Aρθρο του Β.Πανδή:Η κανονικότητα της χαρτοπετσέτας στην Λευκίμμη

demaΜέσα στο διαδίκτυο στο προσωπικό λογαριασμό του Βασίλη Πανδή δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο που αξίζει να περάσει τα σύνορα του facebook.

«Δε θα πέσει ούτε χαρτοπετσέτα στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης» δήλωση Τσίπρα στην ομιλία του στη Λευκίμμη το 2014.
Στην Λευκίμμη Κέρκυρας ως γνωστόν, έχει κατασκευαστεί ένας χωροταξικά παράνομος ΧΥΤΑ, που στην πορεία χωρίς να εκπληρώνει τις προϋποθέσεις, μετονομάστηκε σε ΧΥΤΥ, αλλά που σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός για τα απορρίμματα), που ψήφισαν Περιφέρεια και Δήμος Κέρκυρας αναφέρεται ρητά, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα του Ιουλίου του 2017 και άρα ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ η χρήση του.

Ωστόσο με μια σχεδόν ανεκδιήγητη διαδικασία του υπεύθυνου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας-Ι.Ν. και με την νομική κάλυψη του ΣτΕ, πήραν άδεια για «προσωρινή εναπόθεση 8.000 τόνων σύμμεικτων υπολειμμάτων».

Έτσι το ΧΥΤΥ Λευκίμμης άνοιξε με τη βία και την καταστολή όλης της αστυνομικής δύναμης της Κέρκυρας και 13 διμοιριών ΜΑΤ απ’ όλη την Ελλάδα. Μεταφέρουν εκεί χιλιάδες τόνους σύμμεικτων σκουπιδιών και όχι υπολειμμάτων. Κόστος μεταφοράς €30000 ημερησίως και μέχρι τώρα κανείς δεν μας λέει ποιος θα το επωμισθεί !!!

Εσείς οι « Δημοκρατικοί Πολίτες, και οι Ιθύνοντες του τόπου», που βάζετε την υπογραφή σας για τέτοιες αποφάσεις, έχετε φέρει στην Λευκίμμη ένα πτώμα -(τα σύμμεικτα σκουπίδια)-σε εν δυνάμει διαδικασία αποσύνθεσης.
Άλλωστε μετά τα αποκαλυπτήρια του δέματος στον Μαραθιά, δεν νομίζω να υπάρχει πολίτης αυτού του τόπου πού να μην αντιλαμβάνεται ότι στην Λευκίμμη μεταφέρονται οι προνύμφες- τα δέματα- από τα οποία θα εκκολαφθεί ο καρκίνος στην περιοχή μεταφοράς τους.

Σε λιγότερο από ένα μήνα που κρατάει αυτή η ιστορία της μεταφοράς και εναπόθεσης τους στο ΧΥΤ Λευκίμμη-(Ως γνωστόν δεν έχει αδειοδοτηθεί ακόμη ως ΧΥΤΥ)- η δυσοσμία αρχίζει να ξεπερνά την περίφραξη του ΧΥΤ, οι μύγες και τα κουνούπια έχουν γίνει σμήνη, που φθάνουν στα σπίτια μας, που αν σε τσιμπήσουν κάνουν σταφυλόκοκκο και από τα δέματα σε λίγο θα αρχίζουν και να βγαίνουν σκουλήκια !!!! Το σκηνικό ακούγετε λίγο μακάβριο !!!

Το κύτταρο στο κέντρο του έχει νερό Ιούλιο μήνα και όπως είμαι σίγουρος θα έχετε δει από τις φωτογραφίες, του έβαλαν δέματα γύρω γύρω για να το κρύψουν …..
Όπως αντιλαμβάνεσθε το επόμενο βήμα είναι η μόλυνση και του υδροφόρου ορίζοντα …. μετά πάμε στην διατροφική αλυσίδα και έτσι το μαδιτό λάδι οξύτητας 0,2-0,5 που με πολύ κόπο μαζεύει ο χωρικός Λευκιμμιώτης, θα είναι και καρκινογόνο !!!!

Μετά από όλα αυτά είναι δυνατόν Κύριοι και Κυρίες που τα συνυπογράφεται, να μην αντιλαμβάνεστε, ότι αυτό πού διαπράττεται στην Λευκίμμη έχει όνομα και λέγεται ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ;;;;;

To ανεκδιήγητο είναι ότι όλοι εσείς πού έχετε την ευθύνη για να διαχειριστείτε τα σκουπίδια, εγκαλείται τους κατοίκους της Λευκίμμης, δηλαδή τα ίδια τα θύματα αυτού του εγκλήματος, που εσείς διαπράττετε, να έλθουν σε μια συνενόηση μαζί σας για να επέλθει «η κανονικότητα της δημόσιας ζωής στην Λευκίμμη».
Μα κάτι τέτοιο αν δεν με απατά η μνήμη μου δεν έγινε και στην Κύπρο; Πρώτα μπήκε ο τούρκικος στρατός κατοχής και μετά οι Τούρκοι μας καλούσαν να κάτσουμε στα τραπέζια να συζητήσουμε !!!!

Εν κατακλείδι, έχουμε γίνει και γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας ηθικής κατάπτωσης αξιών, αρχών, ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις πολιτικές αποφάσεις και πρακτικές, όλων των αρμοδίων πολιτικών προσώπων που αποφασίζουν για την δική μας ζωή.
Ζούμε σε ένα «Χάρτινο Κόσμο, στον Κόσμο της Χαρτοπετσέτας», που έχει διαβρώσει όλη την βαθμίδα της πολιτικής ηγεσίας, από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, που προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις και μετά τις αναιρεί, Τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη, τον Διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ….. μέχρι την απλή υπάλληλο της Περιφέρειας που συνειδητά βάζει την υπογραφή της εν γνώσει της για τον υδροφόρο ορίζοντα στα Μεσοράχια !!!!!

Ο κόσμος της Λευκίμμης, όμως μετά από όσα του έχουν συμβεί και μετά από την εξαπάτηση του, να είσθε σίγουροι ότι δεν είναι παρασυρμένος, αλλά έχει την ωριμότητα και την γενναιότητα να παλέψει για το δίκιο του και για το περιβάλλον που θα ζήσουν αυτός και τα παιδιά του !!!

Πανδής Βασίλης_31.07.2018

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close