Γιατί σταυρώθηκε ο Χριστός?

Καλό το ερώτημα, προφανής η  Χριστιανική απάντηση.

«Για να λυτρώσει τον κόσμο από τις αμαρτίες», θα απαντήσει χωρίς περιστροφές ο πιστός Χριστιανός, και αυτό το σέβομαι.

Προτού πάμε παρακάτω, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι προσωπικά δεν έχω καμία πρόθεση να κλονίσω την πίστη κανενός, αν και η πίστη που βασίζεται σε γερά θεμέλια δεν κλονίζεται από κανένα εξωτερικό παράγοντα, είτε καλοπροαίρετο είτε κακοπροαίρετο.

Θα εστιάσω, λοιπόν, στα λόγια του Χριστού που είπε «Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει». (Κατά Ιωάννη 8:32)

Εσύ, πιστέ Χριστιανέ, που με διαβάζεις τώρα γνώρισες την Αλήθεια;

«Ναι τη γνώρισα» θα μου πεις, «και η αλήθεια είναι ο Χριστός, διότι ο ίδιος είπε: «Εγώ είμαι ο οδός, και η αλήθεια και η ζωή» (Κατά Ιωάννη 14:6)

Ωραία λοιπόν, χαίρομαι. Κι αφού γνώρισες την αλήθεια που ομολογείς ότι  είναι ο Χριστός, νιώθεις λυτρωμένος από την αμαρτία, μια και πιστεύεις ότι γι’ αυτό σταυρώθηκε ο Χριστός; Δηλαδή δεν νιώθεις καμία ροπή προς την αμαρτία, π.χ., να κλέψεις την εφορία, παρόλο που ο Χριστός είπε «Απόδοτε τα του Καίσαρος εις τον Καίσαρα» (Κατά Ματθαίον 22:21), ή να αποταμιεύεις, παρόλο που ο Χριστός είπε «Μη θησαυρίζετε θησαυρούς επί της γης» (Κατά Ματθαίον 6:19); Ούτε νιώθεις καμία ροπή προς τη λαγνεία, την εκδικητικότητα εναντίον εκείνων που σε έβλαψαν, τη ζηλοφθονία εναντίον εκείνων που «τους πάει καλά» ενώ δεν είναι καλοί άνθρωποι σαν κι εσένα, την οργή εναντίον εκείνων που σε καταδυναστεύουν και σε εξαπατούν, και λοιπά; Ούτε φοβάσαι την αρρώστια και το θάνατο;

«Όχι», μου απαντάς. «Δεν νιώθω λυτρωμένος από όλα αυτά, παρόλο που πιστεύω στο Χριστό, πάω στην Εκκλησία και κοινωνάω τακτικά. Πρέπει να παλεύω διαρκώς κατά των αρνητικών συναισθημάτων και των αμαρτωλών τάσεων».

Μπράβο που είσαι ειλικρινής. Άλλωστε το είπε και ο Απόστολος Παύλος: «Μετά φόβου και τρόμου εργάζεσθε την εαυτών σωτηρίαν»  (Προς Φιλιππησίους 2: 12).

 Επομένως σε τι σε λύτρωσε ο Χριστός με τη σταυρική του θυσία;

«Με λύτρωσε από την μετά θάνατον αιώνια τιμωρία, την κόλαση», θα μου απαντήσεις.

Αν και δεν μπορείς να το αποδείξεις, καλώς το πιστεύεις, αφού αυτό σε παρηγορεί και σε κάνει πιο δυνατό για να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής, τον πόνο, τις αρρώστιες και το θάνατο. Και σε αυτό είναι ανεκτίμητη η αξία της πίστης στο Χριστό. Ωστόσο, κάποιους δεν τους ικανοποιεί η απάντησή σου αυτή κι έτσι η πίστη τους είναι φτερό στον άνεμο. Βλέπουν το ηθικό κατάντημα της υποτιθέμενης Χριστιανικής Δύσης ανά τους αιώνες και αναρωτιούνται: γιατί η Σταυρική θυσία του Χριστού δεν είχε κανένα λυτρωτικό αποτέλεσμα στη συλλογική ζωή της ανθρωπότητας; Γιατί τόσοι πόλεμοι και αλληλοσπαραγμοί, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα έγιναν στο όνομα του Χριστού;

