Τσιπάκι το Radio-frequency identification (RFID) ..Η εφαρμογή παρακολούθησης-εντοπισμού μέσω ραδιοκυμάτων.

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
Συνεχίζετε η παραπληροφόρηση όπως… «κάντε το εμβόλιο και πάρτε πίσω τη ζωή σας», «όποιος το κάνει δεν κολλά δεν μεταδίδει», «παρενέργειες δεν υπάρχουν» και πολλά πολλά άλλα ψέματα!
Πέρα από τα λόγια του αέρα ας δούμε σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τι είναι το RFID chip το οποίο βρίσκεται πάνω στις νέες ταυτότητες.
«Με τον όρο Radio-frequency identification (RFID) περιγράφουμε την χρησιμοποίηση ενός αντικειμένου (γνωστό ως RFID tag) που βρίσκεται προσαρμοσμένο πάνω σε κάποιο αντικείμενο, ζώο ή άνθρωπο με σκοπό την ταυτοποίηση και την παρακολούθηση του μέσω ραδιοκυμάτων.
Το rfid επινοήθηκε και λειτούργησε με μορφή παρόμοια με αυτή που γνωρίζουμε σήμερα για πρώτη φορά το 1971 όταν ο Mario Cardullo έκανε επίδειξη της τεχνολογίας αυτής σε εταιρία διαχείρισης λιμένων όπου θα χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση των εμπορευμάτων. Το 1973 κατοχύρωσε την συγκεκριμένη τεχνολογία με πατέντα.
Ωστόσο, η πρώτη πατέντα που περιείχε τον όρο RFID στον τίτλο της κατοχυρώθηκε το 1983 από τον Charles Walton.
Η χρήσεις του RFID στην καθημερινή μας ζωή ποικίλουν και καλύπτουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, από τα super market και τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους μέχρι τα ηλεκτρονικά διαβατήρια και την παρακολούθηση ασθενών.
Μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές του RFID είναι η παρακολούθηση αντικειμένων» Όπως είδαμε πρόκειται για ένα chip εντοπισμού και αυτοί μας λένε ότι δεν θα είναι.
Τι θα πιστέψετε εσείς; Την Επιστήμη ή τους Πολιτικούς και Δημοσιογράφους?
Διαβάστε τι ακριβώς είναι απο την δημοσιευμένη ερευνα ..ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΟΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Θέμα : Εντοπισμός θεσης μεσω  RFID

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button