Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χάσουν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας
« Δεν παύει να με εκπλήσσει η διάχυτη πεποίθηση ότι ο στρατός των ΗΠΑ είναι ανώτερος από κάθε άλλο στον πλανήτη. Σε τι βασίζεται αυτή η πεποίθηση;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετείχαν σε πραγματικό πόλεμο από την Κορέα. Κανένα μέλος του στρατού των ΗΠΑ δεν έχει εμπειρία σε συγκρούσεις υψηλής έντασης .» ~ Will Schryver , στρατιωτικός αναλυτής
« Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπολύσουν πυρηνικό χτύπημα «αποκεφαλισμού» στη Ρωσία που σκοτώνει τον Πρόεδρο Πούτιν και τους στρατηγούς του, η Ρωσία έχει ένα εφεδρικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται αυτόματα. Το σύστημα Dead Hand έχει σχεδιαστεί για να συλλέγει δεδομένα από αισθητήρες διάσπαρτους σε όλη τη Ρωσία σχετικά με την ακτινοβολία, τη θερμότητα και τη σεισμική δραστηριότητα που επιβεβαιώνουν ένα πυρηνικό χτύπημα. Εάν το σύστημα δεν λάβει οδηγίες από το κέντρο διοίκησης της Μόσχας εντός δεδομένου χρονικού πλαισίου, θα εκτοξεύσει αυτόνομα 4.000 τακτικούς και στρατηγικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη καταστροφή της χώρας και την αποτέφρωση εκατοντάδων εκατομμυρίων Αμερικανοί. Το μήνυμα από τη Μόσχα είναι απλό: Ακόμα κι αν ένα προληπτικό χτύπημα εξαφανίσει τους ηγέτες μας, το «νεκρό χέρι» μας θα σας σκοτώσει όλους ». ~ Dead Hand, Planet Report
Οι περισσότεροι Αμερικανοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επικρατήσουν σε έναν συμβατικό πόλεμο με τη Ρωσία. Αλλά αυτό απλά δεν ισχύει. Για αρχή, η προηγμένη πυραυλική τεχνολογία και τα συστήματα πυραυλικής άμυνας της Ρωσίας είναι πολύ ανώτερα από εκείνα που παράγονται από δυτικούς κατασκευαστές όπλων. Δεύτερον, η Ρωσία μπορεί να τοποθετήσει έναν στρατό με περισσότερους από ένα εκατομμύριο στρατιώτες που έχουν σκληραγωγηθεί στη μάχη που έχουν βιώσει πολέμους υψηλής έντασης και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε εχθρό στο μέλλον. Τρίτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον τη βιομηχανική ικανότητα να ανταποκρίνονται στην εντυπωσιακή παραγωγή της Ρωσίας σε φονικά όπλα, βλήματα πυροβολικού, πυρομαχικά και προηγμένους βαλλιστικούς πυραύλους. Εν ολίγοις, η ρωσική στρατιωτική ικανότητα υπερβαίνει κατά πολύ αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών στους τομείς που έχουν πραγματικά σημασία: όπλα υψηλής τεχνολογίας, στρατιωτική-βιομηχανική ικανότητα και έμπειρο εργατικό δυναμικό. Για να τονίσω αυτό το σημείο, έλαβα αποσπάσματα από τις εργασίες τριών στρατιωτικών αναλυτών που εξηγούν αυτά τα ζητήματα με περισσότερες λεπτομέρειες, τονίζοντας τις δραματικές ελλείψεις του σύγχρονου στρατού των ΗΠΑ και τα προβλήματα που είναι πιθανό να συναντήσει ενόψει ενός πιο προηγμένου τεχνολογικά και τρομερός αντίπαλος. Το πρώτο απόσπασμα είναι από ένα άρθρο του Alex Vershinin με τίτλο « The Return of Industrial Warfare »:
Ο πόλεμος στην Ουκρανία απέδειξε ότι η εποχή του βιομηχανικού πολέμου είναι ακόμα εδώ . Η μαζική κατανάλωση εξοπλισμού, οχημάτων και πυρομαχικών απαιτεί μια μεγάλης κλίμακας βιομηχανική βάση για ανεφοδιασμό – η ποσότητα έχει πάντα τη δική της ποιότητα…. Ο ρυθμός κατανάλωσης πυρομαχικών και εξοπλισμού στην Ουκρανία μπορεί να υποστηριχθεί μόνο από μια μεγάλης κλίμακας βιομηχανική βάση.
Αυτή η πραγματικότητα θα πρέπει να χρησιμεύσει ως συγκεκριμένη προειδοποίηση για τις δυτικές χώρες, οι οποίες έχουν μειώσει τη στρατιωτική βιομηχανική τους ικανότητα και θυσίασαν την κλίμακα και την αποτελεσματικότητα για την αποτελεσματικότητά τους . Αυτή η στρατηγική βασίζεται σε λανθασμένες υποθέσεις για το μέλλον του πολέμου και έχει επηρεαστεί τόσο από τη γραφειοκρατική κουλτούρα των δυτικών κυβερνήσεων όσο και από την κληρονομιά των συγκρούσεων χαμηλής έντασης. Επί του παρόντος, η Δύση μπορεί να μην έχει τη βιομηχανική ικανότητα να διεξάγει έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας. (…)
Η χωρητικότητα της δυτικής βιομηχανικής βάσης
Ο νικητής ενός παρατεταμένου πολέμου μεταξύ δύο γειτονικών δυνάμεων εξαρτάται πάντα από το ποια πλευρά έχει την ισχυρότερη βιομηχανική βάση . Μια χώρα πρέπει είτε να έχει την ικανότητα να κατασκευάζει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών είτε να έχει άλλες βιομηχανίες παραγωγής που μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε παραγωγή πυρομαχικών. Δυστυχώς, η Δύση δεν φαίνεται πλέον να έχει καμία από αυτές τις δυνατότητες. (…) Σε ένα πρόσφατο πολεμικό παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις, οι βρετανικές δυνάμεις εξάντλησαν τα εθνικά αποθέματα κρίσιμων πυρομαχικών μετά από οκτώ ημέρες . (…)
Λανθασμένες υποθέσεις
