Απαλλαγή λόγω έλλειψης δόλου ήταν η πρόταση της Εισαγγελέως για την 1η υπόθεση του Μητροπολίτη.Η 2η Δικη την Τετάρτη.

Με την πρόταση της Εισαγγελέως για απαλλαγή λογω ελείψεως δόλου έκλεισε σήμερα η πρώτη κατηγορία κατα του Μητροπολίτη Κερκυρας. Η δεύτερη Δικη ξεκίνησε αλλα διεκόπη λόγω ωραρίου για την Τετάρτη. Σε αυτήν η κατηγορία ειναι οτι ο Ναός ειχε περισσότερα άτομα απο οσα προέβλεπε η ΚΥΑ.

Και οι δυο αποφάσεις αναμενονται την Τετάρτη.Στην πρώτη περίπτωση για την  έκφραση του κ.Νεκτάριου στο κυρηγμα του «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε» το Δικαστήριο πιθανώς να δεχθεί την πρόταση της Εισαγγελέως αιτιολογώντας  οτι οι φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος δεν προκύπτει να προέτρεψε τους πιστούς σε ανυπακοή ή να βγαίνουν χωρίς να έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.

Στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων ηταν πλήθος Ιερωμένων ,πιστων ενω παρόντες ηταν 15 περίπου Μητροπολίτες απο την επικράτεια.

Μετά την διακοπή της δίκης οι Μητροπολίτες και Αρχιερείς πήγαν στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα όπου προσκύνησαν το Σκήνωμα του Αγίου και τέλεσαν ειδική δέηση.

———————————————————————————————————————————————

** Για την Δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας εξέδωσαν Δελτίο Τύπου οι Ενεργοί Ακομμάτιστοι πολίτες της Κέρκυρας:

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 Έχει οριστεί δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, εξαιτίας της λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων και την τέλεση της θείας κοινωνίας, βάση το άρθρου 285 του ποινικού κώδικα( πρόκληση ασθενειών, παράβαση μέτρων προστασίας εν μέσω πανδημίας).
Μαζί του κατηγορούμενη η Δήμαρχος κεντρικής Κερκυρας, κ.Μερόπη Υδραίου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου , κ.Δημήτρης Μεταλληνος, που ήταν παρόντες στην θεία λειτουργία.
Ο κ. Εισαγγελέας πολύ σωστά , αφού υπέπεσε στην αντίληψη του η συγκεκριμένη παράβαση, θεώρησε υποχρέωση του να επέμβει για να προστατέψει την υγεία των πολιτών.
Γιατί όμως οι εισαγγελείς δεν πράτουν ανάλογα όταν λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία από την πολύωρη χρήση μάσκας;
Γιατί δεν επεμβαίνουν οι Εισαγγελείς, όταν διεθνούς φήμης, καταξιωμένοι, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας λέγοντας ότι, οι πολίτες δεν κινδυνεύουν από την πανδημία, αλλά από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε και τα μέτρα που έχουν παρθεί;
Ο Ιατρικός κόσμος λέει ότι απαγορεύεται κατηγορηματικά η χρήση μάσκας και ο έγκλειστος του υγειους πληθυσμού. Ιδιαίτερα στα παιδιά δημιουργεί μεγάλα προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.
Όπως λένε οι επιστήμονες, τα τεστ δεν είναι αξιόπιστα και μπορεί να βγάλουν θετικά στον κορονοιο ακόμα και άτομα που πέρασαν κρυολόγημα πρόσφατα.
Σε αυτή την περίπτωση γιατί επιτρέπεται να διακινδυνεύουν οι πολίτες την σωματική και ψυχική τους υγεία , να χάνουν την ελευθερία τους, να διαλύονται επιχειρήσεις και να φτωχοποιειται η κοινωνία, με όλα αυτά τα μέτρα , για κάτι που ίσως δεν υπάρχει;
Ποιος θα μας απαντήσει και ποιοι θα λογοδοτήσουν , αν είναι έτσι;
Ποιός Εισαγγελέας μπήκε στην διαδικασία να εξετάσει αυτές τις αναφορές;
Εκεί δεν τίθεται θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας;
Αντί αυτού γίνεται προσπάθεια φίμωσης, κάθε φωνής που έχει αντίθετη άποψη, παρόλο που ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, όπως λέει το Σύνταγμα, και ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του.
Οι Εισαγγελείς είναι οι θεματοφύλακες του Συντάγματος και δεν ελέγχονται, ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από το δικαστήριο που υπηρετούν. Υπηρετούν το Σύνταγμα και την Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι πράτουν το καθήκον τους με ανιδιοτέλεια και θα επικρατήσει το Δικαιο.
Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη μας στους συμπολίτες μας που διώκονται ποινικά. Όχι γιατί πρόκειται για τον Σεβασμιότατο , την κυρία Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εξάλλου σύμφωνα με το σύνταγμα , απέναντι του νόμου όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι, αλλά γιατί θεωρούμε ότι συμπεριφέρθηκαν σαν Ελεύθερη Έλληνες Πολίτες σε μια Δημοκρατική Χωρα και ότι πρώτα θα πρέπει να διερευνηθεί το αν υπάρχει όντως λόγος να εφαρμόζονται όλα αυτά τα μέτρα που καταπατούν τα Συνταγματικά μας Δικαιώματα.
Το ίδιο θα πράξουμε και για όποιον άλλο συμπολίτη μας θεωρήσουμε, ότι αδικείται. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτό είναι αμοιβαίο.
Περνάμε μια δυσκολη περίοδο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αόρατο εχθρό και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη!
ΚΈΡΚΥΡΑ
19/10/2020
ΕΝΕΡΓΟΊ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close