Σχεδίασαν την πείνα την ακρίβεια και τις ελλείψεις αγαθών..Σε τρομοκρατούν για το “καλό” σου..

Φόβος και τρόμος επικρατεί σε όλα τα δελτία ειδήσεων παγκόσμια, για την επερχόμενη ακρίβεια και τις ελλείψεις αγαθών.

Θα ξεπαγιάσουμε, θα διψάσουμε, θα πεινάσουμε… Τα παπαγαλάκια αναγγέλλουν, όλα όσα χρειάζονται για να κρατούν τον κόσμο σε καθεστώς φοβίας και άγχους, για το τι θα τους ξημερώσει.

Μας λένε λοιπόν πως υπάρχει έλλειψη, ειδικά σιταριού, λόγω του πολέμου μάλιστα, και γι’ αυτό οι τιμές ανεβαίνουν.

Πανηγυρίζουν, που άρχισαν να φεύγουν και τα πλοία φορτωμένα σιτηρά από την Ουκρανία, για να ανακουφιστούν οι πεινασμένοι. Σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση βέβαια, ότι το πρώτο φορτηγό πλοίο με εμπόρευμα σιτάρι, που εγκατέλειψε τα μεγάλα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, έπειτα από την εισβολή της “κακιάς” Ρωσίας, έψαχνε να βρει αγοραστή, αφού ξέμεινε έξω από το λιμάνι του “πεινασμένου” Λιβάνου και περίμενε που θα το στείλουν

Τώρα έρχεται κι ένα δημοσίευμα του Reuters, το οποίο αναφέρει ότι “η παγκόσμια κατανάλωση σιταριού οδεύει προς τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση της εδώ και δεκαετίες. Η αιτία είναι ο πληθωρισμός-ρεκόρ, που αναγκάζει τους καταναλωτές και τις εταιρείες να το χρησιμοποιούν λιγότερο και να αντικαθιστούν τα σιτηρά με φθηνότερες εναλλακτικές, εν μέσω αυξανόμενης επισιτιστικής ανασφάλειας”.

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Δεν είχαμε σιτάρι και ακρίβυνε ή επειδή είναι ακριβό δεν έχουμε σιτάρι;

Κι εδώ ακριβώς έρχεται η πληροφορία, που δείχνει πως δεν έχει σημασία τι από τα δυο ισχύει, αφού το αποτέλεσμα μετράει κι αυτό είναι: η αντικατάσταση του σιταριού με φθηνότερες εναλλακτικές.

Σε αυτό το σημείο το Reuters αναφέρει: “Στην Ινδονησία, τον δεύτερο μεγαλύτερο αγοραστή σιταριού στον κόσμο, η κατανάλωση μειώθηκε ήδη τους πρώτους πέντε μήνες του 2022 και αναμένεται μεγαλύτερη πτώση, καθώς το υψηλότερο κόστος τροφοδοτείται από την αλυσίδα εφοδιασμού. Καθώς οι καταναλωτές μειώνουν τις αγορές τους, οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές νουντλς, αντικαθιστούν το σιτάρι με ρύζι“.

«Οι τιμές του αλευριού σίτου είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το ρύζι – αυτόματα θα υπάρξει μετατόπιση», δήλωσε ο Franciscus Welirang, πρόεδρος της Ένωσης Ινδονησιακών Αλευρόμυλων. “Πρέπει να παρακολουθούμε τις τιμές του ρυζιού στο μέλλον, γιατί η αύξηση των τιμών του σιταριού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μερική υποκατάσταση από το ρύζι, αύξηση της ζήτησης και μείωση των υπαρχόντων αποθεμάτων», δήλωσε η Sonal Varma, επικεφαλής οικονομολόγος στην ιαπωνική τράπεζα Nomura.

Μετά λοιπόν την αντικατάσταση του σιταριού από το ρύζι, θα έχει και το ρύζι την ίδια πορεία, άρα θα αντικατασταθεί κι αυτό. Και τι θα είναι πιο κατάλληλο να το αντικαταστήσει, αν όχι οι τροφές εργαστηρίου, που ήδη είναι έτοιμες και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή της κρίσης, για να καλύψουν το κενό της έλλειψης τροφής, που ενορχηστρώθηκε με τόσο ωραίο τρόπο, ώστε κανείς να μην μπορεί να πει με σιγουριά, αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Ο τέλειος φαύλος κύκλος δημιουργεί το πρόβλημα, για το οποίο πάντα, έρχεται μια λύση από τους παγκόσμιους εξουσιαστές, την οποία δημιούργησαν πριν από το πρόβλημα, πάντα για το καλό μας.

Ξυπνήστε

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button