Τι έκαψαν στη ΡΟΔΟ ..Θέμα Εθνικής Ασφάλειας ..Πως ξεγύμνωσαν το Νησί

Μια ανάρτηση απο πρώην Εφεδρο στο Στρατό ..Ειχε κάνει την θητεία του στην Απολλωνια και την Κατταβια που  την έκαψαν στην ΡΟΔΟ..Τα οσα αναφέρει ο Έφεδρος τα ανάρτησε στο λογαριασμό του ο χρήστης  Νίκος Μιχαήλ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ..
«Το βουνό που κάηκε είναι όλο σκαμμένο. Μέσα υπήρχαν πολλά πυρομαχικά όπλα ακόμα και τεθωρακισμένα
Από το 1979 έως το 1986 το γέμιζαν. Κάθε χρόνο γίνονταν επιθεωρήσεις και ανανεώσεις. έζησα δύο 1988 και 1989 που υπηρέτησα την θητεία μου στην Ρόδο.
Επίσης υπήρχαν τα ορύγματα και τα φυλάκια για την δεύτερη γραμμή άμυνα. Η πρώτη ήταν στην Απολλωνία και στην Κατταβιά. Είναι οι μόνες περιοχές της Ρόδου που μπορεί να γίνει απόβαση με αποβατικά σκάφη. Εκεί επάνδρωναν με την ομάδα μου εγώ σαν έφεδρος αξιωματικος κι άλλα παιδιά επίσης. Πρώτη γραμμή σα να λέμε. Και λόγω του ότι εκτελούσα καθήκοντα επιλοχία του λόχου μου με διαβάθμιση κάθε μήνα κάναμε τις σχετικές επιθεωρήσεις, εμπιστευτικά.
Είχαμε προκεχωρημενο φυλάκιο στην Κατταβιά και προκεχωρημένη διμοιρία στην Λίνδο. Αυτά ξέρω έτσι λειτουργούσαμε πριν 30 χρονια. Α και κάτι ακόμα. Ο Βερυβακης – ο Στρατηγός – σαν Διοικητής ΑΣΔΕΝ τότε έρχονταν Ρόδο και επιθεωρουσε περίπου κάθε δύο μήνες. Αυτά για να ξέρεις την αληθεια για το τι κάψανε.
Τα πρώτα τεθωρακισμένα Λεοπάρντ, που ήρθαν στη Ρόδο το 1989 εκεί μπήκαν .
Όλη 96 ΑΔΤΕΑ ήταν σε σκηνάκια – άσκηση που λέμε στον στρατό. Εγώ τρεις μόνιμοι υπαξιωματικοί και ένας λοχαγός -που ακόμα – διατηρώ λίγες σχέσεις, φυλάγαμε σκοπιά από τις 23:00 έως τις 5:30 για περάσουν μέσα. Όσο για αντιπυρικες ζώνες, τότε σ’ αυτό το μέρος ήταν ευθύνη μόνο του στρατού.
Φαίνεται σίγουρο πια τα όπλα της Ρόδου πληρωμένα από τον Ελληνικό λαό έχουν κάνει φτερά. Τρέμω πως θα χάσουμε τα νησιά και το Αιγαίο χωρίς να πάρουμε χαμπάρι που λέγαν οι παλιοί.
Μας εξαφανίζουν αφοπλίζόντάς μας κι ο κοσμος τρώει όποιο παραμύθι του σερβίρουν. Ο Θεός ας μας λυπηθεί»

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button