Λοιπόν, πάμε παρακάτω, πρέπει να σου κάνω μερικές ακόμη ερωτήσεις, μήπως και μπορέσεις εσύ ο ίδιος να απαντήσεις στους αμφισβητίες της λυτρωτικής θυσίας του Χριστού, πράγμα που έχεις χρέος να κάνεις αφού σου έχει ανατεθεί η διάδοση του Ευαγγελίου:

Γνώριζε ο Χριστός ότι είχε ενσαρκωθεί για να λυτρώσει όλο τον κόσμο από την αμαρτία;

–  «Φυσικά και το γνώριζε», θα μου πεις, «αφού ήταν τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος».

Τότε πώς εξηγούνται τα ακόλουθα λόγια που αποδίδονται στον Χριστό;

– «Δεν ήρθα για να καλέσω δικαίους αλλά αμαρτωλούς σε μετάνοια» (Κατά Ματθαίον 9:13).  Δηλαδή, δεν χρειάζονταν όλοι οι άνθρωποι τη σωτηρία και τη λύτρωση από το «Προπατορικό Αμάρτημα», ένεκεν του οποίου μαθαίνουμε στη Γένεση ότι ο Θεός καταράστηκε (Γένεσις 3:17) τον άνθρωπο, και γι’ αυτό έπρεπε ο ίδιος ο Χριστός να γίνει «κατάρα» (Προς Γαλάτας 3:13) για να άρει την κατάρα του Θεού από το ανθρώπινο γένος; 

– «Δεν απεστάλην ειμή εις τα πρόβατα τα απολωλότα του οίκου Ισραήλ» (Κατά Ματθαίον 15:24), συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «Δεν είναι καλό να λάβει κανείς τον άρτον των τέκνων και να ρίψη εις τα κυνάρια» (στίχος 26), αποκαλώντας τους μη Ιουδαίους «κυνάρια»!

Και γιατί κρυβόταν από τους Ρωμαίους στρατιώτες που τον έψαχναν για να τον στείλουν στον Πιλάτο και να τον δικάσει; Δεν γνώριζε ότι είχε έρθει για να σταυρωθεί, ώστε να πάει και να παραδοθεί μόνος του; Γιατί έπρεπε να τον προδώσει ο Ιούδας, να κολαστεί ο ίδιος και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει; Και εν τοιαύτη περιπτώσει, αν δεν υπήρχε ο προδότης Ιούδας και ο Χριστός κρυβόταν επιτυχώς εσαεί, πώς θα είχε οδηγηθεί στο Σταυρό του Μαρτυρίου για να λυτρώσει την ανθρωπότητα, εξαγοράζοντάς την από το «Διάβολο», πληρώνοντάς τον με το ίδιο του το αίμα, όπως πιστεύει ο Χριστιανισμός; Σε τελευταία ανάλυση, αν για κάποιον ακατανόητο λόγο ήταν απαραίτητη μια προδοσία, γιατί ο Ιούδας να μην έχει ανακηρυχθεί «άγιος» που έπαιξε αυτόν τον βρώμικο ρόλο, κολάζοντας τον εαυτό του, ώστε  να συλληφθεί και να σταυρωθεί ο Χριστός, λυτρώνοντας έτσι με το αίμα του την ανθρωπότητα;

Και γιατί στον Κήπο της Γεθσημανή  ο Χριστός είπε στους μαθητές του ότι η ψυχή του ήταν περίλυπος έως θανάτου και  προσευχόταν λέγοντας «Πάτερ μου, εάν είναι δυνατόν, ας παρέλθει απ’ εμού το ποτήριον τούτο, πλην όμως όχι όπως εγώ θέλω αλλά όπως Εσύ»; (Κατά Ματθαίον 26: 39). Δηλαδή δεν ήθελε και ο ίδιος να σταυρωθεί για να λυτρώσει την ανθρωπότητα, απλά έκανε το θέλημα του Πατέρα;

Και γιατί πάνω στο Σταυρό προτού εκπνεύσει ανέκραξε: «Θεέ μου, Θεέ μου, ίνα τι με εγκατέλιπες»; (Κατά Μάρκον 15:34) Δεν είχε καταλάβει, ούτε την τελευταία στιγμή, ότι αυτό ήταν το προαιώνιο σχέδιο του Θεού; Ούτε είχε καταλάβει ότι ο Θεός δεν τον είχε εγκαταλείψει αλλά ήταν Παρών στην ιερή αυτή στιγμή για να παραλάβει το πνεύμα του;

Βεβαίως η συνήθης απάντηση είναι ότι ο Ιησούς, στις στιγμές αυτές της αδυναμίας του, έδειξε ότι εκτός από Θεός ήταν και άνθρωπος.

