παραλλαγή, και τώρα αρρωσταίνουν ξανά. Άρα, σε ένα εμβόλιο που ούτως ή άλλως – εσείς οι επιστήμονες το λέτε – ίσως είναι ξεπερασμένο, δεν αφορά την Όμικρον 4,5, είναι για τα προηγούμενο στελέχη, κάποιος που πάει να το κάνει έχει νόημα ή δεν έχει; Και αν το κάνει τώρα…

Μαγιορκίνης: Έχει νόημα εάν έχει κάποια προβλήματα υγείας και σας είπα τώρα ένα παράδειγμα, ένας τριανταπεντάρης που καπνίζει…

Ευαγγελάτος: Ναι, αλλά κι από την άλλη μεριά, όταν βγει το εμβόλιο που ελπίζουμε θα βγει, το επικαιροποιημένο, το Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη, όποτε βγει, τότε θα πρέπει ή θα μπορεί να ξανακάνει; Αυτό δεν είναι εμβόλιο, είναι περίπου κάθε μήνα να πηγαίνουμε να τρυπιόμαστε.

Μαγιορκίνης: Ναι, και σ’ αυτό που λέτε έχετε δίκιο, αλλά αυτή τη στιγμή επειδή υπάρχει έτσι και μία αύξηση στις διαγνώσεις, νομίζω ότι αν κάποιος θέλει κι έχει… δεν μπορούμε να του το στερήσουμε. Εάν κάποιος έχει το φόβο, έχει ένα πρόβλημα υγείας και θέλει να το κάνει…

Ευαγγελάτος: Αυτό τώρα το άκουσα κι από άλλους. Δεν θέλω να κάνω εμβόλιο για το φόβο, δηλαδή να σας το πω απλά, συγνώμη, χαριτολογώντας. Έχω υψοφοβία. Άμα κάνω το εμβόλιο θα μου περάσει;

Μαγιορκίνης: Δεν πάει έτσι.

Ευαγγελάτος: Ή ιατρικά υπάρχει κάποιος λόγος να πάω να κάνω το εμβόλιο γιατί προστατεύομαι ή αν φοβάμαι… να μου εξηγήσετε. Δεν θα πάω να κάνω εμβόλιο επειδή φοβάμαι. Το εμβόλιο θα το κάνω για να μην αρρωστήσω όχι για να μη φοβάμαι.

Μαγιορκίνης: Κοιτάξτε, υπάρχει ένα, σας λέω, γι’ αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ένα πρόβλημα υγείας, υπάρχει ένα όφελος της τάξης του 5-10% κι εμείς δεν μπορούμε να τους το στερήσουμε. Είναι λοιπόν ένας κίνδυνος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, έτσι κι αλλιώς. Αλλά δεν…

Ευαγγελάτος: Κι έρχεται το άλλο εμβόλιο ας πούμε το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη, και το ξανακάνεις… Πόσα εμβόλια; Εκεί εύλογα δεν μπαίνει και η απορία, μήπως το παρακάνουμε, και τελικά είναι υπερβολή;

Μαγιορκίνης: Εάν… κοιτάξτε, εάν κάποιος έχει κάνει την τέταρτη δόση και βγει η επικαιροποιημένη, προφανώς δεν θα χρειαστεί να το κάνει άμεσα. Θα περάσουν κάποιοι μήνες μέχρι να μπορεί να κάνει την επικαιροποιημένη δόση. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν οδηγίες σε δημόσια υγεία και καλούμε τους ασθενείς να πάρουν μια απόφαση μαζί με το γιατρό τους. Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις…

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ https://www.seferou-maria.gr

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button