Επ.αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης: Δεν παραβιάζει την Ελληνική κυριαρχία που είναι τα 6 ναυτικά μίλια!

Ούτε…μούτσος δεν κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Δηλώσεις που θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΝ Αντώνη Αντωνιάδη, ο οποίος ανέφερε πως στα 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο το Oruc Reis πλέει σε διεθνή ύδατα και δεν παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία που είναι τα 6 ναυτικά μίλια!

Μίλησε ακόμα για αμφισβητούμενη και διεκδικούμενη και από μας και από τους Τούρκους υφαλοκρηπίδα!

Επίσης, τόνισε πως η Τουρκία ανέξοδα και φτηνά μαρκάρει περιοχές και βάζει υποθήκες για το μέλλον της και πως το Oruc Reis δεν παραβιάζει την κυριαρχία μας όταν βρίσκεται έξω από τα 6 ναυτικά μίλια.

«Έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το θέμα επειδή ένα τουρκικό κάνει βόλτες σε διεθνή ύδατα της ανατολικής Μεσογείου, γιατί αυτό στην ουσία κάνει, πάνω από μια αμφισβητούμενη και διεκδικούμενη και από μας και από τους Τούρκους υφαλοκρηπίδα», σχολίασε ακόμα!

Και δεν έμεινε εκεί ο επίτιμος: «Τρέχουμε να εξοπλιστούμε λες και ήμαστε στα πρόθυρα σύγκρουσης με την Τουρκία» επισήμανε ο κ. Αντωνιάδης και σε ερώτηση των δημοσιογράφων του Open κατέληξε ότι τζάμπα βγάλαμε τον στόλο μας στο Αιγαίο όσο το Oruc Reis μένει εκτός των 6 μιλίων.

Δήλωσε ακόμα πως δεν αξίζει η Ελλάδα να ασχολείται με το τι κάνει το Oruc Reis έξω από τα χωρικά μας ύδατα και ότι αφελώς ζητάμε κυρώσεις από χώρες που δίνουν εξοπλισμό στην Τουρκία.

Έτοιμοι να «τρυπήσουν» οι Τούρκοι νότια του Καστελλόριζου – Βρήκαν κοιτάσματα υδριτών – Δηλώσεις Φ.Ντονμέζ

Άρθρο-σοκ από σύμβουλο του ΕΛΙΑΜΕΠ: «Πρέπει να υποταχθούμε στην Τουρκία – Δώστε τα όλα βυθό & βραχονησίδες»

Ένας αποκαλυπτικός χάρτης που θέτει αμείλικτα ερωτήματα και εκθέτει πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα-Κύπρο

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close