Κόκκινα Λεωφορεία ..Χάος σε Λιμάνι και Πόλη Kέρκυρας… Καλύπτουν Δήμος,ΠΙΝ, ΟΛΚΕ, Λιμεναρχείο & Τροχαία

Τα κόκκινα Λεωφορεία και οι επιχειρηματίες που τα εχουν συνεχίζουν να προκαλούν και να κερδίζουν σε βάρος των επιχειρήσεων της πόλης των Τουριστικών Λεωφορείων να δημιουργούν ΧΑΟΣ στην κίνηση σε Λιμάνι και Πόλη..Οι ευθύνες της Αυτοδιοίκησης του Δήμου Κέρκυρας και της Δημάρχου Κέρκυρας κ.Μερόπης Υδραίου του ΟΛΚΕ και του Λιμεναρχείου είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

Από την αρχική τους αδειοδότηση (Υπουργεία ) και μέχρι σήμερα δεν εχει γίνει καμία ενεργή ορθή παρέμβαση αναφορικά με τη διαμόρφωση του Νομοσχεδίου λειτουργείας τους διατηρώντας την πλεονεκτική τους θέση και κίνηση και στην διατήρηση των αδειών των εν λόγω λεωφορείων παρα τα πολλά και αναλυτικά υπομνήματα που έχουν κατατεθεί.. Ετσι συνεχίζεται και με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη Κράτσα Υδραίου η προκλητική τους μεταχείριση σε βάρος των Τουριστικών Λεωφορείων των Δημοτών και των Επιχειρήσεων της πόλης με το Κυκλοφοριακό να γίνεται ΚΟΛΑΣΗ για τους Δημότες και επισκέπτες..

Οι προκλήσεις συνεχίζονται και από τον ΟΛΚΕ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο που βλέπουν το ΧΑΟΣ που επικρατεί μέσα στο Λιμάνι και κάνουν τα στραβά μάτια για χάρη τριών τεσσάρων επιχειρηματιών ..Εχουν θέσει σε πλεονεκτική θέση 24 Λεωφορεία μετα την είσοδο στο Λιμάνι εμποδίζοντας τις Αφιξο-αναχωρήσεις για να τα κονομάνε οι λίγοι. Χορήγησαν 4 γραφεία μέσα στο Λιμάνι στα Κόκκινα στον Β.Καλούδη (Κόκκινα Λεωφορεία) και πέταξαν το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Κέρκυρας με την Δήμαρχο κ.Υδραίου να το κάνει γαργάρα..

Τα πούλμαν αυτά εξυπηρετούν ταχτικές γραμμές δηλαδή έχουν αφετηρία, τερματισμό, πυκνότητα δρομολογίων και κόμιστρο σε αντίθεση με τα κοινά τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. που εξυπηρετούν έκτακτες γραμμές, δηλαδή εισέρχονται στην πόλη όποτε χρειασθεί π.χ. αφίξεις-αναχωρήσεις πελατών ξενοδοχείων, εξυπηρέτηση πελατών κρουαζιερόπλοιων κλπ

Οι αδειες αυτές εχουν μπλοκάρει Λιμάνι και πόλη και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε ένα επιβαρυμμένο Κυκλοφοριακό της πόλης να “χώνεις” ακόμη 24 Λεωφορεία που εκτελουν Τακτικά συχνά δρομολόγια με στάσεις περνώντας αρκετά απο αυτά από Λαική Αγορά Παλαιά Νομαρχία Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Παράνομα) Κολόνα Ντούγκλα Γαρίτσα Κανόνι Πλατεία Σπιανάδα Μουράγια Παλιό Λιμάνι με τεράστιες και δυσμενείς συνέπειες στο κυκλοφοριακό με παράνομες στάσεις ακόμη και εξω από το Φρούριο και ΠΑΝΩ στις ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!! Η πόλη δεν ΑΝΤΕΧΕ πριν από αυτά την κίνηση ..ποσο μάλλον και με αυτά τα 24 Κόκκινα Λεωφορεία…

Μάλιστα εκτελούν παράνομα δρομολόγια εκτός της διαδρομής της αδείας τους και στρίβουν μετα το Γυμναστήριο δεξιά προς Ταχυδρομείο Λεωφόρο Αλεξάνδρας χωρις να έχουν τέτοια διαδρομή.. Παρα την επώνυμη καταγγελία από τα Τουριστικά Λεωφορεία η ΤΡΟΧΑΙΑ Κέρκυρας και ο Διοικητής της κ Κώστας Βλαχόπουλος δεν τα εχει σταματήσει ως θα όφειλε σε συνεργασία αν δεν μπορούσε η Τροχαία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας ούτε εχει κόψει τις ανάλογες κλήσεις..Ουτε εχει ξηλώσει Πινακίδες!!

