H κατάρριψη του «αόρατου» F – 22 Raptor της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και τεσσάρων πυραύλων Τόμαχωκ είναι ο λόγος μετατόπισης της επίθεσης στη Συρία

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ένα αμερικανικό  F-22 Raptor έχει καταρριφθεί πρόσφατα στη βόρειο Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Προφανώς εξέταζε την Συριακή άμυνα αλλά και 4 πύραυλοι Τόμαχοκ είχαν αναχαιτιστεί από το σύστημα Pantsir. Οι πηγές πιστεύουν ότι αυτό το γεγονός ήταν η αιτία την καθυστερημένης επίθεσης που είχε προγραμματιστεί τον Ιούνιο κατά της Συρίας.


Εδώ είναι η πλήρης έκθεση:

Ένα αμερικανικό F-22 Raptor τζετ συνετρίβη πάνω από τον ουρανό της βόρειας Ιορδανίας. 
Σύμφωνα με εφημερίδα, επικαλούμενη αμερικανικές στρατιωτικές πηγές, το F-22 Raptor συνετρίβη στο βόρειο τμήμα της Ιορδανίας, πηγές λένε σχετικά με τη δυνατότητα να έχει καταρριφθεί το αεροσκάφος F-22 Raptor, από ένα συριακό πύραυλο επειδή το περιστατικό συνέβη κοντά στα συριακά σύνορα. Επίσης, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι η κατάρριψη του F-22 Raptor επιβεβαιώνει  ότι η Συρία έχει ένα σύγχρονο σύστημα άμυνας από πυραύλους S 300, S 400 και ρουκέτες , ο αμερικανός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας θα είναι ακόμη πιο τεταμένες εάν επιβεβαιωθεί ότι η Ρωσία παρείχε πυραύλους S 400.

    Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με τις εκθέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times of America, οι συριακές αμυντικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει τέσσερις πυραύλους τύπου Tomahawk που εκτοξεύτηκαν από τους Αμερικανούς για να εξετασθεί ο βαθμός της άμυνας των συριακών δυνάμεων, οι πηγές μας λένε ότι ήταν τα αμυντικά συστήματα (PantsirS1).

Το PantsirS1 είναι ένας συνδυασμός πυραύλων εδάφους-αέρος μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς καιαντιαεροπορικό πυροβολικό οπλικό σύστημα που παράγεται από την KBP της Τούλα στη ΡωσίαΤο σύστημα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του  SA-19/SA-N-11 και αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αεράμυνας  τόσο για την απόκτηση στόχων και την παρακολούθηση.
Οι πηγές έχουν επίσης επιβεβαιώσει ότι ένας από τους κύριους λόγους για τη διακοπή της επιθετικότητα κατά της Συρίας είναι η κατάρριψη του αμερικανικού F-22 Raptor που συνετρίβη στο βόρειο τμήμα της Ιορδανίας.
Τα παραπάνω έρχεται να τα επιβεβαιώσει και το Πατριωτικό Μέτωπο και οι Αξιωματικοί του Σώματος Σέρβων Εθελοντών Μαχητών, οι οποίοι έχουν φιλοξενηθεί από το …ΠΑΜ στην Ελλάδα .
Συγκεκριμένα, ανώτερος αξιωματικός του Σ.Σ.Ε.Μ., καλά ενημερωμένος για τις εξελίξεις στη Συρία, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Μετώπου, κ. Σταύρο Βιτάλη, λέγοντας «Ο λόγος για την καθυστέρηση στην έναρξη της επίθεσης του Προέδρου Ομπάμα στη Συρία δεν είναι αυτό που φέρεται να δηλώνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, ότι δηλαδή θα πρέπει να περιμένει την απόφαση του αμερικανικού κογκρέσου. Σύμφωνα λοιπόν με τον εμπειρογνώμονα, ο πραγματικός λόγος είναι ότι, στις 31 Αυγούστου, η Συρία κατέρριψε  το «αόρατο»  F – 22 Raptor της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και τέσσερις πυραύλους «Τόμαχωκ».
Το F – 22 Raptor είναι το πιο προηγμένο μαχητικό στον κόσμο. Λειτουργεί σε ένα εξαιρετικά μεγάλο υψόμετρο και αναπτύσσει εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες. Για το λόγο αυτό, εθεωρείτο μέχρι σήμερα, αδύνατο να καταρριφθεί.
Είναι εξοπλισμένο έτσι ώστε να μπορεί να πλησιάσει  τον εχθρό,  σε απόσταση 50 χλμ. Έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα του «στέλθ», το οποίο το καθιστά εντελώς αόρατο .
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί είναι ιδιαίτερα σοκαρισμένοι, επειδή μια τέτοια άκρως προηγμένη πολεμική μηχανή καταστράφηκε, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των καταρριφθέντων  πυραύλων Τόμαχοκ.
Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται από στρατιωτικό εμπειρογνώμονα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι «Al Manar» .

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close