Η πρώτη βασική υπόθεση σχετικά με το μέλλον της μάχης είναι ότι τα κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας θα μειώσουν τη συνολική κατανάλωση πυρομαχικών απαιτώντας μόνο έναν γύρο για την καταστροφή του στόχου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία θέτει υπό αμφισβήτηση αυτή την υπόθεση. (…) Η δεύτερη κρίσιμη υπόθεση είναι ότι ο κλάδος μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί κατά βούληση . (…) Δυστυχώς, αυτό δεν λειτουργεί για στρατιωτικές αγορές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει μόνο ένας πελάτης για βλήματα πυροβολικού: ο στρατός. Όταν μειώνονται οι παραγγελίες, ο κατασκευαστής πρέπει να κλείσει τις γραμμές παραγωγής για να μειώσει το κόστος και να παραμείνει στην επιχείρηση. Οι μικρές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν εντελώς. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί νέα δυναμικότητα, ειδικά επειδή απομένει πολύ μικρή παραγωγική ικανότητα για την προσέλκυση ειδικευμένων εργαζομένων στην τοποθεσία. (…) Τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι επίσης προβληματικά, καθώς τα υποεξαρτήματα μπορεί να παράγονται από υπεργολάβο που χρεοκοπεί, με αποτέλεσμα να χαθούν παραγγελίες ή να ανανεωθούν τα εργαλεία για άλλους πελάτες, ή που εξαρτάται από εξαρτήματα που προέρχονται από το εξωτερικό, πιθανώς από εχθρική χώρα. (…)
Σύναψη
Ο πόλεμος στην Ουκρανία καταδεικνύει ότι ο πόλεμος μεταξύ ομοτίμων ή σχεδόν ομοτίμων αντιπάλων απαιτεί την ύπαρξη τεχνικά προηγμένης, μεγάλης κλίμακας, παραγωγικής ικανότητας βιομηχανικής εποχής . (…) Για να μπορέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να παίξουν το ρόλο ενός οπλοστασίου της δημοκρατίας στην υπεράσπιση της Ουκρανίας, είναι απαραίτητο να επανεξεταστεί ριζικά ο τρόπος και η κλίμακα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες οργανώνουν τη βιομηχανική τους βάση. (…) Εάν ο ανταγωνισμός μεταξύ απολυταρχιών και δημοκρατιών έχει πραγματικά εισέλθει σε στρατιωτική φάση, τότε το οπλοστάσιο της δημοκρατίας πρέπει πρώτα να βελτιώσει ριζικά την προσέγγισή του στην υλική παραγωγή εν καιρώ πολέμου .
Εν ολίγοις: Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον τη βιομηχανική βάση ή τα αποθέματα που απαιτούνται για να επικρατήσουν σε έναν παρατεταμένο πόλεμο μεταξύ δύο σχεδόν αντίπαλων δυνάμεων. Με άλλα λόγια, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κερδίσουν έναν παρατεταμένο συμβατικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Δείτε πώς συνόψισε την κατάσταση ο αναλυτής Lee Slusher σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Twitter:
« Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ουσιαστικά το μονοπώλιο σε πολλές αποφασιστικές ικανότητες, όπως πυρομαχικά με καθοδήγηση ακριβείας, νυχτερινή όραση, παγκόσμιο χτύπημα κ.λπ. Νομίζω ότι η έλλειψη σύγκρουσης υψηλής έντασης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών είχε να κάνει πολύ με αυτές τις ασυμμετρίες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσουν βία όταν οι προηγμένες δυνατότητές τους —ή ακόμη και η απλή απειλή— ήταν επαρκείς για την επίτευξη πολιτικών στόχων. (…) Ο κατάλογος των χωρών με προηγμένες δυνατότητες συνεχίζει να αυξάνεται. Την ίδια στιγμή, οι δυτικοί στρατοί και οι αμυντικές βιομηχανικές βάσεις συνεχίζουν να διαβρώνονται. Η Δύση έχει ανταλλάξει τους μεγάλους μόνιμους στρατούς της με την εξάρτηση από τις αμερικανικές μπουτίκ ικανότητες, που κάποτε ήταν αποφασιστικές αλλά τώρα ολοένα και περισσότερο εμπορευματοποιούνται. Η Δύση έχει χάσει έτσι την τεχνολογική της πρόοδο και την πρώην στρατιωτική της μάζα .
Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν στη στρατιωτική υπεροχή των Ηνωμένων Πολιτειών δεν συνειδητοποιούν αυτές τις αλλαγές. Ακόμη χειρότερα, οι περισσότεροι από αυτούς διατηρούν καρικατούρες για τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες. Δεν συνειδητοποιούν ότι η Ρωσία έχει και τεχνολογική πρόοδο και στρατιωτική μάζα. Η φήμη που απολάμβανε ο στρατός των ΗΠΑ άξιζε για λίγο, αλλά όλα αλλάζουν .» ~ Lee Slusher @LeeBTConsulting
Συμπέρασμα: Οι αντίπαλοι της Αμερικής – Ρωσία, Κίνα και Ιράν – έχουν φτάσει ή ξεπέρασαν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε τεχνολογία πυραύλων, drones, ηλεκτρονικό πόλεμο, προηγμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και άλλα ., τα οποία αυξάνουν σταδιακά την ισοτιμία μεταξύ των κρατών ολοκληρώνοντας την περίοδο της στρατιωτικής υπεροχής των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο αμερικανικός αιώνας πλησιάζει γρήγορα στο τέλος του.
Τώρα ας περάσουμε στον στρατιωτικό αναλυτή νούμερο 2, Will Schyver, ο οποίος βγάζει παρόμοια συμπεράσματα με τον Vershinin, αλλά από μια ελαφρώς διαφορετική οπτική γωνία. Ρίχνω μιά ματιά:
Είμαι πιο πεπεισμένος από ποτέ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ΔΕΝ μπορούν να δημιουργήσουν αεροπορική υπεροχή έναντι της Ρωσίας – ούτε σε μια εβδομάδα, ούτε σε ένα χρόνο. Ποτέ. Είναι απλά αδύνατο. Αυτή θα ήταν μια πρόκληση υλικοτεχνικής προβολής ισχύος πολύ πέρα από τις τρέχουσες δυνατότητες του στρατού των ΗΠΑ.
Η αμερικανική αεροπορική δύναμη θα αποδεικνυόταν σημαντικά κατώτερη από τις εξαιρετικά ισχυρές και άφθονα εφοδιασμένες αντιαεροπορικές άμυνες των Ρώσων.
