Κελιά-σουίτες με ‘Νοίκι” 2.000 ευρώ το μήνα και οι ποντικότρυπες για τους κοινούς θνητούς

Αυτά είδε στις φυλακές Κορυδαλλού η Γ.Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

Κελιά – σουίτες με πολυτελή έπιπλα, τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, κουφώματα αλουμινίου, σύγχρονα μπάνια και κουζίνες (όπου υπάρχουν και πάλι τηλεοράσεις) , ηχοσυστήματα,ακριβώς δίπλα κελιά – «σπηλιές» με τοίχους και ταβάνια που έχουν καταρρεύσει, με πολλά σκουριασμένα κρεβάτια, με σάπια ξύλινα έπιπλα, με βρώμικα σεντόνια, με λιωμένες κουρτίνες μέσα σε δυσωδία και συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης,ήταν και ενδεχομένως να παραμένει ακόμη το καθεστώς  που έκανε επί 10ετίες πλούσιους του συμμετέχοντες στο κατεστημένο των φυλακών της χώρας.Το κελί -γκαρσονιέρα(φωτό) που βρίσκεται στην Β’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού  φέρεται ότι είναι δημιούργημα Ρώσου αρχικακοποιού που πλέον κρατείται σε άλλη φυλακή και πλήρωνε 2000 ευρώ το μήνα για να κάνουν κάποιοι τα στραβά μάτια.

Το κελί με τις τριτοκοσμικές συνθήκες (φωτό) βρίσκεται ακριβώς δίπλα και σε αυτό κρατούντο κυρίως αλλοδαποί, ανάμεσα σε αυτούς ο νεαρός Λίβυος κρατούμενος για τον οποίο προ μερικών ημερών υπήρχαν ενδείξεις, χωρίς ευτυχώς να επαληθευθούν, ότι ήταν φορέας του κορωνοϊού.

Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση και αντίφαση βρέθηκε προ μερικών ημερών, σε επίσκεψή της στις φυλακές Κορυδαλλού η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Μια κατάσταση πλούτου κι απόλυτης εξαθλίωσης εντός των φυλακών, που αποτυπώνει τα μεροκάματα που κόπηκαν σε κάποιους και για αυτόν τον λόγο τον τελευταίο καιρό  με διάφορα δημοσιεύματα που κατευθύνονται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους χτυπούν την Νικολάου.

Η Νικολάου, που προχωρεί σε εκτενείς ελέγχους στις ελληνικές φυλακές, βρέθηκε μπροστά σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα δύο «ταχυτήτων», με εντυπωσιακές ανισότητες και με κρατούμενους «πατρίκιους» και «πληβείους» που ζουν σε κατάσταση πολυτέλειας και ανέσεων από την μια και σε πλήρη ανέχεια από την άλλη. Κάτι που αποδίδεται στην υποχωρητικότητα ή ακόμη και σε κρούσματα διαφθοράς αλλά και στην πλήρη εγκατάλειψη της φυλακής Κορυδαλλού.

Επιπλέον συνεχίζονται οι έρευνες για τον περιορισμό των κρουσμάτων διαφθοράς σε υπαλλήλους των φυλακών, ενώ προσφάτως αναδείχθηκε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από σωφρονιστικό υπάλληλο.
Είναι ενδεικτικό ότι σε αλλοδαπό κρατούμενο που μετήχθη προ μερικών ημερών από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Δομοκού βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο σώμα του αλλά και σε κουβά με χρώματα που ήθελε να μεταφέρει περιέργως μαζί του. Χωρίς να ελεγχθεί!!
Τέλος, με απόφαση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και της Σοφίας Νικολάου θα γίνει διαχωρισμός των κρατουμένων ανάλογα με τα αδικήματά τους ή τη συμπεριφορά τους στα σωφρονιστικά καταστήματα.
Έτσι αναμένεται να γίνουν πειθαρχικές φυλακές στον Δομοκό, ενώ οι κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα αναμένεται να κρατούνται αποκλειστικά στις νέες φυλακές της Δράμας αλλά πιθανόν και σε αυτές της Χαλκίδας. Οι καταδικασθέντες για υποθέσεις ναρκωτικών θα κρατούνται στις φυλακές της Πάτρας.
Αρης Σπίνος

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close