Eξοδος από το Ευρώ στη Κύπρο για να σωθούν από τα αρπακτικά..

Απίστευτες εξελίξεις! Τώρα πριν από λίγο το ειδησεογραφικό κανάλι ABC μετέδωσε την είδηση ότι η Κύπρος πλέον συζητάει για …έξοδο απ το ευρώ και Plan B’

Τον γενικό χαμό που προκάλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχτές το βράδυ με την αναπάντεχη συμφωνία του για κούρεμα των καταθέσεων, φαίνεται ότι θα τον πληρώσει πολύ ακριβά τόσο αυτός, όσο και …όλη η Ευρώπη πιθανότατα!
Το ABC Australia πριν από πέντε λεπτά, μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεών του ότι συζητείται πλέον πολύ σοβαρά από όλα τα κόμματα το Plan B’, δηλαδή ..άμεση αποχώρηση από το ευρώ και επαναφορά του εθνικού νομίσματος της Κύπρου, τη Λίρα!

Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα από χτες το βράδυ, όπου σε συνάντηση που είχε ο Αναστασιάδης με τους τραπεζίτες της Κύπρου, οι δεύτεροι τον έστησαν κυριολεκτικά στο τοίχο, πυροβολώντας τον ομοθυμαδόν για την απίστευτη αυτή συμφωνία που τελικά εδέχθη! Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου ωρυόταν και χτυπούσε τα χέρια του πάνω στο τραπέζι, λέγοντας του ούτε λίγο ούτε πολύ, πως “είσαι παντελώς ανίκανος! αυτό δεν έπρεπε σε καμιά περίπτωση να το δεχτείς! Οι Γερμανοί σε τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί κι εσύ έπεσες στη μπλόφα τους! Είσαι τελειωμένος! Θα σε τελειώσουμε!”, ενώ ο Αναστασιάδης τα μόνα που ψέλλιζε ήταν πως “διάλεξα μια επώδυνη λύση από την ισοπεδωτική λύση της χρεωκοπίας!”
Το ABC τόνισε ότι τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και αυτά της συμπολίτευσης σε έκτακτες συνεδριάσεις τους, συμφώνησαν πως εάν η συμφωνία αυτή δεν ακυρωθεί άμεσα, είτε από τους Ευρωπαίους (σ.σ,. τους Γερμανούς εννοεί) είτε από τη μεριά Αναστασιάδη, θα προχωρήσουν σε άμεσες και γενναίες αποφάσεις που θα προστατέψουν τα συμφέροντα της μεγαλονήσου, ακόμη και στο περίφημο Plan B’, το οποίο θα έχει να κάνει με άμεση αποχώρηση από το ευρώ εντός του μηνός Μαρτίου και επαναφορά του εθνικού νομίσματος της Κυπριακής Λίρας, με όλα τα συνεπακόλουθα!
“Δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντα της πατρίδας”, δήλωσε στο κανάλι αξιωματούχος της Κυπριακής Βουλής. “Εαν οι Ευρωπαίοι επιμείνουν στη καταστροφή μας, δεν έχουμε εμείς ανάγκη το ευρώ, αυτό μας έχει ανάγκη”!
Ανεξάρτητα απ όλα αυτά πάντως, είναι γεγονός ότι αυτή η μέρα θα έχει…μεγάλη διάρκεια και τίποτε πλέον δεν αποκλείεται! Όπως επίσης είναι γεγονός πως οι – έξαλλοι με τον Αναστασιάδη – τραπεζίτες δεν πρόκειται να δεχτούν έτσι απλά την … καρατόμηση τους. Προκειμένου να γλυτώσουν τα ιδρύματά τους από την διαφαινόμενη χρεωκοπία, δεν θα διστάσουν να ρίξουν τον Αναστασιάδη στη πυρά, προκαλώντας ακόμη και πολιτικό σόκ στη μεγαλόνησο!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close