Aλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα αφήνει πίσω τη λιτότητα

aleksis-tsiprasAπό τον Αγγελο Κωβαίο

Σαφή μηνύματα για το γενικό πλαίσιο του σχεδίου του για την επόμενη ημέρα, έστειλε από τα Προπύλαια λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο Αλ. Τσίπρας. όπως μεταξύ άλλων τόνισε, η νέα κυβέρνηση είναι «έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μία αμοιβαία αποδεκτή και επωφελή λύση για όλους».

Προσέθεσε ότι θα παρουσιάσει ένα δικό της «τετραετές δημοσιονομικό σχέδιο, χωρίς ελλείμματα, αλλά και χωρίς τα παράλογα πλεονάσματα», ενώ συνόψισε τις επιδιώξεις με την φράση: «Ούτε αμοιβαία καταστροφική ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής».

«Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, έδωσε καθαρή ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα αφήνει πίσω τη λιτότητα, την καταστροφή, προχωρά με αισιοδοξία, ελπίδα, με βήματα σταθερά» τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει… Αύριο ξεκινά σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο το φαύλο κύκλο της λιτότητας, ακυρώνει τα μνημόνια, της λιτότητας και της καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν μας δίνει σήμερα λευκή επιταγή αλλά εντολή αποκατάστασης της εθνικής συνοχής. Θα ξαναχτίσουμε την πατρίδα σε νέες βάσεις. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της δημιουργίας του πολιτισμού. Η Ελλάδα που αγωνίζεται και ελπίζει…»

«Η νίκη μας είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον σας διαβεβαιώνω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και θα διαπραγματευτεί μια δίκαια και βιώσιμη λύση», σημείωσε.

«Η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις, με 4ετές σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής. Με προτάσεις για το χρέος και την παραγωγική συγκρότηση της χώρα. Θα διαψεύσουμε όλες τις Κασσάνδρες μέσα και έξω από τη χώρα. Ούτε αμοιβαία ρήξη ούτε συνέχιση της υποταγής».

«Προτεραιότητα μας θα είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης, η αποκατάσταση της λαϊκής δικαιοσύνης, η ρήξη με κατεστημένα και παθογένειας 10ετιών, η προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Στόχος μας είναι να ξανακερδίσουμε την ελπίδα, το χαμόγελο, την χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας» κατέληξε.

Το βασικό ανοιχτό ζήτημα της επίτευξης η μη αυτοδυναμίας καθορίζει αυτή τη στιγμή το πλαίσιο επί του οποίου θα τοποθετηθεί επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας – κυρίως τις επόμενες ημέρες.
Αφότου ξεκαθαρίσει το ζήτημα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα: σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις στελεχών, εφόσον οι διαδικασίες καταμέτρησης ολοκληρωθούν έως το πρωί της Δευτέρας, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει από το απόγευμα της ίδιας ημέρας η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
ΒΗΜΑ

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close