Ακριβώς όπως η πλειονότητα των εκτοξευόμενων από την HIMARS πυραύλων GMLRS, πυραύλων HARMS, πυραύλων ATACMS και βρετανικών πυραύλων Storm Shadow καταρρίπτονται επί του παρόντος στην Ουκρανία, η συντριπτική πλειονότητα των αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, κατευθυνόμενης ακρίβειας θα καταρριφθεί, και αναφέρει η Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαντλήσουν πολύ γρήγορα το περιορισμένο απόθεμα αυτών των πυρομαχικών σε μια μάταιη προσπάθεια να καταπνίξουν τη ρωσική ικανότητα να συνεχίσει να αντεπιτίθεται.
Η αμερικανική καταστολή της αντιαεροπορικής άμυνας του εχθρού θα αποδεικνυόταν ανεπαρκής για να νικήσει εξαιρετικά εξελιγμένα, βαθιά στρωματοποιημένα και εξαιρετικά κινητά ραντάρ και πυραύλους αεράμυνας . (…)
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ξεκάθαρα ότι όλα τα δυτικά συστήματα αεράμυνας είναι κατώτερα από τα παλιά σοβιετικά συστήματα S-300 και Buk που ανέπτυξε αρχικά η Ουκρανία . Και ακόμη κι αν τα δυτικά συστήματα ήταν τρομερά, απλά δεν υπάρχουν σε επαρκή αριθμό για να παρέχουν αξιόπιστη άμυνα σε πλάτος και βάθος.
Για να περιπλέξουν περαιτέρω τα πράγματα, τα ανεπαρκή αποθέματα πυρομαχικών των ΗΠΑ και οι ανυπέρβλητοι περιορισμοί παραγωγής θα επέτρεπαν στις Ηνωμένες Πολιτείες να διεξάγουν αεροπορικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας ή της Κίνας το πολύ για λίγες εβδομάδες.
Επιπλέον, σε ένα σενάριο μάχης υψηλής έντασης στην Ανατολική Ευρώπη, στις θάλασσες της Κίνας ή στον Περσικό Κόλπο, οι απαιτήσεις συντήρησης αεροσκαφών των ΗΠΑ θα υπερέβαιναν την ικανότητα εφοδιασμού τους. Τα ποσοστά ετοιμότητας αποστολής θα έπεφταν ακόμη χαμηλότερα από τα περίφημα αβυσσαλέα πρότυπα εν καιρώ ειρήνης.
Μετά από λίγες μόνο ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έβλεπαν ποσοστά ετοιμότητας αποστολής κάτω από 10% για τα F-22 και F-35 και κάτω από 25% για σχεδόν όλες τις άλλες πλατφόρμες του αποθέματος. Αυτό θα ήταν μια τεράστια αμηχανία για το Πεντάγωνο… αλλά όχι μια τεράστια έκπληξη. (…)
Με άλλα λόγια, η αμερικανική αεροπορία, ως επιχείρηση σε κλίμακα θεάτρου, δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί στο πλαίσιο ενός μη επιτρεπόμενου περιφερειακού και παγκόσμιου πεδίου μάχης, αντιμετωπίζοντας έναν ή περισσότερους αντιπάλους ισοδύναμου μεγέθους.
Στην Ανατολική Ευρώπη, η Ρωσία θα επιτεθεί σε βάσεις και γραμμές ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ. Η Βαλτική και η Μαύρη Θάλασσα θα γίνουν ουσιαστικά ρωσικές λίμνες όπου τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσαν να τολμήσουν. (…)
Πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για αβάσιμους υστερικούς ισχυρισμούς. Κατά την άποψή μου, οι απλές στρατιωτικές, μαθηματικές και γεωγραφικές πραγματικότητες της κατάστασης επιβάλλουν αυτά τα συμπεράσματα, και όσοι αντιτίθενται γενικά τυφλώνονται από τον μύθο της αμερικανικής εξαιρετικότητας και τα κακά που τον συνοδεύουν σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι σε θέση να διακρίνουν πράγματα όπως πραγματικά είναι . (…)
Είμαι όλο και πιο πεπεισμένος ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιλέξουν να διεξάγουν πόλεμο απευθείας εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας ή του Ιράν, το αποτέλεσμα θα είναι πόλεμος εναντίον και των τριών ταυτόχρονα.
Και αυτό, παραδόξως, είναι μόνο μία από τις πολλές αλήθειες που λατρεύουν το #EmpireAtAllCosts, και όσοι αποδέχονται τους παραληρημένους σχεδιασμούς του, θα πρέπει να το εξετάσουν πιο σοβαρά καθώς συνεχίζουν να τρεκλίζουν προς την άβυσσο ενός πολέμου που δεν μπορούν ποτέ να κερδίσουν.
Υπάρχουν πολλά να συλλογιστούμε εδώ, αλλά, στην ουσία, ο Schryver σταθμίζει την εντυπωσιακή ικανότητα αεράμυνας της Ρωσίας έναντι των «πενιχρών αποθεμάτων πυρομαχικών και των ανυπέρβλητων ορίων παραγωγής» των Ηνωμένων Πολιτειών , ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων υποδηλώνει ότι μια αμερικανική στρατιωτική επίθεση πιθανότατα θα εξαντληθεί πριν προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον εχθρό. Για άλλη μια φορά, ο στρατιωτικός μας αναλυτής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα βγουν νικητές από μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Τέλος, αντλήσαμε ένα μεγαλύτερο κείμενο από τον Kit Klarenberg, ο οποίος είναι περισσότερο ερευνητής δημοσιογράφος παρά στρατιωτικός αναλυτής. Σε ένα άρθρο με τίτλο « Η Κατάρρευση της Αυτοκρατορίας: Η Κίνα και η Ρωσία νικούν τον στρατό των ΗΠΑ », ο Klarenberg περιγράφει λεπτομερώς αυτό που αποκαλεί « η ζοφερή και αμείλικτη ανάλυση κάθε πτυχής της παγκόσμιας πολεμικής μηχανής της Αυτοκρατορίας» .
