Οι κάτοικοι της Γάζας αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων και κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) αναφέρει ότι και τα 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων και κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα.

Η κατάσταση αυτή έχει ενταθεί τον μήνα που ακολούθησε την έναρξη της πολιορκίας του θύλακα από το Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

Το WFP υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για 112 εκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα 1,1 εκατομμυρίου ατόμων στη Γάζα τις επόμενες 90 ημέρες.

Η τρέχουσα ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Ο Kyung-nan Park, Διευθυντής Επείγουσας Ανταπόκρισης στο WFP, μετέφερε την ανησυχητική κλιμάκωση, δηλώνοντας: “Πριν από τις 7 Οκτωβρίου, το 33% του πληθυσμού αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια. Σήμερα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το ποσοστό αυτό έχει εκτιναχθεί στο 100%”. Το WFP χρειάζεται επειγόντως 112 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις ανάγκες 1,1 εκατομμυρίου ατόμων στη Γάζα για τις επόμενες 90 ημέρες, με τον πληθυσμό να κινδυνεύει πλέον από υποσιτισμό.

Επιπλέον, με την επαναλειτουργία του συνοριακού περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εισερχόμενων φορτηγών, γεγονός που εμποδίζει τη διανομή βασικών προμηθειών.

Ακόμη και το προσωπικό του WFP στη Γάζα αντιμετωπίζει ελλείψεις τροφίμων και η πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης έχει καταστεί κρίσιμο ζήτημα.

katoxika nea

Δείτε περισσότερα

Related Articles

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button