Αγαπητέ αναγνώστη, φίλος ο Χριστιανισμός, φίλη η Ορθοδοξία, φίλες οι παραδόσεις, αξιολάτρευτος ο Χριστός, αλλά φιλτάτη η Αλήθεια που είναι η μόνη που ελευθερώνει. Μήπως πρέπει ν’ αρχίσουμε να ψάχνουμε το εσωτερικό νόημα των λόγων του Χριστού σε άλλα εδάφια της Καινής Διαθήκης που παραμένουν ανεξερεύνητα;

Τι εννοούσε ο Χριστός όταν είπε: «Η βασιλεία του Θεού είναι εντός υμών»; (Κατά Λουκά 17:21)

Ποια είναι αυτή η βασιλεία του Θεού μέσα μας, την οποία δεν έχουμε συνειδητοποιήσει και πραγματώσει, με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να ψάχνει εις μάτην, αιωνίως και αενάως, για εξωτερικούς θεούς που θα τη σώσουν από τα βάσανα, ενώ οφείλει και μπορεί αυτή η ίδια η ανθρωπότητα να σώσει τον εαυτό της;

Ας δούμε μερικά άλλα σχετικά εδάφια του Ευαγγελίου που ρίχνουν φως σε αυτή την άγνωστη στους πολλούς «βασιλεία του Θεού μέσα μας»:

«Πάλιν  ομοία είναι η βασιλεία των ουρανών με θησαυρόν κεκρυμμένον εν τω αγρώ, τον οποίον ευρών άνθρωπος έκρυψε, και από τη χαρά του υπάγει και πωλεί πάντα όσα έχει και αγοράζει τον αγρόν εκείνον.

Πάλιν ομοία είναι η βασιλεία των ουρανών με άνθρωπον έμπορον όστις ευρών ένα πολύτιμον μαργαρίτην υπήγε και επώλησε τα πάντα και ηγόρασεν αυτόν». (Κατά Ματθαίον 13: 44-46)

Ποιος είναι άραγε αυτός ο κρυμμένος θησαυρός, ο πολύτιμος μαργαρίτης, που όταν τον βρει ο άνθρωπος πουλάει τα πάντα για να τον αγοράσει;

Ο απόστολος Παύλος μας βοηθάει να τον αντιληφθούμε: «Έχομεν δε τον θησαυρόν τούτον εις οστράκινα σκεύη». (Β’ Προς Κορινθίους 4:7)

Μέσα μας, λοιπόν, είναι αυτός ο Θησαυρός, μέσα στο «οστράκινο σκεύος» του σώματός μας. Εκεί πρέπει να τον αναζητήσουμε. Και όταν αξιωθούμε και τον βρούμε και τον ψηλαφίσουμε, και πιούμε νερό από την πηγή του, και αναζωογονηθούμε από την πνοή του, τότε θα πουλήσουμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε, διότι τα πάντα θα φαίνονται πια ασήμαντα για μας!

Πρόκειται για το πνεύμα μέσα μας, το θεϊκό σπόρο που δεν ανιχνεύεται με μικροσκόπια και δεν μπορεί κανένας τύραννος να τον καταργήσει. Πρόκειται για το λύχνο του Θεού εντός ημών. Σε αυτό αναφέρθηκε και ο Σοφός Σολομών, λέγοντας: «Λύχνος του Κυρίου είναι το πνεύμα του ανθρώπου, το οποίον διερευνά πάντα τα ενδόμυχα της καρδίας»  (Παροιμίες 20:27)

 Και αυτό είχε συνειδητοποιήσει και ο Προφητάναξ Δαβίδ όταν έγραφε: «Εγώ είπα θεοί εστέ και υιοί Υψίστου πάντες, σεις όμως ως άνθρωποι αποθνήσκετε…» (Ψαλμοί 82: 6), και το επιβεβαίωσε ο Ιησούς ενώπιον του Πιλάτου (Κατά Ιωάννη 10:34).