Αν έστω και τα μισά από αυτά που λέει ο συγγραφέας είναι αλήθεια, τότε μπορούμε να είμαστε εύλογα σίγουροι ότι η κλιμάκωση των ΗΠΑ με τη Ρωσία είναι ο γρήγορος δρόμος για μια στρατιωτική καταστροφή που δεν έχει δει ποτέ ο κόσμος από την πτώση του Βερολίνου τον Μάιο του 1945. Βλ τι είναι:
Στις 29 Ιουλίου, (…) Η RAND Corporation δημοσίευσε μια ιστορική αξιολόγηση της κατάστασης της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής (NDS) του Πενταγώνου για το 2022 και της τρέχουσας στρατιωτικής ετοιμότητας των ΗΠΑ… Τα συμπεράσματά της είναι σκοτεινά, μια αδυσώπητα σκοτεινή ανάλυση κάθε πτυχής της διογκωμένης και φουσκωμένης αυτοκρατορίας σε αποσύνθεση της παγκόσμιας πολεμικής μηχανής. Εν ολίγοις, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σημαντικά «απροετοίμαστες» για σοβαρό «ανταγωνισμό» με τους κύριους αντιπάλους τους – και ευάλωτες ή ακόμη και σημαντικά υπερτερούν σε όλους τους τομείς του πολέμου . (…) η παγκόσμια κυριαρχία της Αυτοκρατορίας, κρίνονται στην καλύτερη περίπτωση τρομερά ανεπαρκείς, στη χειρότερη εντελώς παραληρηματικές.
Από την έκθεση Rand:
« Πιστεύουμε ότι η κλίμακα των απειλών που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υποτιμημένη και πολύ χειρότερη . (…) Από πολλές απόψεις, η Κίνα ξεπερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες… σε αμυντική παραγωγή και ανάπτυξη στο μέγεθος της δύναμης και, όλο και περισσότερο, στην ικανότητα, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσει να το κάνει . (…) [Το Πεκίνο] έχει αρνηθεί σε μεγάλο βαθμό το στρατιωτικό πλεονέκτημα των Ηνωμένων Πολιτειών στον Δυτικό Ειρηνικό μέσω δύο δεκαετιών στοχευμένων στρατιωτικών επενδύσεων. Χωρίς σημαντικές αλλαγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ισορροπία δυνάμεων θα συνεχίσει να μετατοπίζεται υπέρ της Κίνας ».
« Τουλάχιστον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υποθέσουν ότι εάν εισέλθουν σε μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν ή τη ΛΔΚ, αυτή η χώρα θα επωφεληθεί από την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των άλλων . (…) Αυτή η νέα ευθυγράμμιση χωρών που αντιτίθενται στα αμερικανικά συμφέροντα δημιουργεί έναν πραγματικό κίνδυνο, ακόμη και μια πιθανότητα, μια σύγκρουση, όπου κι αν είναι, να μετατραπεί σε πολυθεματικό ή παγκόσμιο πόλεμο. (…) Καθώς οι αντίπαλοι των Ηνωμένων Πολιτειών συνεργάζονται πιο στενά από πριν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν έναν άξονα πολλαπλών αντιπάλων ».
Όπως εξηγεί λεπτομερώς η έκθεση της Επιτροπής, η Ουάσιγκτον θα ήταν σχεδόν εντελώς ανυπεράσπιστη σε ένα τέτοιο σενάριο και πιθανότατα θα ηττηθεί σχεδόν αμέσως . (…) Δεν είναι μόνο επειδή είναι πολύ διασκορπισμένος στη μεγάλη σκακιέρα που ο στρατός της Αυτοκρατορίας «στερείται τόσο των δυνατοτήτων όσο και των μέσων για να είναι σίγουρος ότι μπορεί να αποτρέψει και να κερδίσει στη μάχη» . (…)
Η Επιτροπή RAND διαπίστωσε ότι η « αμυντική βιομηχανική βάση » της Ουάσιγκτον είναι εντελώς « ανίκανη να καλύψει τις ανάγκες σε εξοπλισμό, τεχνολογία και πυρομαχικά » των Ηνωμένων Πολιτειών, πόσο μάλλον των συμμάχων τους. Μια παρατεταμένη σύγκρουση, ιδιαίτερα σε πολλά θέατρα, θα απαιτούσε πολύ μεγαλύτερη ικανότητα παραγωγής, συντήρησης και ανεφοδιασμού όπλων και πυρομαχικών από αυτή που υπάρχει σήμερα . (…)
Για δεκαετίες, ο στρατός των ΗΠΑ « χρησιμοποιούσε τεχνολογία αιχμής για να αποκτήσει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα ». Αυτή η « αδιαμφισβήτητη τεχνολογική υπεροχή » από την πλευρά της Αυτοκρατορίας σήμαινε ότι η Ουάσιγκτον είχε « την πολυτέλεια να χτίζει εξαιρετικές δυνατότητες, με μεγάλους κύκλους απόκτησης και χαμηλή ανοχή σε αποτυχία ή κίνδυνο ». Ωστόσο, αυτές οι μέρες έχουν περάσει προ πολλού, με την Κίνα και τη Ρωσία να ” ενσωματώνουν τεχνολογία με επιταχυνόμενο ρυθμό “… … Η αμερικανική αμυντική βιομηχανική βάση“ . (…)
Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, η Επιτροπή ζητά την εκβιομηχάνιση των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από χρόνια εξωτερικής ανάθεσης, εξωχώρισης και παραμέλησης. Δεν δίνεται χρονικό πλαίσιο, αλλά πιθανότατα θα χρειαζόταν δεκαετίες. (…)
Έχουμε εισέλθει σε μια παράξενη Εποχή της Αυτοκρατορίας, συγκρίσιμη με την Glasnost της Σοβιετικής Ένωσης, στην οποία στοιχεία της αμερικανικής αυτοκρατορικής εγκεφαλικής εμπιστοσύνης μπορούν να δουν με εκτυφλωτική σαφήνεια ότι ολόκληρο το παγκόσμιο ηγεμονικό σχέδιο της Ουάσιγκτον καταστρέφεται γρήγορα και αμετάκλητα προς την εξαφάνιση.
Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνονται οι ίδιες επικρίσεις : ανεπαρκής βιομηχανική ικανότητα, μείωση των αποθεμάτων, « ανυπέρβλητα όρια παραγωγής » και πτώση της τεχνολογικής υπεροχής.
