Απάνθρωπη ενέργεια το κόψιμο του ομφάλιου λώρου αμέσως μόλις γεννιέται ένα παιδί

Το κόψιμο του ομφάλιου λώρου αμέσως μόλις γεννιέται ένα παιδί είναι η πιο απάνθρωπη ενέργεια και μια γενική σατανική συμπεριφορά προς το νεογέννητο μωρό. Τα νοσοκομεία κόβουν γρήγορα τον ομφάλιο λώρο… γιατί το κάνουν;; Εμείς γιατί δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτό;; Μήπως δεν γνωρίζουμε;; Μήπως επειδή δεν θέλουν απλά να γεννηθεί μια πιο ανθρώπινη γενιά που θα ζηλεύαμε;; Μήπως δεν θέλουν έξυπνους ανθρώπους;; Οι Γιαγιάδες άφηναν τα μωρά δεμένα στον πλακούντα μέχρι να στεγνώσει και να πέσει μόνος του. Προστατέψτε τα μωρά σας !!! Τι να πεις… έχουν δημιουργήσει μια κοινωνία αχρήστων ανεπίδεκτων ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα!!!

Οι ειδικοί γυναικολόγοι και νεογνολόγοι, που γνωρίζουν, τί κάνουν εντωμεταξύ;;;

Ο Ομφάλιος λώρος είναι το μέσο θρέψης και οξυγόνωσης του εμβρύου μέχρι τη στιγμή της γέννησής του. Το αίμα που ρέει και πηγαίνει στο μωρό μέσα από αυτόν περιέχει βλαστοκύτταρα, ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια καθώς και Τ-κύτταρα (γνωστά για την καταπολέμηση του καρκίνου).

Ίων Μάγγος: “Εάν ο ομφάλιος λώρος κοβόταν 15 έως 20 λεπτά μετά την γέννηση, θα είχαμε απείρως πιο υγιή παιδιά. Πρέπει να στραγγίσει τελείως μεταφέροντας τις τελευταίες πληροφορίες στο μικροβίωμα ((τον πρώτο εγκέφαλο του ανθρώπου)) από την μητέρα. Επίσης οι αλλεργίες θα ήταν κάτι το σχεδόν ανύπαρκτο.

Όμως ((αυτοί)) ξέρουν, θέλουν άρρωστα παιδιά και να ζήσουν με τα εμβόλια μέχρι τα 20 έως 30 ώστε να αναπαραχθούν και να δώσουν νέα ΑΦΜ στο κράτος. Τώρα κατά πόσον ξέρουν εμβρυολογία επιτρέψετε μου να αμφιβάλω. Αλλά και να ξέρουν σφυρίζουν αδιάφορα.

Όσο για τις καισαρικές από πού να το πιάσω, ότι όλα τα παιδιά γεννιούνται με δυο μόνο ωροσκόπους, το σοκ η την καταστροφή της μητέρας. Αφήστε τα να πάνε κατά διαόλου, άλλωστε αυτό επιθυμούν, οι επικυρίαρχοι για την Ελλαδίτσα μας.

Ζήτω η βλακεία των Μαϊμούδων”

Γιατι δεν πρέπει να κόβεται πρόωρα ο ομφάλιο λώρος. Από τι προστατεύει ο πλακούντας το νεογέννητο. Δυστυχώς στην Ελλάδα, πολλοί γιατροί, δε θέλουν να περιμένουν ( έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε ) και κόβουν γρήγορα τον ομφάλιο λώρο, με δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία του νεογνού.

Όταν πρωτοαντικρίζετε το μωρό σας και το έχετε στο στήθος σας, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε είναι ο ομφάλιος λώρος ή ο πλακούντας. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικοί, βασισμένοι σε πολλές έρευνες, λόγοι για τους οποίους πρέπει να είστε ξεκέθαρες ως προς το τι θα συμβεί με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα του μωρού σας.

Η καθυστερημένη αποκοπή του ομφάλιου λώρου ( που θα έπρεπε να είναι η πάγια τακτική, καθώς η άμεση αποκοπή αποτελεί μια πρόωρη πράξη) προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία του παιδιού, αλλά, πολλά νοσοκομεία και πολλοί γιατροί δεν την έχουν υιοθετήσει γιατί απλά δεν μπορούν να περιμένουν. Παρακάτω, παραθέτουμε κάποια ισχυρά επιχειρήματα που θα σας πείσουν να επιμείνετε στην καθυστέρηση της αποκοπής του ομφάλιου λώρου του παιδιού σας.

