Αντιδήμαρχος Ερείκουσας…Προέχει η ασφάλεια μεταφοράς καυσίμων με ειδικό δρομολόγιο στα Διαπόντια νησιά(Video)

Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και μετακίνησης  έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους των Διαποντίων από την έλλειψη καυσίμων  λόγω της πλήρους απαγόρευσης μεταφοράς τους με τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα  – Πλοία προς το νησί της Ερείκουσας και των υπολοίπων Διαποντίων νήσων ειδικότερα μετα τον συμβάν με το Γιούρο-Φέρρυ που πηρε φωτιά ανοικτά της Ερείκουσας στη Γραμμή Ηγουμενίτσας -Ιταλίας.

Η Κυβέρνηση προχώρησε σε Διαγωνισμό αυτές τις μέρες ετσι ώστε να λυθεί και αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους ολα αυτά τα χρόνια..

Για την γκρίνια που υπάρχει και τα δικαιολογημένα παράπονα επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Ερείκουσας Αλέξανδρο Κατέχη ο οποίος μας δήλωσε οτι το πρόβλημα λύθηκε με το Διαγωνισμό και θέλει ενα μήνα υπομονή να μπει πλοίο στη Γραμμή που θα εκτελεί αυτο το αποκλειστικό δρομολόγιο μεταφοράς καυσίμων  για την ασφάλεια των κατοίκων..

Δείτε το Video με τις δηλώσεις του στο Δημοσιογράφο Χρόνη Προσαλέντη και στο Ράδιο Αμαζόνιος..

O Διαγωνισμός για μεταφορά οχληρών και επικίνδυνων φορτίων που προκήρυξε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την Γραμμή της Κέρκυρας -Διαπόντια εχει ως εξης:

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ [ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ – ΜΑΘΡΑΚΙ – ΟΘΩΝΟΙ (λιμένας Αυλακίου)] και επιστροφή, ως ακολούθως:

Ένα (01) δρομολόγιο το μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου για μεταφορά οχληρών και επικίνδυνων φορτίων.

Α. Ένα (01) Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ πλοίο το οποίο να δύναται να εκτελεί το αναφερόμενο δρομολόγιο και να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων.

Το πλοίο να πληροί κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω στοιχεία:

i)Να έχει επιφάνεια φόρτωσης 300 τ.μ.

ii)Να έχει ολικό μήκος 65 μ.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button