Προσθέστε σε αυτά τα αναρίθμητα υλικοτεχνικά προβλήματα της διεξαγωγής ενός πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη με έναν ad hoc στρατό από άπειρους εθελοντές που δεν έχουν πολεμήσει ποτέ, και μπορεί κανείς μόνο να συμπεράνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν και δεν θα επικρατήσουν σε μια παρατεταμένη σύγκρουση με τη Ρωσία. Παρά το γεγονός αυτό, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους ATACMS στη Ρωσία (13 ακόμη εκτοξεύτηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες), πιστεύοντας προφανώς ότι δεν θα υπάρξει απάντηση σε αυτή την πρόκληση. Παρόλα αυτά, η διοίκηση του ΝΑΤΟ συνεχίζει να τρέφει ψευδαισθήσεις νίκης πιέζοντας για προληπτικά «πλήγματα ακριβείας» στο ρωσικό έδαφος , απολαμβάνοντας την προοπτική μιας άμεσης πυρκαγιάς μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Και ακόμη και όταν η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο απειλούν να αναπτύξουν μαχητικά στρατεύματα στην Ουκρανία με την πεποίθηση ότι η αδυσώπητη τροχιά του πολέμου μπορεί με κάποιο τρόπο να αντιστραφεί. Αυτό είναι τρέλα.
Πέντε αιώνες πρωτοκαθεδρίας έχουν δημιουργήσει ένα στέλεχος δυτικών ελίτ τόσο εμποτισμένων με ύβρεο που δεν μπορούν να δουν αυτό που είναι οδυνηρά προφανές σε όλους τους άλλους: ότι το αυτοκρατορικό μοντέλο δυτικής εκμετάλλευσης («σύστημα που βασίζεται σε κανόνες τάξης») καταρρέει και νέα κέντρα η δύναμη αναδύεται γρήγορα. Φαίνεται τώρα ότι αυτές οι ίδιες ελίτ είναι έτοιμες να παρασύρουν τον κόσμο σε έναν καταστροφικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να διατηρήσουν την εξουσία τους και να εμποδίσουν άλλες χώρες να επιτύχουν την ανεξαρτησία και την ευημερία που τους αξίζει. Ευτυχώς, η Ουάσιγκτον θα αποτύχει σε αυτή την προσπάθεια όπως απέτυχε σε όλες τις άλλες επεμβάσεις της από το 1945. Πράγματι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον την τεχνολογία, το ανθρώπινο δυναμικό ή τη βιομηχανική ικανότητα που απαιτούνται για να κερδίσουν έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Είναι ένα εντελώς νέο παιχνίδι.
πηγή: The Unz Review
από τον MK Bhadrakumar
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και φιλάνθρωπος Τζορτζ Λούκας, δημιουργός των franchise του Star Wars και του Indiana Jones, είπε κάποτε: « Ο φόβος είναι ο δρόμος προς τη Σκοτεινή Πλευρά. Ο φόβος οδηγεί σε θυμό, ο θυμός οδηγεί στο μίσος, το μίσος οδηγεί σε βάσανα .” Μια εβδομάδα αφότου η Ρωσία «δοκίμασε» τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik στο Dnepropetrovsk της Ουκρανίας, εναντίον του οποίου το ΝΑΤΟ δεν έχει άμυνα, η δυτική συμμαχία διέρχεται ήδη από τη Dark Side, από τον φόβο στο μίσος, και σπεύδει προς ανείπωτα δεινά.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι από την εμφάνιση του Oreshnik στην εμπόλεμη ζώνη, η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει δύο ακόμη επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους ATACMS. Στην πρώτη επίθεση, στις 23 Νοεμβρίου, εκτοξεύτηκαν πέντε πύραυλοι ATACMS σε τμήμα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 κοντά στο χωριό Lotarevka, στην περιοχή Kursk. Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Pantsir, το οποίο παρείχε κάλυψη για αυτό το τμήμα, κατέστρεψε τρία από αυτά ενώ δύο πύραυλοι έπληξαν τον στόχο προκαλώντας ζημιά στο ραντάρ. Υπάρχουν τραυματίες μεταξύ του προσωπικού.
Κατά τη δεύτερη επίθεση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα από 8 πυραύλους ATACMS στο αεροδρόμιο Kursk-Vostochny, επτά πύραυλοι καταρρίφθηκαν και ένας άλλος χτύπησε τον στόχο του. Τα πεσμένα συντρίμμια προκάλεσαν ελαφρές ζημιές στις υποδομές και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι « προετοιμάζονται ενέργειες αντιποίνων ».
Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι οι Αμερικανοί ήταν υπεύθυνοι για τη στόχευση. Στις 25 Νοεμβρίου, ο Λευκός Οίκος αναγνώρισε για πρώτη φορά την αλλαγή πολιτικής που επιτρέπει τη χρήση του ATACMS για επίθεση σε ρωσικό έδαφος. Ο ναύαρχος John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, αποκάλυψε σε μια ενημέρωση τύπου τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων, ότι « προφανώς αλλάξαμε την καθοδήγηση και δώσαμε [Κίεβο] ενδείξεις ότι θα μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν, ξέρετε, για να χτυπήστε αυτούς τους συγκεκριμένους τύπους στόχων .»
Μετά την επίθεση της Δευτέρας, η Ουκρανία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας στις Βρυξέλλες σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων. Το Oreshnik ήταν το κύριο θέμα, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος αεράμυνας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε αργότερα: « Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία τη βοηθά να πολεμήσει, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε περαιτέρω για να αλλάξουμε την τροχιά αυτής της σύγκρουσης ».
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΝΑΤΟ ανησυχεί πολύ για την αναδυόμενη κατάσταση, αλλά και πάλι δεν θα δεχτεί μια ρωσική νίκη. Οι δυτικοί θερμοκέφαλοι μιλούν για άλλη μια φορά για την ανάπτυξη στρατευμάτων από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για πολεμικές επιχειρήσεις, η οποία είχε αρχικά προταθεί από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τον Φεβρουάριο.
Αλλά με απλά λόγια, εκτός κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βάλουν τις μπότες στο έδαφος, το υπόλοιπο ΝΑΤΟ αρκείται να τρέχει σε κύκλους σαν ακέφαλο κοτόπουλο. Το Ηνωμένο Βασίλειο, με στρατό 80.000 ανδρών, έχει πολύ λίγες μονάδες μάχης. Ο γερμανικός στρατός, 175.000 ατόμων, έχει ξεχάσει πώς να πολεμήσει. και η Γαλλία διέρχεται βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση . Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η κοινή γνώμη είναι αντίθετη στους πολέμους και ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να το αγνοήσει.