1.Το μωρό σας θα έχει 32% μεγαλύτερη ποσότητα αίματος
Ακριβώς, 32% της ποσότητας αίματος του μωρού σας θα βρίσκεται εκεί που πρέπει- μέσα στο μωρό σας και όχι πεταμένο. Αυτή η μελέτη δηλώνει ξεκάθαρα :

«Η ποσότητα αίματος των νεογέννητων, υπολογισμένη από την ποσότητα αίματος του πλακούντα, ήταν 32% μεγαλύτερη στην ομάδα βρεφών που κράτησαν περισσότερο χρόνο τον ομφάλιο λώρο σε σχέση με τα βρέφη που τους είχαν κόψει αμέσως τον ομφάλιο λώρο.»

2.Το μωρό σας θα έχει περισσότερο σίδηρο και αυτό μπορεί να προλάβει την εμφάνιση ελλείψεων

Αν το μωράκι σας έχει περισσότερο αίμα, τότε, φυσικά, θα έχει και όλα τα ωφέλιμα συστατικά του αίματος -συμπεριλαμβανομένων των βλαστοκυττάρων και του σιδήρου. Για την ακρίβεια, καθυστερώντας να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο έστω και 2 λεπτά αυξάνουμε την πρόσληψη σιδήρου κατά 24-47 mg , κάτι που ισοδυναμεί με 1-2 μήνες σε ανάγκες σιδήρου ενός βρέφους. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να βοηθήσει να προληφθούν ανεπάρκειες σιδήρου που εμφανίζονται πριν τον έκτο μήνα.

Αυτή η έρευνα βρήκε ότι : «Τα βρέφη των οποίων ο ομφάλιος λώρος κόπηκε πιο αργά είχαν 45% υψηλότερη συγκέντρωση φερριτίνης (117 μg/L v 81 μg/L) και χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης ανεπάρκειας σιδήρου (1 (0.6%) v 10 (5.7%).»

3.Μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης αναιμίας
Όταν ένα μωρό έχει όλη την ποσότητα του αίματός του, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης αναιμίας, ειδικά αν η μητέρα είχε αναιμία. Αυτή η συστηματική επανεξέταση ερευνών κατέληξε στο εξής:

«Οι 2 στις 4 έρευνες από αναπτυσσόμενες χώρες βρήκαν μια σημαντική διαφορά στα επίπεδα αιμοσφαιρίων των μωρών ηλικίας 2-3 μηνών, υπέρ της καθυστερημένης αποκοπής του ομφάλιου λώρου. Αυτή η διαφορά ήταν πιο σημαντική όταν οι μητέρες παρουσίαζαν αναιμία.»

4.Μεγαλύτερο βάρος

Ο γυναίκες αισθάνονται ιδιαίτερο άγχος όταν ακούν για μεγαλύτερα μωρά, αλλά, το γεγονός ότι τα παιδιά που έχουν όλη την ποσότητα αίματός τους έχουν υψηλότερο βάρος γέννησης αποδεικνύει ότι η καθυστέρηση στο κόψιμο του ομφάλιου λώρου είναι μια σημαντική και υγιής πρακτική.

Από την επιθεώρηση της βάσης δεδομένων Cochrane για την αποκοπή του ομφάλιου λώρου:

«Το μέσο βάρος γέννησης ήταν σημαντικά μεγαλύτερο στην καθυστερημένη αποκοπή σε σχέση με την άμεση αποκοπή (αύξηση κατά 101 γρ).»

5.Μειωμένος κίνδυνος ενδοκοιλιακής αιμορραγίας και όψιμης εκδήλωσης σήψης

Η ενδοκοιλιακή αιμορραγία είναι αιμορραγία στις κοιλίες του εγκεφάλου και είναι πιο συνηθισμένη στα πρόωρα γεννημένα βρέφη. Η όψιμη εκδήλωση σήψης συνήθως εμφανίζεται 3-7 μέρες μετά τη γέννηση και είναι βακτηριακή μόλυνση στο αίμα του μωρού.

