Η “Επιστήμη” Άλλαξε Δύο φορές Μέσα Σε Μια Εβδομάδα

____________

Θυμάστε όταν το υγειονομικό ίδρυμα μας προειδοποιούσε να μην τρώμε αυγά τη δεκαετία του 1980, λόγω του φόβου για τη σαλμονέλα, τα οποία στην πραγματικότητα είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να φάτε.

Θυμάστε όταν μας προέτρεπαν να καταναλώνουμε 11 μερίδες δημητριακών την ημέρα. (Τώρα είναι έξι με οκτώ, αλλά αυτή η απαίσια διατροφική πυραμίδα παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη).

Τώρα θα πείτε… Woods, κανείς δεν είναι τέλειος. Η επιστήμη είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη αναζήτηση της αλήθειας. Δώστε τους χρόνο και θα το βρουν το σωστό.

Αν είχαμε να κάνουμε με αυτό, αυτό θα ήταν ένα πράγμα. Καθώς γίνονται περισσότερες έρευνες και έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες, είναι αναμενόμενο ότι θα αναπροσαρμόζουμε τις απόψεις μας. Το καταλαβαίνω αυτό.

Αλλά πέρα από το πόσο παράλογα πολύς χρόνος φαίνεται να χρειάζεται για να ανατραπεί ένα εσφαλμένο συμπέρασμα υγείας και πόσο δογματικά επιμένει το κατεστημένο της υγείας σε πράγματα που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει με τον απαιτούμενο βαθμό βεβαιότητας (αφού, τελικά, αργότερα αποδεικνύονται ψευδή), κάτι περισσότερο φαίνεται να συμβαίνει.

Όπως και σε άλλα τμήματα του ακαδημαϊκού χώρου, η έρευνα στον τομέα της υγείας στρεβλώνεται από τις πηγές χρηματοδότησης και από μια προκατάληψη υπέρ της συναίνεσης που καθιστά δύσκολο έως αδύνατο για τα αντιφρονούντα παραδείγματα να δημοσιευτούν, να χρηματοδοτηθούν ή ακόμη και να αναγνωριστούν καθόλου.

Οι εργασίες που υποστηρίζουν την υπάρχουσα συναίνεση, εν τω μεταξύ, δεν ελέγχονται τόσο διεξοδικά όσο θα έπρεπε.

Πρόσφατο παράδειγμα – τα τελευταία 16 χρόνια της έρευνας για τη νόσο Αλτσχάιμερ μπορεί να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, χάρη στην άκριτη αποδοχή κρίσιμων εργασιών του Sylvain Lesné.

Ο νευροεπιστήμονας Matthew Schrag επισήμανε πρόσφατα πολλαπλά παραδείγματα εσφαλμένων δεδομένων στα έγγραφα του Lesné– πρόκειται για περιπτώσεις “σοκαριστικά κραυγαλέας” παραποίησης εικόνας, σύμφωνα με την Donna Wilcock, ειδική σε θέματα Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

Η έρευνα του Lesné υποστήριζε την κυρίαρχη λεγόμενη αμυλοειδή υπόθεση της νόσου Αλτσχάιμερ, και ο Schrag, μιλώντας στο περιοδικό Science, ενίσχυσε ένα από τα σημεία που μόλις έκανα εδώ- οι υποστηρικτές της κυρίαρχης υπόθεσης ήταν πολύ άκριτοι σε έρευνες που υποστήριζαν την άποψή τους, και δεν ήταν τα ευγενή υποδείγματα της καθαρής “επιστήμης”, που δεν επηρεάζεται από τίποτα άλλο εκτός από την αυστηρή εξάρτηση από τα δεδομένα, για τα οποία διαβάζουμε στα παραμύθια.

Έτσι, επίσης, μαθαίνουμε τώρα ότι η θεωρία της κατάθλιψης περί “χημικής ανισορροπίας”, στην οποία πολλοί άνθρωποι στήριξαν τα θεραπευτικά τους σχήματα, μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν από την αρχή μια μπούρδα.

Η έρευνα του Covid είναι ένα φιάσκο από μόνη της. Ο Jay Bhattacharya από το Στάνφορντ λέει ότι το γεγονός ότι ο Anthony Fauci είναι: “ντε φάκτο επικεφαλής της πολιτικής για τα Covid και επίσης υπεύθυνος για δισεκατομμύρια δολάρια για κρατικές επιχορηγήσεις σε επιστήμονες αποτελεί επίσης σύγκρουση συμφερόντων“.

Η άποψή μου είναι η εξής:

Οι αξιωματούχοι της “δημόσιας υγείας” δίνουν άθλιες συμβουλές για την υγεία.

Πολλοί οικονομολόγοι στις μέρες μας δίνουν άθλιες οικονομικές συμβουλές.

Οι περισσότεροι ιστορικοί διδάσκουν την πολιτική τους ατζέντα και όχι την ιστορία.

Η μία τάξη “ειδικών” μετά την άλλη πρέπει να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, για να το θέσω ήπια.

Πώς υποτίθεται ότι πρέπει να περιηγηθούμε σε έναν κόσμο στον οποίο ιδεολόγοι προσπαθούν να αποικίσουν το μυαλό των παιδιών μας, οι επίσημες συστάσεις “υγείας” είναι μερικές φορές εντελώς ηλίθιες (θυμάστε τα σχολικά γεύματα της Μισέλ Ομπάμα, βγαλμένα από τη διατροφική συναίνεση του 1977;), οι οικονομολόγοι σας κάνουν να νιώθετε άσχημα για τον πληθωρισμό και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και ο κατάλογος συνεχίζεται και συνεχίζεται;

Για να μην αναφέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν κάθονται ακριβώς ήσυχα και δημοσιεύουν μελέτες.

Είναι οι άνθρωποι που ήρθαν για τη δουλειά σας, που κατέστρεψαν την αξία των χρημάτων σας, που έρχονται για τη φτηνή σας ενέργεια, που δυσκολεύουν την παραγωγή τροφίμων – αυτοί οι άνθρωποι, με άλλα λόγια, δεν γράφουν απλώς άρθρα. Αναλαμβάνουν δράση.

Ούτε εμείς μπορούμε να γράφουμε απλώς άρθρα.

Ήρθε η ώρα για τη δική μας πλευρά να αναλάβει δράση.


***********

Δικτυογραφία

“The Science” changed twice in a week | Principia Scientific Intl.

https://principia-scientific.com/the-science-changed-twice-in-a-week/

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button