Ωστόσο, απολιθωμένος ότι ο Τραμπ μπορεί να γυρίσει την πλάτη του στον πόλεμο, μια σχολή σκέψης στην Ευρώπη πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρουν κάτι ενδιαφέρον για να τον δελεάσουν, εκτός από το καρότο των τεράστιων αποθεμάτων της Αμερικής σε βασικά ορυκτά που στερούνται οι Αμερικανοί – για παράδειγμα, περισσότερα εμπορικά κίνητρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες· περισσότερες δαπάνες για το ΝΑΤΟ. περισσότερη πίεση στο Ιράν. «Ειρηνευτικές μπότες στο έδαφος» εντός της Ουκρανίας. βοήθεια στις επερχόμενες οικονομικές αψιμαχίες του Τραμπ με την Κίνα και ούτω καθεξής. Εν τω μεταξύ, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άνθρωποι σκέφτονται πώς να σώσουν το ΝΑΤΟ από το νυστέρι του Τραμπ.
Ένας αρθρογράφος του Guardian έγραψε : « Εάν η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο κατασχέσουν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στο Euroclear, χρήματα που ο Πούτιν έχει αφήσει εδώ και καιρό στην άκρη, θα μπορέσουμε να φέρουμε σοβαρή χρηματοδότηση στο τραπέζι. Ο Τραμπ δεν χρειάζεται να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για την Ουκρανία – μπορούμε να αγοράσουμε τα όπλα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν ακόμη και να αποκομίσουν κέρδος διασφαλίζοντας την ειρήνη στην Ευρώπη. Ο Τραμπ θα μπορούσε να δείξει πώς έκανε αυτούς τους παρασιτικούς Ευρωπαίους να φτύνουν, αποδεικνύοντας ότι οι επικριτές του έκαναν λάθος αναβιώνοντας τις πιο παραδοσιακές συμμαχίες της Αμερικής – όλα αυτά βάζοντας την «Αμερική Πρώτα» .
Όλα αυτά μαρτυρούν την ανησυχία των Ευρωπαίων για την ιδέα ότι το Oreshnik έχει επιβάλει μια αλλαγή παραδείγματος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Το θριαμβευτικό στοίχημα ότι η Ρωσία θα μπλοφάρει για την πυρηνική αποτροπή έχει δώσει τη θέση της στον φόβο, καθώς η Ρωσία θα μπορούσε πλέον να απαντήσει χωρίς πυρηνικά όπλα σε επιθέσεις στο έδαφός της. Το Oreshnik είναι ένα μη πυρηνικό όπλο, δεν είναι σε καμία περίπτωση όπλο μαζικής καταστροφής, αλλά ένα όπλο υψηλής ακρίβειας με τεράστια καταστροφική ισχύ που εκμηδενίζει τους στόχους του – και οι Ευρωπαίοι δεν έχουν τρόπο να το υπερασπιστούν.
Εν ολίγοις, αν το σχέδιο του Μπάιντεν να «προστατεύσει από τον Τραμπ», ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει βάλει την Ευρώπη και την Ουκρανία σε μια βασιλική καθήλωση, κάνοντάς τις σάκο του μποξ για τη Ρωσία. Μην κάνετε λάθος, το Oreshnik θα διασφαλίσει σύντομα ότι δεν θα υπάρχει καν ένα καθεστώς πληρεξουσίου στην Ουκρανία που η Δύση μπορεί να «υποστηρίξει». Είναι ταπεινωτικό να βλέπεις τη μύτη του πράκτορα να τρίβεται στη σκόνη.
Επίκειται τιμωρητική απάντηση από τη Ρωσία για τις δύο τελευταίες επιθέσεις ATACMS. Η απότομη επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα η Βρετανία να βρεθεί στο στόχαστρο της Μόσχας . Ο επικεφαλής του βρετανικού σταθμού πληροφοριών στην πρεσβεία της Μόσχας απελάθηκε. Δυτικές αναφορές αναφέρουν σημαντικές παραδόσεις πυραύλων Storm Shadow (αριθμός 150) στην Ουκρανία λίγο μετά την εκλογή του πρωθυπουργού Keir Starmer.
Ο κορυφαίος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Ρωσίας, Alexei Leonkov, δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia : « Εδώ είναι η αμερικανική στόχευση, εδώ είναι τα θραύσματα του πυραύλου ATACMS, τα οποία καθιστούν δυνατή την ξεκάθαρη ταυτοποίησή του. Έχουμε το δικαίωμα να αντεπιτεθούμε. Το πού και πώς θα αποφασιστεί από το υπουργείο Άμυνας και τον Ανώτατο Γενικό Διοικητή. Ο [Πούτιν] είπε ότι θα προειδοποιηθούν για τον αντίκτυπο. Οι εχθροί μας πρέπει να προετοιμαστούν για απάντηση ».
Το μεγάλο ερώτημα είναι πότε η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικά κέντρα του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία και την Πολωνία. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε χθες ότι όλα τα στοιχήματα είναι εκτός λειτουργίας. « Αν η σύγκρουση εξελιχθεί σύμφωνα με το σενάριο της κλιμάκωσης, είναι αδύνατο να αποκλειστεί οτιδήποτε, γιατί τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ εμπλέκονται όντως πλήρως σε αυτή τη σύγκρουση », είπε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Al Arabiya .
Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ανατριχιαστικά λόγια : « Τα δυτικά κράτη πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας… Ταυτόχρονα, δεν πολεμούν μόνο στέλνοντας όπλα και παρέχοντας χρήματα. Πολεμούν άμεσα, γιατί παρέχουν στόχους σε ρωσικό έδαφος και ελέγχουν αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς πυραύλους. Πολεμούν με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Και αν είναι έτσι, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί… ακόμη και το πιο δύσκολο και θλιβερό σενάριο είναι δυνατό .»
« Δεν θέλουμε ένα τέτοιο σενάριο, το έχουμε πει όλοι ξανά και ξανά. Θέλουμε ειρήνη, αλλά αυτή η ειρήνη πρέπει να λαμβάνει πλήρως υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας ».
Πράγματι, η μόνη λογική εξήγηση για την επιθετικότητα του Μπάιντεν σε συμπαιγνία με τους ατλαντιστές στην Ευρώπη στη φάση της προεδρίας του είναι ότι ο Μπάιντεν ανέτρεψε τα καλύτερα σχεδιασμένα σχέδιά του. Στην Ευρώπη υψώνονται πιο υγιείς φωνές. Σε μια άκρως συμβολική πράξη περιφρόνησης, ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο αποκάλυψε την Τετάρτη ότι είχε αποδεχτεί την επίσημη πρόσκληση του Πούτιν σε εκδηλώσεις στη Μόσχα τον Μάιο για τον εορτασμό της 80ης επετείου της Νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Σλοβακία είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ επανέλαβε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ ότι η Αυστρία είναι έτοιμη να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Τραμπ φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για τις προηγούμενες συζητήσεις του Νεχάμερ με τον Πούτιν για την Ουκρανία.