Στην έρευνα βρέθηκε ότι :

«…σημαντικές διαφορές βρέθηκαν μεταξύ της άμεσης αποκοπής και της καθυστερημένης αποκοπής του ομφάλιου λώρου στα ποσοστά εμφάνισης ενδοκοιλιακής αιμορραγίας και όψιμης εκδήλωσης σήψης.»

6.Λιγότερες μεταγγίσεις

Η καθυστερημένη αποκοπή του ομφάλιου λώρου έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες μεταγγίσεις.

«Επτά μελέτες ήταν υποψήφιες για συμπερίληψη. Η μέγιστη καθυστέρηση στην αποκοπή του ομφάλιου λώρου ήταν 120 δευτερόλεπτα. Η καθυστερημένη αποκοπή συνδέθηκε με λιγότερες μεταγγίσεις σε περίπτωση αναιμίας ή χαμηλής πίεσης του αίματος και με λιγότερες πιθανότητες ενδοκοιλιακής αιμορραγίας σε σχέση με την άμεση αποκοπή.»

7.Ο ομφάλιος λώρος είναι πηγή οξυγόνου
Όσο ο ομφάλιος λώρος είναι προσκολλημένος στο παιδί, αυτό λαμβάνει ακόμα οξυγόνο, το οποίο εξηγεί γιατί τα παιδιά που γεννιούνται στο νερό μπορούν να αναπνεύσουν ενώ είναι κάτω από το νερό. Μόνο όταν βρεθούν στον αέρα ενεργοποιείται το αντανακλαστικό της αναπνοής.

Τα μωρά και κυρίως αυτά που έχουν αναπνευστικά προβλήματα μπορούν να βρουν μια εξαιρετικά πολύτιμη πηγή οξυγόνου στον ομφάλιο λώρο.

8.Η επαφή σώμα με σώμα είναι εξαιρετικά σημαντική
Σε πολλά νοσοκομεία, παίρνουν τα νεογέννητα μακριά από τη μητέρα για να τα εξετάσουν, γεγονός που σημαίνει ότι ο ομφάλιος λώρος κόβεται αμέσως. Η στιγμή αμέσως μετά τη γέννηση είναι μια σημαντική, μαγική στιγμή και θα έπρεπε να συμβαίνει χωρίς περισπασμούς και ενοχλήσεις.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χωρίζεται η μητέρα από το παιδί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοπεί αμέσως ο ομφάλιος λώρος. Η μητέρα και το παιδί θα έπρεπε να έχουν σωματική επαφή χωρίς παρεμβάσεις. Ας αφήσουμε τη μητέρα και το μωρό ανενόχλητους εκτός αν υπάρχει ιατρικό επείγον.

Άρα πότε πρέπει να κόβεται ο ομφάλιος λώρος;

Κάποιες από τις έρευνες που αναφέρθηκαν βάσισαν τα συμπεράσματά τους σε μια καθυστέρηση αποκοπής 2 λεπτών. Κάποιοι γονείς, ωστόσο, περιμένουν ώσπου ο ομφάλιος λώρος να σταματήσει να πάλλεται, οπότε ο πλακούντας θα έχει ολοκληρώσει την «αποστολή» του και δε θα στέλνει πλέον αίμα στο βρέφος.

Εξέτασαν 15 κλινικές μελέτες και βρήκαν ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά σε ζητήματα αιμορραγίας της μητέρας. Η μεταγεννητική αιμορραγία της μητέρας αποτελεί τον λόγο που επικαλούνται πολλοί γιατροί προκειμένου να μην καθυστερήσουν την αποκοπή του ομφάλιου λώρου.

«Δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ άμεσης και καθυστερημένης αποκοπής του ομφάλιου λώρου ως προς την σοβαρή μεταγεννητική αιμορραγία της μητέρας. …Απώλεια αίματος αναφέρθηκε σε δύο μελέτες με στοιχεία από 1345 γυναίκες, χωρίς σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες ή ως προς τις τιμές των αιμοσφαιρίων της μητέρας.»

Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν συνοπτικά καλό θα ήταν οι μέλλουσες μητέρες να ζητήσουν εκ των προτέρων να μην αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος βιαστικά, αλλά, να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο κάποιων λεπτών ώστε το μωρό να αποκομίσει όλα τα οφέλη που ακόμα μπορεί να του προσφέρει ο ομφάλιος λώρος.

lumi-news.gr

στοιχεία του άρθρου από εδώ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button