Ας αναζητήσουμε λοιπόν το αλληγορικό μήνυμα των παθών του Κυρίου και της Ανάστασης, διότι μέσα σε αυτό υπάρχει ελπίδα σωτηρίας.

Ο «Θησαυρός» μέσα μας, που είναι το θείο πνεύμα, δηλαδή ο «Χριστός» (κεχρισμένος) μέσα μας, σταυρώνεται καθημερινά από πιστούς και άπιστους, και αν πρόκειται να υπάρξει ελπίδα παλιγγενεσίας – ατομική, συλλογική, εθνική και παγκόσμια – για να ανατραπεί η πορεία της ανθρωπότητας προς τη αυτοκαταστροφή, αυτόν τον εσωτερικό «Χριστό» πρέπει να αναστήσουμε και να τον κάνουμε οδηγό της ζωής μας.

Καλή Ανάσταση, αδέλφια, ό,τι κι αν πιστεύετε, όπως και να πιστεύετε, σε όποιον θεό κι αν πιστεύετε! Ειρήνη!

Μαρία Σεφέρου

*Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον υπογράφοντα και οχι απαραίτητα την Ηλεκτρονική Εφημερίδα μας

Δείτε περισσότερα

Related Articles

15 Comments

 1. Δυστυχως,εδω και 2000 χρονια,εχουμε αφησει τους “επαγγελματιες” του Χριστιανισμου να μας μετατρεψουν σε αβουλη μαζα ανοων και να μετατρεψουν εναν τροπο κοινωνικης ζωης,σε συστημα φονταμενταλιστικης πιστης κρετινων.Γιαυτο,μας επεβαλλαν να γιορταζουμε μια ξενη γιορτη[Πασχα]και να στεκομαστε με δεος απεναντι στην φυσιολογικη αναστασση του Θεανθρωπου.Τιποτε για τη μεγιστη κινηση Αυτου που δεχθηκε να βγει μπροστα,με το χειροτερο τιμημα[Σταυρωση]οχι γιΑυτον,αλλα για τους αλλους.Αυτη ειναι η υπερτατη θυσια και αυτος ειναι ο επιταφιος θρηνος σαν δοξα απεναντι στον Σωτηρα.Πραγματα ακαταλληλα για το “διαιρε και βασιλευε”Νοιωστε τη θυσια του Θεανθρωπου και η Ανασταση ερχεται απο μονη της.

  1. aik ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΤΑΝ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΖΥΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΓΕΝΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ…

 2. Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ Μαρία Σεφέρου, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, ΓΡΑΦΕΙ: “Σε τελευταία ανάλυση, αν για κάποιον ακατανόητο λόγο ήταν απαραίτητη μια προδοσία, γιατί ο Ιούδας να μην έχει ανακηρυχθεί «άγιος» που έπαιξε αυτόν τον βρώμικο ρόλο, κολάζοντας τον εαυτό του, ώστε να συλληφθεί και να σταυρωθεί ο Χριστός, λυτρώνοντας έτσι με το αίμα του την ανθρωπότητα;”… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ Η ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΑ…
  ΓΙΑΤΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΕΒΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ… ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΣΜΕΤ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΙΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ… ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ… ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ… Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

  ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΙΟΥΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ…

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ «ΑΛΑΘΗΤΟΣ» ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ ΠΑΠΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ… ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΟΡΩΝΑΪΟΥ.

  ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ, ΚΕΦ. 8, ΣΤΙΧΟΙ: “34 Καὶ προσκαλεσάμενος τὸν ὄχλον σὺν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ εἶπεν αὐτοῖς· Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι. 35 ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ’ ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου, οὗτος σώσει αὐτήν. 36 τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; 37 ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ; 38 ὃς γὰρ ἐὰν ἐπαισχυνθῇ με καὶ τοὺς ἐμοὺς λόγους ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ τῇ μοιχαλίδι καὶ ἁμαρτωλῷ, καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐπαισχυνθήσεται αὐτὸν ὅταν ἔλθῃ ἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων τῶν ἁγίων”.