Τελικά η Τροχαία εχει χωρίσει τους Πολίτες σε κατηγορίες Α και Β..που μαζί με την Δήμαρχο Κέρκυρας κ.Υδραίου την ΠΙΝ και την Περιφερειάρχη κ.Ρόδη Κράτσα να παίζουν το παιχνίδι των λίγων.. Η Τροχαία δεν εχει προβεί στα Νόμιμα ουτε για την στάση πάνω στις Διαβάσεις εξω από το Φρούριο.. Η Πόλη δεν αντέχει αυτή την ποσότητα της κυκλοφορίας και δεν είναι εικόνα πόλης με Ταυτότητα μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο…

Γινόμαστε ΡΕΖΙΛΙ Διεθνώς και υπάρχει άνιση μεταχείριση του Τουριστικού ρεύματος για όφελος των ολίγων. Η Αγρα πελατών στο Λιμάνι απο Προνομιακή θεση με την ευλογία του ΟΛΚΕ η αρπαγή των Τουριστών για δηθεν Τουρ στη πόλη καταλήγει στο Τσαούσογλου για να δουν το Μισό Ποντικονήσι να να μην επισκέπτονται την πόλη σε όλα της τα σημεία ώστε να λειτουργήσει η αγορά για ολους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO απο το amazonios TV

Διαβάστε εδω και την ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιοκτητών των Τουριστικών Λεωφορείων που ειχε εκδοθεί παλαιότερα σχετικά με το θεμα.

“Μαζί με το οξύ πρόβλημα των απορριμμάτων, τα κυκλοφοριακά προβλήματα γίνανε τα τελευταία χρόνια πολύ μεγαλύτερα με την προσθήκη πολλών δεκάδων καθημερινών, κυκλικών διαδρομών από μεγάλου μεγέθους ανοικτού τύπου πούλμαν, χωρίς να ληφθούν καθόλου υπ’ όψη οι αντοχές της πόλης και ενώ ήταν ήδη γνωστό το μέγεθος του προβλήματος. Για την ζοφερή αυτή κατάσταση, θέλουμε εν συντομία να αναφέρουμε:
1. Η δρομολόγηση των 20 περίπου ανοικτού τύπου πούλμαν στην Κέρκυρα είναι εφεύρεση και πατέντα Κερκυραϊκή. Δυστυχώς, οι αρχές του τόπου μας θεώρησαν την πόλη μας είναι κάτι μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Μία ματιά στον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα η Ρόδος και άλλες αντίστοιχες περιοχές, το επιβεβαιώνει.
2. Συμβάλουν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των εμβρόντητων, από τα πολλά κτυπήματα τα τελευταία χρόνια, Κερκυραίων και στην απομάκρυνση τους από τα σπίτια τους. Ποιος αντέχει, άραγε, να κάνει τη διαδρομή Πλατεία-Κανόνι σε 30 ή και περισσότερα λεπτά έχοντας μπροστά του κάθε ημέρα και ώρα 5-10 ανοικτού τύπου πούλμαν.
3. Καταστρέφουν τα Mουράγια, λόγω του ιδιαίτερου βάρους των οχημάτων.
4. Ευτελίζουν την εικόνα της Κέρκυρας.
5. Παίρνουν τα χρήματα από τους σκληρά φορολογούμενους επαγγελματίες (Καταστηματάρχες, Τουριστικά γραφεία και πούλμαν, ξεναγούς, ιδιοκτήτες ταξί κ.α) και τα οδηγούν οργανωμένα στις τσέπες των ολίγων, μέσω της κατευθυνόμενης κρουαζιέρας.
6. Περιθωριοποιούν περιοχές της πόλης (Μαντούκι, Σπηλιά, Σαρόκο κλπ.), αφού πολλοί πελάτες της κρουαζιέρας θα επισκεπτόταν τις περιοχές αυτές και θα τους έδιναν ζωή, αν οι ανυποψίαστοι τουρίστες δεν οδηγούταν, οργανωμένα, προς τα συγκεκριμένα πούλμαν, μέσω της προνομιακής θέσης στο λιμάνι και της άγρας πελατών.

