Caitlin Johnstone: Οι “αξίες” των ΗΠΑ στον πραγματικό κόσμο είναι η κυριαρχία και η παγκόσμια δύναμη

Η επίσκεψη του Biden στη Σαουδική Αραβία εκθέτει την απάτη του αφηγήματος της Ουκρανίας

Από την Caitlin Johnstone 
CaitlinJohnstone.com
June 4, 2022

Σε μια σημαντική αποχώρηση από τη δέσμευσή του να κάνει τη Σαουδική Αραβία «παρία» για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η δολοφονία του Jamal Khashoggi, ο Πρόεδρος Biden φέρεται να επισκεφθεί το Riyadh με στόχο να πείσει τον διάδοχο του θρόνου Mohammed bin Salman να βοηθήσει την αμερικανική συμμαχία να κερδίσει τον οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο Guardian μας λέει ότι το ταξίδι «υποδηλώνει ότι ο Biden έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάγκη του να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου και έτσι να τιμωρήσει τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, παρά στη στάση του για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Έτσι, για να τιμωρήσει τον Vladimir Putin για τα εγκλήματα πολέμου και την επίθεσή του στην ελευθερία και τη δημοκρατία, ο Biden θα φλερτάρει έναν τυραννικό εγκληματία πολέμου του οποίου η χώρα δεν έχει ούτε ελευθερία ούτε  δημοκρατία.

Η Ουάσιγκτον θα τερματίσει τη σύντομη διπλωματική της διακοπή σχέσεων με μια κυβέρνηση που διεξάγει έναν φρικτό πόλεμο κατά της Υεμένης, ενώ καταστέλλει κάθε εμφάνιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό, προκειμένου να τιμωρήσει πιο αποτελεσματικά τον Putin για έναν φρικτό πόλεμο κατά της Ουκρανίας για τον οποίο μας λένε ότι απειλεί ελευθερία και δημοκρατία σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.

Δεν είμαι η πρώτη που διαπίστωσα την απαίσια ειρωνεία αυτής της εξέλιξης.

«Η κυβέρνηση Biden σχεδιάζει ανοιχτά να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν [από] τους στενότερους συμμάχους της – έναν από τους πιο δεσποτικούς και δολοφόνους τυράννους στον πλανήτη, τον Σαουδάραβα διάδοχο – την ίδια στιγμή που πείθει τους Αμερικανούς ότι το κίνητρό τους για τη διεξαγωγή πολέμων είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας», έγραψε στο Twitter ο Glenn Greenwald.

«Η ΕΕ κυριολεκτικά απαγόρευσε το πετρέλαιο από τη Ρωσία (μιμούμενη τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών) επειδή δεν θέλουν να δώσουν χρήματα σε έναν “δικτάτορα”. Έτσι ο Biden θα ταξιδέψει σύντομα στη Σαουδική Αραβία ενέργειας – που είναι μια ζωντανή δημοκρατία, όπως όλοι γνωρίζετε – για να προσπαθήσει να μειώσει τις τιμές της», έγραψε στο Twitter ο Richard Medhurst.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: www.seferou-maria.gr

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

One Comment

  1. Ενώ οι αξιες της Ελλάδας ειναι η μασα, η τσοντα και τα…. ποτακια…. Γι αυτο καταντησαμε ετοιμοθάνατοι γενετικά εμβολιασμενοι ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ Ραμαπιθηκοι…που θα μείνουμε σύντομα και χωρίς δεντρο ορθιο γιατι θα το καψει η….. Κλιματική Αλλαγη ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button