Qatar Gate: Φωτογραφίες Ντοκουμέντο Με Τους Παντσέρι, Τζιόρτζι Να Κουβαλάνε Τις Βαλίτσες Με Τα Λεφτά
Το φωτογραφικό υλικό δημοσίευσε η εφημερίδα La Repubblica και είναι από συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ τον Οκτώβριο στο ξενοδοχείο Steigenberger των Βρυξελλών..
Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τους βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στις οποίες οι δυο Ιταλοί κουβαλάνε με βαλίτσες λεφτά, βγήκαν στην επιφάνεια.
Σε φωτογραφίες από τις κάμερες του ξενοδοχείου Steigenberger στις Βρυξέλλες οι δυο άνδρες – βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου φαίνονται να κουβαλάνε βαλίτσες, στις οποίες πιθανολογείται ότι υπήρχαν λεφτά.
Τις φωτογραφίες έβγαλε σήμερα στην δημοσιότητα η εφημερίδα La Repubblica. Οι φωτογραφίες είναι από μια συνάντηση των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, που έγινε στις 10.10.2022 στο ξενοδοχείο Steigenberger των Βρυξελλών. Η συνάντηση φέρεται να έγινε ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι, τον Αντόνιο Παντσέρι και τον σύζυγο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Ο Τζιόρτζι μάλιστα, είχε μαζί του τη μικρή κόρη του ζεύγους σε ένα καρότσι.
Η συνάντηση των πρωταγωνιστών του σκανδάλου διαφθοράς με τον υπουργό του Κατάρ έγινε πέντε εβδομάδες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022, σε ένα πολυσύχναστο και από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της βελγικής πρωτεύουσας, το Steigenberger, το οποίο βρίσκεται μάλιστα σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές των Βρυξελλών, την Avenue Louise.
Το… αγαπημένο ξενοδοχείο των Καταριανών
Το ξενοδοχείο αναφέρει ότι το ξενοδοχείο έδειχνε λες και ανήκε στο Κατάρ και ήταν ένα από τα πιο… αγαπημένα της κυβέρνησης του αραβικού Εμιράτου. Τον περασμένο Δεκέμβριο, την ημέρα της εθνικής εορτής του Κατάρ, οι πρεσβείες της χώρας είχαν κλείσει μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου και διοργάνωσαν εκεί ένα μεγάλο και… λουξάτο πάρτι με 300 καλεσμένους.
Έλειπε ο Παντσέρι
Στο πάρτι έδωσαν το παρών πολλά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο βασικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου διαφθοράς, ο Αντόνιο Παντσέρι, πάντως, δεν ήταν εκεί. Αυτό δεν ήταν έκπληξη. Όπως ανέφερε η La Repubblica, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής συχνά έλεγε: «Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν εμφανίζομαι». Σε εκείνο το ξενοδοχείο, όμως, φαίνεται ότι είχε εμφανιστεί σε άλλες περιπτώσεις.
Ο άδειος χαρτοφύλακας, που φαίνεται να… γέμισε και η βαλίτσα
Στη συνάντηση του Αντόνιο Παντσέρι και του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις 10 Οκτωβρίου με τον υπουργό του Κατάρ στο εν λόγω ξενοδοχείο, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται περίπου στις 17:30 το απόγευμα. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα στο ξενοδοχείο έφτασαν εκείνη περίπου την ώρα τρεις μαύρες πολυτελείς Mercedes. Πάρκαραν μπροστά από το ξενοδοχείο, λίγο πιο μπροστά από την είσοδο.
Οι επιβάτες ήταν διαπιστευμένοι στη διπλωματική αποστολή του Κατάρ. Επρόκειτο για μια κυβερνητική αντιπροσωπεία του Κατάρ, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας της χώρας. Μαζί του ήταν και άλλοι πέντε άντρες και μια… βαλίτσα.
Στο ξενοδοχείο έφτασε εκείνη την ημέρα και ο Παντσέρι. Μαζί του είχε έναν χαρτοφύλακα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο χαρτοφύλακας δείχνει άδειος, αλλά μετά το τέλος της συνάντησης ο χαρτοφύλακας δείχνει γεμάτος. Αυτό φαίνεται και στις φωτογραφίες ντοκουμέντο.
