Η Εύα Καϊλή ξανά στο κοινοβούλιο της ΕΕ μετά το «Qatar Gate» Θέλει πλέον αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας!

Η Ευρωβουλευτής Christine Anderson σε ανάρτηση της γράφει για την Ευα Καιλή..

Η διεφθαρμένη πρώην αντιπρόεδρος Ευα Καιλή  επέστρεψε και τώρα κάνει εκστρατεία για αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας για τα ιδρύματα !

Σε Δημοσίευμα της exxpress.at  αναφέρεται οτι η Ευα Καιλή και Μαρκ Ταραμπέλα μπήκαν ξανά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και αμέσως οι κύριοι ύποπτοι για το σκάνδαλο διαφθοράς της ΕΕ «Πύλη του Κατάρ» Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα ψήφισαν υπέρ των μέτρων κατά της Πολωνίας – και αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

 Ετριβαν τα μάτια τους με έκπληξη χθες στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο λόγος: Κατά ειρωνικό τρόπο, οι δύο βασικοί ύποπτοι για το συγκλονιστικό σκάνδαλο διαφθοράς της ΕΕ «Qatar Gate», η Eva Kaili (44) και ο Marc Tarabella (60), μίλησαν την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ακόμη αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας.

Η πρόταση της Επιτροπής της ΕΕ, με επικεφαλής την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (64), για τη σύσταση επιτροπής δεοντολογίας της ΕΕ δεν πάει αρκετά μακριά για τον Καϊλή και τον Ταραμπέλα, μαζί με τους άλλους 363 ευρωβουλευτές. Και για τους δύο, η πρόταση ήταν «μη ικανοποιητική και όχι αρκετά φιλόδοξη», αναφέρει το «Politico».

Ήταν το σκάνδαλο διαφθοράς του Qatar Gate που προκάλεσε την ιδέα μιας ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας. Τα «γερακάκια της ηθικής» στο κοινοβούλιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των Kaili και Tarabella, είναι τώρα απογοητευμένα που η Επιτροπή με επικεφαλής τη von der Leyen πρότεινε ένα όργανο που δεν θα είχε την εξουσία να ξεκινήσει τις δικές του έρευνες ή να επιβάλει κυρώσεις.

https://exxpress.at/eva-kaili

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button