  1. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΝΩΤΕΡΩ: “ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ” ΕΝΝΟΩ “ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ”.

   ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
   Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ “ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666 ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ http://www.freevolition.gr/666.htm ” (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX , https://rumble.com/vhp893-29730567.html ) ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

   ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΙΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ…

 3. Την διδασκαλία της Εκκλησίας ή την δέχεσαι ή την απορρίπτεις. Αν αρχίσεις να φιλοσοφείς με τα Ευαγγελικά χωρία έχοντας και την αλαζονική ιδέα οτι εσύ πρώτος μετά από 2000 χρόνια ξέρεις τι ήθελε ή τι δεν ήθελε ο Θεός να πει, ή δεν στέκεις καλά ή στην καλύτερη σπαταλάς τον χρόνο σου και αυτών που σε διαβάζουν. Εκτός ασφαλώς, αν ανήκεις ήδη σε κάποια συγκεκριμένη αίρεση, απλά δεν το ομολογείς δημόσια και κάνεις τον κινέζο ενώ στην ουσία προωθείς μια συγκεκριμένη διδασκαλία και όχι κάποια αμερόληπτη έρευνα.
  Προφανώς έρευνα για έναν Ορθόδοξο δεν υφίσταται και όποιος προσφέρεται να μας “βοηθήσει” δεν ξέρει τι κάνει. Η πίστη μας, τα δόγματα μας είναι δεδομένα. Δεν προσφέρονται για διερεύνηση. Το Ευαγγέλιο δεν είναι η πηγή της πίστης μας αλλά η Εκκλησία μας, η οποία είναι και αυτή που μας παρέδωσε το Ευαγγέλιο. Δεν το πήραμε από τον Θεό. Αν κάποιοι θέλουν να το παίξουν αναθεωρητικοί, είναι αμπελοφιλόσοφοι, γιατί το ευαγγέλιο δεν μας δόθηκε για να βρούμε την αλήθεια. Αυτά τα πρεσβεύουν οι Χιλιαστές που κάθε τρεις και λίγο ανατρέπουν τις διδασκαλίες τους γιατί αποφάσισαν οτι πήραν καινούγιο φως. Έκαναν σελφ τεστ και είδαν ξαφνικά οτι είναι φωτισμένοι σήμερα. Αύριο δεν θα είναι. Μετά από μερικούς μήνες θα ξαναβγεί θετικό.

 4. Μην περιμενεις απαντηση.Κατσε με τους τραγοπαπαδες και τις σκατοσακουλες τυπου Ιερωνυμου,να λιβανιζετε ακαταλαβιστηκες για σας εννοιες οπως Εκκλησια,Ευαγγελια,δογματα και διδασκαλιες.Παρτε τη μεταλαβια σας,κουτσομπολεψτε με κακεντρεχεια τον διπλανο σας,και προσπαθειστε να σωθητε απο τη δυστοπια που εσεις δημιουργειτε.Το τι ειναι Ορθοδοξος Χριστιανος εδω και πανω απο 4000 χρονια,πρεπει να χεις αρχιδια να το αντεξεις και συ δεν εχεις ουτε αμυγδαλες.

  1. aik ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΜΙΣΟΣ ΟΥΤΕ ΘΑΡΡΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ…

   ΜΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ (ΝΟΕΡΑ, “ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ”), ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ) ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ https://rumble.com/vzqle6-orthodox-contrition-and-salvation.html ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑΝΑΤΩΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ https://rumble.com/v10k6rb-www.freevolition.gr.html .

   ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
   (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
   ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ “Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη (Συμπληρωμένο) http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm

   Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ) https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ “ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ http://www.freevolition.gr/666.htm “. (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΔΩ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΚΑΙ «οι λίθοι κεκράξονται (Λουκ.19.40)» ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ! ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΑΝ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΙΡΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ). ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5, ΣΤΙΧΟΣ: 29 “Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις”. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

   “ΤΙΣ ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΤΙ ΠΡΟΣ ΣΚΟΤΟΣ;” (Β΄ ΚΟΡ. 6, 14) ΚΑΙ Β΄ ΚΟΡ. 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: “ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ”… «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ’ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω (Γαλ. 1,8)».