Μαζί είναι και ο σύζυγος της Εύας Καϊλή. Ο Τζιόρτζι μάλιστα έχει μαζί και την 20 μηνών κόρη του σε καρότσι. Δύο άνδρες της αποστολής του Κατάρ που είναι εκεί τους αναγνωρίζουν, τους καλωσορίζουν και τους συνοδεύουν μέχρι τον τέταρτο όροφο. Τους περίμεναν όπως φαίνεται…
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι στον διάδρομο του ξενοδοχείου, που οδηγεί στη σουίτα του υπουργού του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι, διακρίνεται έναν άλλος άνδρας (όπως όλα δείχνουν Καταριανός), ο οποίος σέρνει μια βαλίτσα τρόλεϊ και ακολουθεί τον Παντσέρι. Όλα αυτά διαδραματίζονται γύρω στις 18:00. Μαζί είναι και ο Τζιόρτζι. Μετά από μισή ώρα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή φεύγει από το δωμάτιο και κατεβαίνει στο χολ. Ο Τζιόρτζι αφήνει το παιδί με το καρότσι σε ένα άτομο και πηγαίνει πίσω στον τέταρτο όροφο.
Μετά από μια ώρα η συνάντηση τελειώνει. Ο Παντσέρι φεύγει από το ξενοδοχείο μαζί με τον χαρτοφύλακα που είχε. Ο χαρτοφύλακας δείχνει να έχει… παχύνει. Ο εισαγγελέας μάλιστα είχε κάνει έναν κόκκινο κύκλο στον χαρτοφύλακα στις φωτογραφίες από την έρευνα.
Γιατί; «Φαίνεται πιο γεμάτος», έγραφαν τα δικαστικά γραφεία των Βρυξελλών στην έρευνά τους, όπως λέει η ιταλική εφημερίδα, που θεωρεί ότι οι φωτογραφίες δείχνουν τις επαφές των Ιταλών με τους Καταριανούς και φαίνεται ότι απεικονίζουν και τις… χρηματικές συναλλαγές ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Η καλύτερη τιμωρία για έναν οποίος είναι παθολογικά άρρωστος με τη συσσώρευση χρήματος ενώ δίπλα του υπάρχει κόσμος και κοσμάκης που πεινάει, υποφέρει, πεθαίνει και πηδάει από τα μπαλκόνια από απόγνωση είναι η εξής παλιά και δοκιμασμένη λύση.
1. Καταστροφή των κατασχεθέντων χρήματων. Χαρτάκια είναι. Τα καις και τα αποσύρεις από την αγορά. Ο δημιουργός τους ούτως η άλλως θα ξανατυπώσει και ίσως και με την καταστροφή τους βοηθήσεις κάπως και στον αποπληθωρισμό (ο οποίος γίνεται όταν μαζικά τυπώνεις χαρτάκια χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα προϊόντα/υπηρεσίες/πληθυσμός στα οποία αντιστοιχούν όλα αυτά τα χαρτιά(βλέπε επιδόματα covid που ο κόσμος πληρώνονταν χωρίς να εργάζεται και να παράγει το παραμικρό).
2. Εξοστρακισμός των κλεφτών και περιορισμός τους σε κάποιο μικρό κλεφτονήσι στον Ειρηνικό περίπου 1000χιλιόμετρα μακριά από οποιοδήποτε πολιτισμό στο οποίο θα μπορούν να συνεχίζουν να κλέβουν και να συσσωρεύουν από τα υλικά που έχει στο ένα μέρος του νησιού και να τα συγκεντρώνουν στο άλλο. Πχ κρυώνουν; Κλέβουν από γύρω τους πέτρες και ξεκινούν να χτίζουν. Πεινάνε; Πηγαίνουν και κλέβουν χορταρικά, στρείδια από τα βράχια, κανένα μαστουρωμένο γλάρο, οτιδήποτε μπορούν να κλέψουν και να φάνε.
Οπότε και το χόμπι τους θα κάνουν και θα έχουν ευκαιρία να αυτο-σωφρονιστούν και να αποκτήσουν και άλλες δεξιότητες όπως του χτίστη, του κυνηγού, του ψαρά κλπ.
Και δε θα λείψουν και σε κανέναν φυσικά, αυτό μη το ξεχνάμε.
Και όσο για το επιχείρημα ότι υπάρχουν αμέτρητοι κλέφτες σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, θα απαντήσω ότι ο Ειρηνικός είναι γεμάτος με απομακρυσμένα νησάκια, μικρά και μεγάλα που χωράνε ΟΛΟΙ.