Γιουχάισμα σε Γεωργιάδη Ξύλο Χημικά και συλλήψεις Γιατρών στην επίσκεψη του Υπ.Υγείας στην Νίκαια…
Ένταση επικράτησε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Νίκαιας, στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας πτέρυγας των επειγόντων περιστατικών.
Εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο προσπάθησαν να εμποδίσουν τον υπουργό να εισέλθει.
Ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να προσεγγίσει το κτίριο, αλλά τα πνεύματα οξύνθηκαν. Στη συνέχεια επενέβη διμοιρία της Αστυνομίας, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και αποδοκιμασίες προς τον υπουργό. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν γιατροί και νοσηλευτές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, αλλά και ο αστυνομικός διευθυντής που βρισκόταν επί τόπου.
Για «απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά και ξύλο σε βάρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Νίκαιας», κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
«Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του συναδέλφου Δημήτρη Ζιαζιά, γιατρού στο νοσοκομείο Νίκαιας, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ τον οποίον κρατούσαν με χειροπέδες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών», αναφέρει η Ομοσπονδία.
Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στους “εχθρούς” υγειονομικούς που κρατάνε όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, κάτω από τραγικές συνθήκες άθλιας υποστελέχωσης και εντατικοποίησης».
«Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η φωνή των υγειονομικών δεν θα φιμωθεί» προσθέτει.
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο. «Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν μέσα στο νοσοκομείο, χτυπώντας αδιάκριτα υγειονομικούς και άλλους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση» ανέφεραν.
Κατήγγειλαν επίσης ότι το νέο τμήμα που εγκαινιάζεται έχει ήδη «πλημμυρίσει τρεις φορές, έχει λειτουργήσει σαν ακατάλληλος χώρος νοσηλείας για 40 ασθενείς κατά μέσο όρο μετά από κάθε εφημερία, στελεχώνεται από νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς που αναγκάζονται να δουλεύουν διπλοβάρδιες για να “βγει η εφημερία” και έχουν 40 και 50 χρωστούμενα ρεπό».
Πρόσθεσαν δε ότι «η έλλειψη προσωπικού έχει γίνει πλέον τραγική και τα ωράρια εργασίας παραβιάζονται, ενώ δεν λείπουν περιπτώσεις εργασιακής εξόντωσης, όπως για παράδειγμα ένα άτομο να δουλεύει 8 μέρες συνεχόμενα χωρίς ρεπό. Για να μπορέσει να λειτουργήσει αξιοπρεπώς και με ασφάλεια το νοσοκομείο χρειάζονται τουλάχιστον 65 νοσηλευτές και βοηθοί θαλάμου και 15 τραυματιοφορείς ενώ άμεσα πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό η καθαριότητα, η σίτιση και η τεχνική υπηρεσία».
Επεισόδια κατά την επίσκεψη του Αδ. Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Νίκαιας (βίντεο)