7. Κάνουν την ιστορική μας πόλη συνεχώς λιγότερη ελκυστική για τους ξένους επισκέπτες ιδιαίτερα για τον ποιοτικό τουρισμό.
8. Μειώνουν το συνολικό εισόδημα της Κέρκυρας, αφού οι χιλιάδες πελάτες που επιβιβάζονται στα πούλμαν αυτά θα απέδιδαν στην τοπική οικονομία πολύ μεγαλύτερα έσοδα με τη διάχυση τους σε όλη την πόλη και σε πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις.
Για τους πολύ σημαντικούς και επείγοντες παραπάνω λόγους, οι οποίοι στην ουσία είναι λόγοι δημόσιου συμφέροντος, ζητάμε την άμεση απόσυρση όλων των αδειών ανοικτού τύπου πούλμαν από την Κέρκυρα, επειδή ενώ δεν εξυπηρετούν καμία ανάγκη, δεν τα αντέχει η πόλη και είναι πολύ βλαπτικά και επικίνδυνα για τον τόπο. Θα αρκούσε ακόμη και η αλλαγή της αφετηρίας από το λιμάνι στο δικό τους χώρο στάθμευσης (αφού πουθενά δεν προβλέπεται αφετηρία εντός του λιμένα) για να καταδειχθεί ότι ,μαζί με τις άδειες που δεν έπρεπε να είχαν χορηγηθεί σε καμία περίπτωση, είναι βιώσιμα ακριβώς επειδή τους έχουν δοθεί σωρευτικά και άλλα ειδικά προνόμια.
Ορισμένοι, είτε από άγνοια ή σκοπιμότητα, μπερδεύουν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα: Τα τουριστικά πούλμαν, που εκτελούν τις έκτακτες γραμμές των προσχηματισμένων ομάδων επιβατών με την εξυπηρέτηση των μεταφορών στα ξενοδοχεία και του εισερχόμενου τουρισμού με το νέο φρούτο, που ευδοκίμησε όμως μόνο στην Κέρκυρα, της δρομολόγησης ανοικτού τύπου πούλμαν που εκτελούν αστικές περιηγήσεις, εντασσόμενες στις τακτικές γραμμές – με συχνότητα δρομολογίων, στάσεις και κόμιστρο.
Στο ερώτημα «Γιατί μόνο στην Κέρκυρα?» τόσο χονδροειδείς και απίστευτες καταστάσεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, η δική μας ερμηνεία, σαν απλοί πολίτες, είναι γιατί μόνο εδώ πολύ μικρές, ετερόκλητες αλλά καλά οργανωμένες ομάδες, συντονισμένες μιντιακά, πολιτικά και επιχειρηματικά, μπορούν ακόμη να επιβάλουν τους όρους τους και τα συμφέροντά τους,εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι η ψυχολογία των πολιτών είναι στο ναδίρ, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των τοπικών προβλημάτων. Σε μία τέτοια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που το ψάρι βαπτίζεται κρέας, οι χωρίς εξαρτήσεις
πολιτικοί και φορείς θα όφειλαν να βοηθήσουν τους πολίτες και την Κέρκυρα και χωρίς περιστροφές και μισόλογα, να τοποθετηθούν με θάρρος και παρρησία για τα φλέγοντα ζητήματα. Μόνο αυτό μπορεί να κάνει τους Κερκυραίους ξανά ενεργούς και συμμέτοχους, να λύσει προβλήματα και να αποτρέψει ακόμη μεγαλύτερα στο μέλλον, με δεδομένο ότι το θράσος
περισσεύει. Ο Σύλλογός μας, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, θα συνεχίσει να αγωνίζεται σθεναρά προκειμένου να γίνει η Κέρκυρα μία κανονική περιοχή, στην οποία θα υπερισχύσει το συμφέρον του τόπου και των πολλών και όχι των οργανωμένων συμφερόντων, με μία τουριστική ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον πολιτισμό και θα εξασφαλίζει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του νησιού μας.

Για το Σωματείο

Ο Πρόεδρος του ΔΣ”

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button