Εικοσι ακομη δικογραφίες σε εφοδο στο σπίτι της Πρ.Εισαγγελέως Τατάκη.
Της έρευνας του Παραδικαστικού με τις 1.100 δικογραφίες προΐσταται ο Εφετης ανακριτής Γ.Αλμπούρας.
Ο Εφέτης ανακριτής Γιώργος Αλμπουρας ορίστηκε από το Συμβούλιο Εφετών Κέρκυρας για να διερευνήσει τις καταγγελίες για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με την εξαφάνιση τουλάχιστον 1000 δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού.
Μετά από νέα έρευνα μάλιστα βρέθηκαν ακόμα 20 σε σπίτι της πρώην Εισαγγελέως Μαρίας Τατάκη ενώ εκτιμάται ότι πολλές από αυτές έχουν πλέον παραγραφεί.Μαζί με τις 20 ποινικές δικογραφίες βρέθηκαν πολλά σκόρπια τμήματα δικογραφιών ή φύλλα δικογραφιών.Την νεα ερευνα στο σπίτι της κ.Τατάκη διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας κ.Κωνσταντίνος Κουκούτσης
Η απόφαση να διεξαχθεί η έρευνα σε ανώτερο επίπεδο εφερε στο φως νεες χαμένες Δικογραφίες καθώς οι αρχές εκτιμούν αφενός πως πολλές από αυτές που αφορούν βαριά οικονομικά εγκλήματα που έχουν παραγραφεί και αφετέρου πως πίσω από όλα αυτά – πιθανόν- βρίσκεται εκτεταμένο κύκλωμα παραδικαστικής δράσης.
Προ μηνών σε σπίτι κοντινού προσώπου της πρωην Εισαγγελέως κ.Τατάκη είχαν βρεθεί πάνω από 1000 δικογραφίες. Πεταμένες ή καλύτερα καλά κρυμμένες από την διερεύνησή τους οδηγώντας προφανώς πολλά πρόσωπα σε αθώωση λόγω παραγραφής.
Ηδη εκτιμάται ότι 24 κακουργηματικές δικογραφίες έχουν παραγραφεί, ενώ στο κύκλωμα προφανώς εμπλέκονται πολλά πρόσωπα από τη Δικαιοσύνη.
Όσα αποκαλύφθηκαν μέχρι τώρα συγκροτούν κατά την εκτίμηση των αρχών ένα τεράστιο σκάνδαλο παραδικαστικής λειτουργίας, με προφανή στόχο την παραγραφή δεκάδων σοβαρών αδικημάτων που περιγράφονται σε αυτές. Εν ολίγοις χάνονταν πάνω από 100 δικογραφίες επι 11 χρόνια , όπως περιγράφουν αρμόδιες πηγές, δημιουργώντας μια ενδεχόμενη «φάμπρικα» παραγραφών. Μεταξύ των κατηγορουμένων δηλαδή βρίσκονταν και ορισμένα τρανταχτά ονόματα σε σοβαρές υποθέσεις, κυρίως οικονομικού αντικειμένου.
Πλέον ερευνάται αν υπάρχουν συνεργοί Δικαστικοί υπάλληλοι και Δικηγόροι καθώς , σύμφωνα με μαρτυρίες, εξετάζεται και η πιστότητα των καταστάσεων που παραδίδονταν στον Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου, στις οποίες αναφέρονταν ότι … είχαν γίνει δίκες!!!
Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι αν η εξαφάνιση των δικογραφιών έγινε για να παραγραφούν τα εγκλήματα είτε ήταν πλημμελήματα είτε κακουργήματα που πρέπει να παραπεμφθούν προς εκδίκαση εντός της 15ετίας;
Έχουν διαλυθεί τα πάντα. Πλήρης παρακμή.