   “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «ΤΟ ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ, ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ, ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ ΕΣΤΙΝ, ΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ» (P.G. 63, 231-232)”. “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων» (ΕΠΕ 23, 492 – 494)”.

   ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΙΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ…

  2. aik Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ… ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10, ΣΤΙΧΟΣ: 30 “ἐγὼ καὶ ὁ πατὴρ ἕν ἐσμεν”. ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Κατά Ματθαίον, Κεφάλαιο 16, στίχος 24: “Τότε ὁ Ἰησοῦς εἶπεν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ· Εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι”. ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α’ ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2, ΣΤΙΧΟΣ: 5 «εἷς γὰρ Θεός, εἷς καὶ μεσίτης Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων, ἄνθρωπος Χριστὸς Ἰησοῦς». ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14, ΣΤΙΧΟΣ: 6 «λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι’ ἐμοῦ». ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΜΑ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ. Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΧΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΑ.

   ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ… ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ (ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ… ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ, Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ: “ΤΙΣ ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΤΙ ΠΡΟΣ ΣΚΟΤΟΣ;” (Β΄ ΚΟΡ. 6, 14) ΚΑΙ Β΄ ΚΟΡ. 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: “ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ”… «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ’ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω (Γαλ. 1,8)».

  3. aik ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ “μεταλαβια”, “ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ (Ματθ. 26, 26-29)” ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ… ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ… «ὁ γὰρ ἐσθίων καὶ πίνων ἀναξίως κρῖμα ἑαυτῷ ἐσθίει καὶ πίνει, μὴ διακρίνων τὸ σῶμα τοῦ Κυρίου. διὰ τοῦτο ἐν ὑμῖν πολλοὶ ἀσθενεῖς καὶ ἄρρωστοι καὶ κοιμῶνται ἱκανοί» (Α΄ Κορ. 11, 29-30). ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

   Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΑ(Σ)ΚΑΡΙΟΤΑΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΠΑΓΚΑΡΙΟΥ (ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ Γ.Ο.Χ. – ΒΙΝΤΕΟ) https://www.brighteon.com/89bf2df3-aa64-4b4a-afd1-01aea9b76e76 , https://ugetube.com/watch/X1bQmuBzsinR7j9 , https://rumble.com/v11q343-antichrist-heretic-ecumenism.html .

   ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2022 ΕΤΗ… ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ;;; (ΒΙΝΤΕΟ) https://www.brighteon.com/d8d29f7f-d4da-4c5d-a973-7d821d23fb75 , https://ugetube.com/watch/2f7ih5lKENloAbO , https://rumble.com/v11ur2h-the-kiss-of-judas.html .

   1. Αγαπητέ άγνωστε κύριε Μοσχοβίτη, θέλω να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για τη διαφήμιση που μου κάνεις μέσα από τη δυσφήμιση. Επιτέλους, βρέθηκε κι ένας άνθρωπος να με κάνει γνωστή στο πανελλήνιο έστω και μέσω αρνητικής διαφήμισης. Όσο για τις ύβρεις, τους χαρακτηρισμούς, τις κατάρες και τους αναθεματισμούς που μου στέλνεις, δεν με πτοούν ούτε με αγγίζουν, διότι κάνω όπως με δίδαξε ο Χριστός. Δηλαδή σου τις επιστρέφω ως ΕΥΛΟΓΙΕΣ. “Ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς”, είπε ο Ιησούς. Ε αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ.

    Καλή Ανάσταση!

    1. ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΟΥ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΩ ΠΟΤΕ ΔΙΑΣΗΜΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΩΝ ΔΗΘΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ).

     ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΥΒΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm .

     ΓΙΑΤΙ «Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΓΙΟ ΤΟΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΙΟΥΔΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ) https://rumble.com/v120e1z–heretic-ecumenism-2022-.html , https://www.brighteon.com/f3edcb90-4bec-4de2-ba37-e0247fe90df2 , https://ugetube.com/watch/wdhlta1ttL6QOUb ».

     ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ… ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ, ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΕΝΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΣΟ ΘΑ ΖΩ: ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Β΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΙ: 14 “Μὴ γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γὰρ μετοχὴ δικαιοσύνῃ καὶ ἀνομίᾳ; τίς δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος; 15 τίς δὲ συμφώνησις Χριστῷ πρὸς Βελίαλ; ἢ τίς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου; 16 τίς δὲ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετὰ εἰδώλων; ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός. 17 διὸ ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς, 18 καὶ ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα καὶ ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι εἰς υἱοὺς καὶ θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ”.

     ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ’ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω (Γαλ. 1,8)», ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΣΟΣ ΟΥΤΕ ΑΛΟΓΗ ΚΑΤΑΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟ, ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15 ΣΤΙΧΟΣ 26 “ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ παράκλητος ὃν ἐγὼ πέμψω ὑμῖν παρὰ τοῦ πατρός, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὃ παρὰ τοῦ πατρὸς ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περὶ ἐμοῦ·”. ΓΙΑΤΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Ο “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «ΤΟ ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ, ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ, ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ ΕΣΤΙΝ, ΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ» (P.G. 63, 231-232)”. “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων» (ΕΠΕ 23, 492 – 494)”. Πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;” (Λουκ. 18, 8).

     ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ «ὃς δ’ ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου, οὗτος σώσει αὐτήν (Μάρκ. 8, 35)».

     ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ: «ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς, ὅπως γένησθε υἱοὶ τοῦ πατρὸς ὑμῶν τοῦ ἐν οὐρανοῖς, ὅτι τὸν ἥλιον αὐτοῦ ἀνατέλλει ἐπὶ πονηροὺς καὶ ἀγαθοὺς καὶ βρέχει ἐπὶ δικαίους καὶ ἀδίκους. ἐὰν γὰρ ἀγαπήσητε τοὺς ἀγαπῶντας ὑμᾶς, τίνα μισθὸν ἔχετε; οὐχὶ καὶ οἱ τελῶναι τὸ αὐτὸ ποιοῦσι; καὶ ἐὰν ἀσπάσησθε τοὺς φίλους ὑμῶν μόνον, τί περισσὸν ποιεῖτε; οὐχὶ καὶ οἱ τελῶναι οὕτω ποιοῦσιν; Ἔσεσθε οὖν ὑμεῖς τέλειοι, ὡς ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς τέλειός ἐστιν» (Ματθ. 5, 44-48)».

     ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ (ΔΕΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥΣ).

 5. Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΓΙΟ ΤΟΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΙΟΥΔΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ) https://rumble.com/v120e1z–heretic-ecumenism-2022-.html , https://www.brighteon.com/f3edcb90-4bec-4de2-ba37-e0247fe90df2 , https://ugetube.com/watch/wdhlta1ttL6QOUb

 6. Και φυσικα δεν θα διαφωνησω κυριε Μοσχοβιτη γι’αυτα που αναφερεστε και που αναδεικνυουν την αεναη εσωτερηκη μαχη,το προσαληθειειν του συνειδητοποιημενου Ορθοδοξου Χριστιανου.Η ενσταση μου,απλα,βρισκεται στο οτι δεν μπορω να μενω παθητικος αποδεκτης μιας επιπολης αναγνωσης των “γραφων” και να ενστερνιζομαι μια ασαφη πιστη προς τα καπου,επειδη καποιοι απλα την αναφερουν.Ουτε η παιδεια μου ουτε η ενασχοληση μου τοσα χρονια,αλλα ουτε και η ψυχοσυνθεση μου μου επιτρεπουν να αγαπω τον Κοσμο και να τον σεβομαι,απο υποχρεωση ή απο φοβο.Τελος,επειδη θεωρω οτι αυτος ο διαλογος σιγουρα προσεφερε κατι στους συνανθρωπους μας,σας ευχαριστω.

  1. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΟΡΘΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

   ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΑΔΙΚΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ…

   ΜΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ (ΝΟΕΡΑ, “ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ”), ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ https://rumble.com/v168d87-antichrist-rfid-chip-666.html , (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ) ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ https://rumble.com/vzqle6-orthodox-contrition-and-salvation.html ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ https://rumble.com/v14rbkr-freevolition.grorthodoxy-homology.htm.html ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑΝΑΤΩΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ https://rumble.com/v10k6rb-www.freevolition.gr.html . ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ; (BINTEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΟΛΩΝΟΥ https://rumble.com/v142tz9-christ-is-risen.-why-we-afraid-the-death.html ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button