πηγή: Indian Punchline
από το Moon of Alabama
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
« Ο Λευκός Οίκος πιέζει την Ουκρανία να μειώσει την ηλικία στρατολόγησης για να καλύψει τις ανάγκες ανθρώπινου δυναμικού εναντίον της Ρωσίας »
« Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν παροτρύνει την Ουκρανία να αυξήσει γρήγορα το μέγεθος του στρατού της, στρατολογώντας περισσότερα στρατεύματα και αναθεωρώντας τους νόμους κινητοποίησής της για να επιτραπεί η επιστράτευση ατόμων ηλικίας έως και 18 ετών.
Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει ιδιωτικές διαβουλεύσεις, δήλωσε την Τετάρτη ότι η απερχόμενη Δημοκρατική κυβέρνηση θέλει η Ουκρανία να μειώσει το όριο ηλικίας στα 18, έναντι 25 ετών σήμερα, προκειμένου να διευρύνει την ομάδα των ανδρών σε ηλικία μάχης διαθέσιμη για να βοηθήσει την Ουκρανία, σε αριθμό, στον πόλεμο που την έχει βάλει με τη Ρωσία για σχεδόν τρία χρόνια.
Ο αξιωματούχος είπε ότι «ο καθαρός λογισμός» της τρέχουσας κατάστασης της Ουκρανίας είναι ότι χρειάζεται περισσότερα στρατεύματα για να πολεμήσει .
Ο “καθαρός υπολογισμός” υποδεικνύει επίσης ότι ακολουθώντας την εντολή της Ουάσιγκτον θα διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνουν Ουκρανοί για να πολεμήσουν στο μέλλον :
« Είχα επισημάνει πριν από έξι μήνες ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε κανένας νέος ηλικίας 18 έως 25 ετών στην Ουκρανία. Εάν αυτή η κοόρτη μειωθεί περαιτέρω από τον παράλογο θάνατο, το μέλλον της Ουκρανίας θα είναι ακόμη πιο ζοφερό από ό,τι είναι σήμερα. Ακόμη και οι βρετανοί κραυγαλέοι που πρότειναν τη στρατολόγηση 18χρονων Ουκρανών έχουν μάθει να κρατούν το στόμα τους κλειστό γι’ αυτό.
Το παρακάτω γράφημα, που προέρχεται από τη σελίδα ” Δημογραφικά στοιχεία της Ουκρανίας ” της Wikipedia, υποθέτει ότι η Ουκρανία έχει πληθυσμό περίπου 40 εκατομμυρίων:
Αλλά ο πραγματικός αριθμός των κατοίκων σε περιοχές που ελέγχονται από την ουκρανική κυβέρνηση σήμερα είναι μόνο 20 εκατομμύρια, οι μισοί από τους οποίους είναι άτομα σε ηλικία συνταξιοδότησης. Η στρατολόγηση των λίγων ανδρών ηλικίας 18 έως 25 ετών δεν θα βοηθήσει να κερδίσουμε τον πόλεμο, αλλά, με την πάροδο του χρόνου, θα ερημώσει περαιτέρω την Ουκρανία ».
Ακόμη και χωρίς να θυσιάσει τη νεολαία της, οι δημογραφικές προοπτικές της Ουκρανίας είναι ήδη φτωχές :
« Το συνολικό ποσοστό γονιμότητας της Ουκρανίας – ο μέσος αριθμός μωρών ανά γυναίκα σε αναπαραγωγική ηλικία – είναι επί του παρόντος 0,7, το χαμηλότερο ποσοστό στον κόσμο. Τα δημογραφικά στοιχεία της χώρας έχουν επηρεαστεί περαιτέρω από μια μαζική έξοδο στη Δύση και σημαντικές απώλειες στο πεδίο της μάχης, σε σημείο που αμφισβητείται η ίδια η επιβίωση της χώρας , δήλωσε στους Times νωρίτερα αυτό το έτος μια δεξαμενή σκέψης που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση .
«Το προσδόκιμο ζωής των ανδρών αυξήθηκε από 66-67 χρόνια πριν από τον πόλεμο σε 57-58 χρόνια», δήλωσε η Ella Libanova, διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημογραφίας και Κοινωνικών Σπουδών της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών «Ουκρανία. Μόνο τέσσερις αφρικανικές χώρες – το Τσαντ, η Νιγηρία, το Λεσότο και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία – έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής .
Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν ολοσχερώς την πόλη Ben Tre :
« Η πόλη έπρεπε να καταστραφεί για να σωθεί», είπε ένας Αμερικανός ταγματάρχης .
Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταστρέφουν επίσης τον ουκρανικό λαό για να τον «σώσουν» από την ύπαρξη.
Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν μέχρι στιγμής απορρίψει τα αιτήματα των ΗΠΑ για μείωση της ηλικίας κινητοποίησης:
« Βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση όπου χρειαζόμαστε περισσότερο εξοπλισμό για να οπλίσουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν ήδη κινητοποιηθεί και πιστεύουμε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να στείλουμε στρατιωτική βοήθεια γρηγορότερα, γρηγορότερα», δήλωσε ο Heorhii Tykhyi, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. της Ουκρανίας, στον Τύπο στο Κίεβο. (…)
Η δήλωση απηχούσε ένα σχόλιο του ουκρανού προεδρικού συμβούλου Dmytro Lytvyn, ο οποίος επέκρινε τον αργό ρυθμό της στρατιωτικής βοήθειας.
«Δεν μπορεί να αναμένεται από την Ουκρανία να αντισταθμίσει τις υλικοτεχνικές καθυστερήσεις ή τους δισταγμούς στην υποστήριξη των νέων προς τους άνδρες μας στην πρώτη γραμμή», έγραψε ο Lytvyn στο X.
Στην Ουκρανία, όπως και αλλού, οι πολιτικοί αναγκάζονται να εργάζονται κατά βούληση. Με ένα σημαντικό επιπλέον ποσό, το καθεστώς Ζελένσκι μπορεί να αναγκαστεί να ακολουθήσει τις επιθυμίες της Ουάσιγκτον.
