Ευτύχιος Βλαχόπουλος: «Οι μάνατζερ είναι εδώ, για να βοηθούν τους παίκτες να προοδεύουν»
Πολλάκις στο παρελθόν, ο ρόλος και η αποστολή των μάνατζερ στο ποδόσφαιρο έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα. Ο Κερκυραίος Ευτύχιος Βλαχόπουλος ανήκει στη νέα φουρνιά στη διαδικασία της εκπροσώπησης παικτών και μιλώντας στο sportstonoto.gr καταθέτει τη δική του άποψη για το έργο των μάνατζερ και την αξία της παρουσίας τους στο χώρο, βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους βάση.
– Πώς μπήκατε στον χώρο της εκπροσώπησης;
Ξεκίνησα το 2021 μέσα από τη διάθεση να βοηθώ παίκτες να προοδεύσουν με σωστό και επαγγελματικό τρόπο. Το ποδόσφαιρο για μένα δεν είναι απλώς άθλημα — είναι ένα περιβάλλον που θέλει καθοδήγηση, πειθαρχία και συνέπεια. Έτσι, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη διαχείριση καριέρας παικτών, με γνώμονα πάντα τη σωστή εξέλιξη και την ισορροπία του αθλητή.
Το 2023 ο Βλαχόπουλος ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Soccer Generation Sports Agency (SGSA) – αθλητικός οργανισμός διαχείρισης, που ιδρύθηκε το 2020 από τους Γκέλια και Παπουκίδη, παρέχει υπηρεσίες σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και προπονητές, από την ανάπτυξη της καριέρας τους έως και μετά το τέλος της.
Στο πλαίσιο ενός κοινού οράματος και απόλυτου επαγγελματισμού όπως ο ίδιος σημειώνει:
«Με τη SGSA που διαθέτει ισχυρό δίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό, ήταν μια ευκαιρία να ενώσουμε δυνάμεις για να προσφέρουμε στους παίκτες ολοκληρωμένες υπηρεσίες — από scouting και ανάλυση, μέχρι συμβουλευτική και διαχείριση καριέρας.
Πάρα πολύ. Ο μάνατζερ δεν πρέπει να βλέπει μόνο αριθμούς ή μεταγραφές. Η γνώση του παιχνιδιού σε βάθος, η κατανόηση της τακτικής και των αναγκών μιας ομάδας είναι απαραίτητα εργαλεία για να βοηθήσεις σωστά έναν παίκτη. Έτσι, μπορώ να προτείνω λύσεις με βάση την πραγματική αγωνιστική εικόνα του κάθε ποδοσφαιριστή.
– Πώς βλέπετε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την Κύπρο;
Υπάρχει πολύ ταλέντο και στις δύο χώρες, αλλά και κοινά προβλήματα: έλλειψη εμπιστοσύνης στους νέους και ασταθές περιβάλλον. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν εξαιρετικές ακαδημίες και επαγγελματίες που δουλεύουν σωστά. Η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να συνεργαστούν περισσότερο — και ήδη έχουμε κάνει κάποια πρώτα θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο νέων παικτών που θα εξελίσσονται μεθοδικά, θα μαθαίνουν το ποδόσφαιρο σωστά και θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να πετύχουν. Θέλω να είμαι δίπλα τους ως καθοδηγητής, όχι μόνο ως εκπρόσωπος.
Ο Ευτύχιος Βλαχόπουλος φυσικά έχει περάσει από το ποδόσφαιρο και εντός παιδειάς υπήρξε πρώην ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου, κάτοχος προαναφέραμε πλέον διπλώματος UEFA C και Football Analysis, με έδρα σε Κέρκυρα και Αθήνα. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη και καθοδήγηση νέων ποδοσφαιριστών με επαγγελματική προσέγγιση και ανάλυση επιδόσεων.








