Βρυχάται το “ΘΗΡΙΟ” ο Διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat – 5.977 πυρηνικές κεφαλές διαθέτει ο Putin ξεπερνά τις ΗΠΑ
Στάχτη θα γίνουν ολόκληρες περιοχές μολις πατήσουν το κουμπί της Εκτόξευσης...Επαλήθευση Προφητείας??
Τα “Θηρία” Πύραυλοι οι Sarmat έχουν την ικανότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο της γης από τη βάση τους. Μπορούν να για παράδειγμα να ισοπεδώσουν ολόκληρη τη Βρετανία μέσα σε 3 λεπτά από τη στιγμή που θα αποφασίσει η Ρωσία να πατήσει το κουμπί εκτόξευσης .Θα ειναι Ευρωπαϊκή Περιοχή η στις ΗΠΑ ???
Πριν από λίγους μήνες ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky διέδωσε τη φήμη ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Valdimir Putin είχε… ξεμείνει από πυραύλους.
Μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης, τα αντίποινα της ρωσικής αεροπορίας με εκατοντάδες πυραύλους στην πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις, έδωσαν όμως την απάντηση στην εκρηκτική επίθεση στη γέφυρα του Κερτς για την οποία κατηγορήθηκε η υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου.
Διαψεύθηκε σθεναρά.
Αλλά εδώ και εβδομάδες γίνεται λόγος για τον πυρηνικό εφιάλτη λόγω ενός διατάγματος που υπέγραψε πριν από δύο χρόνια ο Putin, το οποίο προβλέπει τη χρήση τακτικών ατομικών όπλων ως απάντηση σε επιθέσεις με συμβατικά όπλα στο ρωσικό έδαφος.
Το ζήτημα έχει γίνει ακόμη πιο ανησυχητικό μετά την προσάρτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία των ουκρανικών περιοχών Donetzk, Lugansk, Kherson και Zaporizhzhia καθώς, λογικά, η ίδια συνθήκη για τη χρήση πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να ισχύει και για αυτά τα εδάφη.
Τι συμβαίνει όμως;
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, η Μόσχα, σε αντίθεση με ό,τι λέει ο Zelensky, διαθέτει 5.977 πυρηνικές κεφαλές, 549 περισσότερες από τις ΗΠΑ σύμφωνα με επίσημες πηγές.
Σύμφωνα με τον Μάρτιν Άρμστρονγκ της Statista, εννέα χώρες πιστεύεται ότι έχουν τώρα σχεδόν 13.000 πυρηνικές κεφαλές .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, όπως καταρτίστηκε από την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS) , με συνδυασμένο οπλοστάσιο σχεδόν 11.000 όπλων.
«Αντί να σχεδιάζουν ton πυρηνικό αφοπλισμό, τα κράτη με πυρηνικά όπλα φαίνεται να σχεδιάζουν να διατηρήσουν μεγάλα οπλοστάσια για αόριστο μέλλον», ανέφερε η FAS στα τέλη του 2021. «Όλες οι χώρες συνεχίζουν να εκσυγχρονίζουν τις υπόλοιπες πυρηνικές τους δυνάμεις… και όλες δείχνουν δεσμευμένες να διατηρήσουν τα πυρηνικά τους όπλα».
Ένας πυρηνικός πόλεμος «δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί», συμφώνησαν ομόφωνα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία τον Ιανουάριο, σε μια σπάνια κοινή δήλωση για θέμα διεθνούς ασφάλειας.
Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκείνη την εποχή περιέγραψε τη συμφωνία ως αποτέλεσμα μηνών διαπραγματεύσεων και ως «μια αναγνώριση για κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε».
«Τα πυρηνικά όπλα που ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν ο Πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ εξουσιοδότησε την αποθήκευσή τους στις βάσεις του ΝΑΤΟ για χρήση κατά της Σοβιετικής Ένωσης.
Αν και το ΝΑΤΟ δηλώνει επίσημα «πυρηνική συμμαχία», δεν κατέχει κανένα πυρηνικό όπλο. Αντίθετα, ένας μικρός αριθμός βομβών φέρεται να φυλάσσεται υπό τη φρουρά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε έξι αεροπορικές βάσεις σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, έτοιμες να παραδοθούν από αντίστοιχα εθνικά μαχητικά αεροσκάφη».
Έτσι εξηγείται από έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Όπλων.