Η κινητοποίηση της νεολαίας θα μπορούσε, ωστόσο, να είναι η τελευταία απόφαση του πρώην προέδρου της Ουκρανίας.
του Jean-François Geneste
Ας ξεκινήσουμε διασκεδάζοντας λίγο με τη βιομηχανική στρατηγική που βασιλεύει στη Δύση: το Άλφα και το Ωμέγα είναι πράσινα, χωρίς άνθρακα, οικολογικά, ανακυκλώσιμα, εν ολίγοις, ένα είδος βιομηχανικού γουόκισμού που έχει, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει ακόμη ονομαστεί έτσι.
Για να μετρήσουμε το κενό του συστήματος, θα υπενθυμίσουμε σε όσους μπορεί να το έχουν παραλείψει ότι η περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε διοξείδιο του άνθρακα είναι 0,04%, ότι η ετήσια ανθρώπινη παραγωγή, όλες οι δραστηριότητες μαζί, αντιπροσωπεύουν μόλις το 4% των συνολικών εκπομπών και ότι η Ευρώπη αντιπροσωπεύει μόνο 7% των παγκόσμιων ανθρωπογενών εκπομπών. Μιλάμε λοιπόν, για την ήπειρό μας, για συνεισφορά 1 στο 1 εκατομμύριο! Ταυτόχρονα, μπορούμε να υπολογίσουμε τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μόνο για τη Γαλλία σε περίπου 200 δισ. ευρώ από το 2012. Τα μικρά ρέματα δεν κάνουν πλέον μεγάλα ποτάμια, αλλά οι μικρότερες δυνατές αιτίες (1/1 εκατομμύριο!) δημιουργούν χειμάρρους!
Έτσι, και φτάνουμε τώρα στην καρδιά του θέματός μας, η Airbus εστιάζει στα αεροσκάφη υδρογόνου. Ο υπηρέτης σας μπορεί να σας πει ότι θα είναι ένα φιάσκο, όπως εμφανίζεται για το μη κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ξανά, όταν η παρακμιακή Δύση συντριβεί, που δεν μπορεί να αργήσει, ακόμη και το τελευταίο θα γίνει και απροσδόκητο και άχρηστο. Ας θυμίσουμε παρεπιπτόντως ότι στις αρχές κιόλας του 20ού αιώνα, τα ρεκόρ ταχύτητας είχαν ήδη σπάσει από ηλεκτρικές μηχανές και ότι δεν είχαν αναπτυχθεί! Αναμφίβολα, σε μια εποχή που ο ευρωπαϊκός πληθυσμός είχε ακόμη ένα ίχνος νοημοσύνης, υπήρχε ένας καλός λόγος για τον οποίο δεν συνέβαινε αυτό. Από τότε όμως φαίνεται και επίσημα το IQ πέφτει… Και φαίνεται!
Η Boeing φαίνεται ανίκανη, αυτή τη στιγμή, να φτιάξει ένα αξιοπρεπές αεροπλάνο. Επομένως, η Airbus το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Ωστόσο, τι έχει δείξει σε μεγάλο βαθμό η ουκρανική σύγκρουση; Βλέπουμε drones πολύ διαφορετικών τύπων, πολύ ρουστίκ και πολύ φθηνά που είναι εξαιρετικά αξιόπιστα παρά το ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον που είναι αυτό του πεδίου μάχης. Τι να συμπεράνουμε από αυτό; Ότι τα συστήματα πλοήγησης των «μεγάλων» αεροσκαφών είναι απαρχαιωμένα, ότι τα μέτρα ασφαλείας που είναι εξαιρετικά δαπανηρά για την πιστοποίησή τους είναι αδικαιολόγητα, ότι μπορούν να γίνουν σημαντικές οικονομίες και, τέλος, ότι αυτός ο τύπος λειτουργίας είναι προσβάσιμος στον μέσο άνθρωπο, όπως αρκεί να είναι μηχανικός.
Βλέπουμε επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παίξει έναν συγκεκριμένο ρόλο και ότι ο πιλότος, τον οποίο γνωρίζουμε ήδη εδώ και καιρό, είναι άχρηστος. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά τα μηχανήματα δεν χρειάζεται καν να ελέγχονται από απόσταση.
Έτσι, αντί για ένα υδρογόνο με μηδενικές εκπομπές ή άλλο μέλλον για την πολιτική αεροπορία, υπάρχει μια ουσιαστική ευκαιρία να κερδίσουμε σε ανταγωνιστικότητα και βάρος, γιατί όλοι θα έχουν καταλάβει ότι τα ηλεκτρονικά πιλοτικά drone ζυγίζουν μόνο μερικές εκατοντάδες γραμμάρια. Ας θυμηθούμε επίσης ότι σε αντίθεση με τα drones που απαιτούν αποφυγή στο πεδίο της μάχης, η τυπική τροχιά ενός αεροσκάφους δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη: μια φάση ανάβασης, μια ισοπέδωση και μια κάθοδος με, αν χρειαστεί, επειδή η κεραία ελέγχου δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. , μια πίστα που περιμένει σε μια «στοίβα» στον τερματισμό.
Θα σας δοθούν εδώ πόσες θα ήταν οι εξοικονομήσεις, απλώς για να σας πω ότι θα ήταν σημαντικές. Στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, να θυμάστε ότι οι κανόνες που διέπουν τις ώρες εργασίας είναι εξαιρετικά περιοριστικοί και συνεπάγονται τεράστιο κόστος. Στις πρώτες μέρες της αεροναυπηγικής δεν μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς πιλότους, αλλά τώρα όπου είναι δυνατόν, ο τομέας περιμένει… Τι;
Τι γίνεται σε αυτές τις συνθήκες για τον μελλοντικό Elon Musk που θα είναι ίσως Αμερικανός, Κινέζος ή άλλος και θα κάνει το βήμα επιτρέποντας να μειωθεί το κόστος του επιβάτη διαιρώντας το με το 5 όπως έκανε το Space X στον τομέα των εκτοξευτών των οποίων το «σύστημα ” εδώ και καιρό κοροϊδεύουν και με αποτέλεσμα να ξέρουμε;
GREAT VOULGAROKTONOS .BLOGSPOT.COM. EVANGELOS F. GIANNOPOULOS OFFICIAL WEBSITE.