Δεκάδες περιστατικά παράλυσης προσώπου μετα τη λήψη εμβολίου στο Ισραήλ!!

Περίπου 13 άτομα στο Ισραήλ παρουσίασαν παράλυση του προσώπου ως παρενέργεια μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 της Pfizer, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως ο αριθμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος.

Η είδηση αυτή ερχεται λίγες ωρες μετα την ανακοίνωση του Νορβηγικού Υπουργείου Υγείας πως ερευνα τους 13 απο τους 23 θανάτους μετα τη λήψη του εμβολίου της pfizer.

Οι επιστήμονες πάντως χωρίζονται από τη σύσταση του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ να χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου σε όσους είχαν συμπτώματα παράλυσης του νεύρου του προσώπου μετά την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τουλάχιστον 13 άτομα έχουν αναπτύξει παράλυση προσώπου από τις αρχές της εβδομάδας, αλλά οι γιατροί στο σύστημα υγείας εκτιμούν ότι στην πράξη ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μεγαλύτερος.

Ένα άτομο με την ανεπιθύμητη ενέργεια είπε, «Για τουλάχιστον 28 ώρες παρουσίαζα αυτό το σύμπτωμα. Δεν μπορώ να πω ότι είχε τελειώσει εντελώς μετά, αλλά εκτός από αυτό δεν είχα άλλους πόνους, εκτός από έναν μικρό πόνο όπου η ένεση ήταν αλλά δεν υπήρχε τίποτα πέρα ​​από αυτό». Όσο για τη λήψη της δεύτερης δόσης, παραδέχεται ότι είναι αναποφάσιστος.

Η καθηγήτρια Galia Rahav, διευθύντρια της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ιατρικό Κέντρο Sheba δήλωσε: «Πρόσφατα συνάντησα, για παράδειγμα, κάποιον εμβολιασμένο που αντιμετώπιζε παράλυση και αποφάσισε να μην κάνει τη δεύτερη δόση. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να δοθεί σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, αλλά δεν ένιωθε άνετα με αυτό».

Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι «όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν υποστεί παράλυση δεν μπορούν να λάβουν τη δεύτερη δόση. Γενικά, όσοι πάσχουν από μια νέα ασθένεια πρέπει να καθυστερήσουν τη λήψη του εμβολίου μετά την ανάρρωση. Η πρόθεση είναι ότι σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, η λήψη μια δεύτερη δόση πρέπει να καθυστερήσει έως ότου περάσει η παράλυση». 

pronews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθαναν 23 μετα τους εμβολιασμούς της Pfizer στη Νορβηγία!!!

Ακόμη 10 πέθαναν μετα τον εμβολιασμό τους απο την pfizer στη Γερμανία!!!

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close