150 αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη, αλλά η Μόσχα έχει περισσότερες ατομικές κεφαλές στον κόσμο και το νέο ισχυρό ρωσικό Sarmat ICBM
«Μια νέα εποχή για την πυρηνική αποτροπή; Εκσυγχρονισμός, έλεγχος των όπλων και συμμαχικές πυρηνικές δυνάμεις», επίσημο έγγραφο του ΝΑΤΟ που δημοσιεύεται από τη βελγική εφημερίδα DeMorgen
«Πέρα από τις τρεις πυρηνικές δυνάμεις της συμμαχίας, πέντε άλλες συμμετέχουν στην κοινή χρήση πυρηνικών από τις ΗΠΑ: Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Τουρκία . Επτά ακόμη συμμετέχουν στο Support of Nuclear Operations With Conventional Air Tactics (SNOWCAT), παρέχοντας βοήθεια σε πυρηνικές αποστολές μέσω συμβατικής αεροπορικής υποστήριξης: Τσεχία, Δανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Νορβηγία, Πολωνία και Ρουμανία. Και τα 30 μέλη της συμμαχίας εξαιρουμένης της Γαλλίας αποτελούν επίσης μέρος της Ομάδας Πυρηνικού Σχεδιασμού, η οποία συζητά θέματα πολιτικής. Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο παραμένει η απόλυτη εξουσία του ΝΑΤΟ και τα κράτη μέλη διατηρούν τον έλεγχο των δικών τους πυρηνικών δυνάμεων» έγραψε το Κέντρο Ελέγχου Όπλων και Μη Διάδοσης Όπλων.
Αδιαφάνεια στα νούμερα….
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ δεν αποκαλύπτουν ακριβή στοιχεία για τα αποθέματά τους που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη. Το 2021, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 100 αμερικανικά πυρηνικά όπλα αποθηκευμένα σε πέντε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ σε έξι βάσεις: Kleine Brogel στο Βέλγιο, Büchel Air Base στη Γερμανία, Aviano and Ghedi Air Bases στην Ιταλία, Volkel Air Base στην Ολλανδία , και το Ιντσιρλίκ στην Τουρκία» σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Όπλων. Αλλά το έγγραφο του ΝΑΤΟ δείχνει ότι είναι σχεδόν 150.
Πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην Ευρώπη
Τα όπλα φυλάσσονται σε υπόγεια θησαυροφυλάκια WS3 σε εθνικές αεροπορικές βάσεις και οι κωδικοί Permissive Action Link (PAL) που χρησιμοποιούνται για τον οπλισμό τους παραμένουν στα χέρια των Αμερικανών. Για να χρησιμοποιηθούν, οι βόμβες θα φορτωθούν σε μαχητικά διπλής ικανότητας που έχουν χαρακτηριστεί από το ΝΑΤΟ. Κάθε χώρα βρίσκεται στη διαδικασία εκσυγχρονισμού των μαχητικών της με ικανότητα πυρηνικής ενέργειας είτε στο F-35A, στο F-18 Super Hornet ή στο Eurofighter Typhoon.
Ο συνολικός αριθμός των πυρηνικών όπλων που εδρεύουν στην Ευρώπη έφτασε στο απόγειο όλων των εποχών των 7.300 κατά την κορύφωση των εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου το 1971. Η μείωση κατά 98% στο σημερινό απόθεμα αντικατοπτρίζει το τέλος των εχθροπραξιών του Ψυχρού Πολέμου καθώς και τις μετατοπίσεις των αμερικανικών αμυντικών προτεραιοτήτων. Τα όπλα είναι ένα σημαντικό σύμβολο των μακροχρόνιων δεσμεύσεων ασφαλείας των ΗΠΑ προς την Ευρώπη, αλλά έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με την επιθυμία των ευρωπαϊκών χωρών να συνεχίσουν να τα… φιλοξενούν.
Τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην Ευρώπη αποτελούνται εξ ολοκλήρου από βόμβες βαρύτητας B61-3 και -4 που αναπτύσσονται από αεροσκάφη διπλής ικανότητας.
Τώρα που υπόκεινται σε εκσυγχρονισμό στο πλαίσιο του Σχεδίου Επέκτασης Ζωής B61-12 της NNSA, οι νέες κεφαλές έχουν προγραμματιστεί για περαιτέρω εκσυγχρονισμό έως το 2024 παράλληλα με τα προγράμματα εκσυγχρονισμού οχημάτων.
Η περίπτωση της Γαλλίας
Δύο άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο , διαθέτουν επίσης τα δικά τους πυρηνικά οπλοστάσια. Έχουν αρκετές εκατοντάδες πυρηνικά όπλα το καθένα – πολύ λιγότερα από όσα έχουν οι πυρηνικές υπερδυνάμεις.
Η Γαλλία διαθέτει πυρηνικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχιο και πυρηνικούς πυραύλους κρουζ που εκτοξεύονται από αεροπλάνα. το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μόνο πυρηνικά όπλα που εκτοξεύονται από υποβρύχια. Και οι δύο χώρες έχουν αποκαλύψει δημοσίως το μέγεθος και τη φύση των οπλοστασίων τους.
Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία προστατεύουν άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ κάτω από τις « πυρηνικές ομπρέλες » τους, σύμφωνα με τη δέσμευση του ΝΑΤΟ ότι μια επίθεση σε οποιονδήποτε σύμμαχο θα θεωρείται ως επίθεση σε ολόκληρη τη συμμαχία.
Τα νούμερα μιλούν...
«Τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ διαθέτουν χιλιάδες πυρηνικά όπλα, τα περισσότερα από τα οποία είναι πέντε ή περισσότερες φορές ισχυρότερα από τις ατομικές βόμβες που ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945. Αυτά περιλαμβάνουν περίπου 1.600 όπλα που βρίσκονται σε ετοιμότητα και είναι ικανά να πλήξουν στόχους σε όλη την υδρόγειο» σύμφωνα με ένα άρθρο της Laura Hood στο «Conversation».Αυτοί οι αριθμοί πλησιάζουν τα όρια που επιτρέπονται από τη Νέα Συνθήκη για τη Μείωση Στρατηγικών Όπλων του 2011, που συχνά ονομάζεται «New START», η οποία είναι η μόνη ενεργή σήμερα συνθήκη ελέγχου πυρηνικών όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Πολλοί από αυτούς τους πυραύλους μπορούν να εξοπλιστούν με πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές που μπορούν ανεξάρτητα να χτυπήσουν διαφορετικές τοποθεσίες.
Για να διασφαλιστεί ότι οι χώρες ακολουθούν τα όρια στις κεφαλές και τους πυραύλους, η συνθήκη περιλαμβάνει μεθόδους παρακολούθησης και επαλήθευσης της συμμόρφωσης από τις δύο πλευρές. Μέχρι το 2018, τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ είχαν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους βάσει του New START και στις αρχές του 2021 η συνθήκη παρατάθηκε για πέντε ακόμη χρόνια .
«Το πυρηνικό οπλοστάσιο και των δύο εθνών περιλαμβάνει επίσης εκατοντάδες πυρηνικά όπλα μικρότερου βεληνεκούς, τα οποία δεν καλύπτονται από καμία συνθήκη. Επί του παρόντος, η Ρωσία έχει σχεδόν 2.000 όπλα, περίπου 10 φορές περισσότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μη κυβερνητικές εκτιμήσεις», έγραψε η Laura Hood.
Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας είναι επί του παρόντος παρόμοιο σε μέγεθος με το οπλοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Αλλά αυξάνεται γρήγορα και ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι η Κίνα επιδιώκει να ισοφαρίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Κίνα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπόκεινται σε καμία συνθήκη ελέγχου των όπλων.
Η Ινδία , το Πακιστάν και το Ισραήλ διαθέτουν δεκάδες πυρηνικά όπλα το καθένα. Κανένας από αυτούς δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων.
Η Βόρεια Κορέα, η οποία διαθέτει επίσης δεκάδες πυρηνικά όπλα, υπέγραψε αυτή τη συνθήκη το 1985, αλλά αποχώρησε το 2003, ενώ έχει επανειλημμένα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα και πυραύλους.
Τα χαρακτηριστικά του Sarmat
Οι Sarmat έχουν την ικανότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο της γης από τη βάση τους. Μπορούν να για παράδειγμα να ισοπεδώσουν ολόκληρη τη Βρετανία μέσα σε 3 λεπτά από τη στιγμή που θα πατηθεί το κουμπί εκτόξευσης τους.
Για τον χειρισμό αυτού το περίπλοκου πυραυλικού συστήματος εκπαιδεύεται εδώ και πολλούς μήνες ολόκληρη στρατιωτική μονάδα.
Οι «Sarmat» ή «Satan», είναι ένα στρατηγικό πυρηνικό όπλο που όμοιο του δεν υπάρχει σε κανένα οπλοστάσιο καμιάς χώρας του κόσμου. Διαθέτει τα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι ικανό να αποφεύγει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας, οποιασδήποτε χώρας.
Ο πύραυλος των 200 τόνων έχει βεληνεκές 10.000 χιλιομέτρων. Μπορεί να μεταφέρει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές που απελευθερώνονται σε μεγάλο ύψος και πλήττουν πολλαπλούς στόχους με ταχύτητα Mach 20,7, ή σχεδόν 25.000 χιλιόμετρα την ώρα. Με αυτήν την ταχύτητα, μπορεί θεωρητικά να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της Γης σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Φανταστείτε για παράδειγμα ο πύραυλος αυτός να εκτοξευτεί από τη Ρωσία. Μέσα σε 3 λεπτά έχει τη δυνατότητα να βρεθεί επάνω από την Βρετανία, ή τη Γαλλία. Από μεγάλο ύψος, σχεδόν έξω από την ατμόσφαιρα μπορεί να ρίξει 15 πυρηνικές κεφαλές που με ταχύτητα 20,7 Mach (που σημαίνει ότι τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα δεν προλαβαίνουν καν να τις «δουν» και να τις «κλειδώσουν») θα πέσουν σε επιλεγμένους στόχους. Όταν λέμε ότι μπορεί να ισοπεδώσει μια χώρα, αυτό ισχύει.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Αδειάζουν κρυφά τις αποθήκες μας από πυρομαχικά ;
4 Δεκεμβρίου, 2022
Η αντιπολίτευση ποιεί τη νήσσα!
https://happenednow.gr/apokleistiko-adeiazoun-kryfa-tis-apothikes-mas-apo-pyromachika/
Περισσότερα από 800 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των τανκς, έφθασαν στην Πολωνία.
Ο εξοπλισμός και ο στρατός των ΗΠΑ φθάνουν ως μέρος της Επιχείρησης Atlantic Resolve.
Τακτικά σήματα εφαρμόζονται στον εξοπλισμό.
https://twitter.com/leblorik/status/1600222320919912450?cxt=HHwWhICpgZ_ukLUsAAAA