«Μου Πήραν Το Μικρόφωνο Λόγω Σχέσεων Φαρμακευτικών Με Σ.Τσιόδρα» Συνέντευξη Τράγκα στην Εspresso
"ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ» ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ " Ο γνωστός δημοσιογράφος θεωρεί την κυβέρνηση υπεύθυνη για το άδοξο τέλος...
Σε συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα «Espresso» ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο και όλες τις άγνωστες πολιτικές πτυχές που «έσπρωξαν» στην αποπομπή του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90.1», αλλά ρίχνει «κεραυνούς» και για το παιχνίδι των εμβολίων και των φαρμακευτικών εταιρειών που έχει στηθεί γύρω από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στην καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία, τον λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.
«Ενοχλήθηκαν πολύ στο Μαξίμου» λέει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας αναφερόμενος στα γεγονότα που οδήγησαν στον διακοπή της συνεργασίας του με το ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών».
«Ενόχλησαν τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του τα ρεπορτάζ» λέει και περιγράφει μια δυστοπική εικόνα για την ελευθερία του Τύπου στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90.1»: Αποκαλύπτει ότι υπήρχε απαγορευτικό για «όλα τα ονόματα που καταλήγουν σε «… ιάδης» και φυσικά βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και άλλα πολλά.
«Χάλασα τη μαγιονέζα του Μητσοτάκη για το lockdown»λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τράγκας, ενώ η έρευνα που κάνει για τον λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον ρόλο του στην πανδημία προκάλεσαν εκνευρισμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το περιβάλλον του.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του:
– Για ποιον λόγο διεκόπη άδοξα η συνεργασία σας με τα Παραπολιτικά; Ποιος ευθύνεται τελικά;
«Φανταζόμουν ότι, λόγω της ελεύθερης κριτικής που ασκούσα στην κυβέρνηση, της ανεμπόδιστης και της προκαλούσης μεγάλη δυσφορία, είχα καταλάβει ότι κάποια στιγμή θα μου πουν… “Δεν πάει άλλο”, όπως μου το είπαν τελικώς.
Σε όλα όμως τα συμβόλαιά μου έβαζα πάντοτε όρο να μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Ρωτούσα από την αρχή: “Εχετε κάποιο μεγάλο συμφέρον; Εχετε κάτι που δεν θέλετε να το πω; Εχετε κάποιο όνομα που θέλετε να προστατεύσω;” Από την αρχή.
Εάν δεν μου το έλεγαν ή δεν μου το έστελναν γραπτώς, προχωρούσα ανεμπόδιστα στη δουλειά μου. Διότι δεν μπορείς να κάνεις εκπομπή ευλογώντας την εκάστοτε εξουσία και παίζοντας το θυμιατήρι κάθε πρωί».
– Σας είχαν δώσει τέτοια λίστα «απαγορευμένων ονομάτων» στα Παραπολιτικά;
«Με παρακάλεσαν να μην αναφέρω ονόματα που καταλήγουν σε “…ιάδης”. Για όλα τα ονόματα που κατέληγαν στο “…ιάδης” θα έπρεπε να είμαι προσεκτικός και πράγματι το ασπάστηκα αυτό. Δεν μου είπαν όμως ποτέ “μη λες κάτι εναντίον του κ. Μητσοτάκη”. Μόνο τα ονόματα σε “…ιάδης”»
– Αρα δεν εθίγη ο πρωθυπουργός, αλλά πρόσωπα του περιβάλλοντός του…
«Ενοχλήθηκαν πολύ στο Μαξίμου, όταν εγώ έγραψα ένα ευγενέστατο σχόλιο στο site το δικό μου για τη Μαρέβα Μητσοτάκη, τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Και τι είπα ο άνθρωπος;
Είπα ότι δεν έχω ξαναδεί σύζυγο πρωθυπουργού να είναι τόσο κοντά με τον άντρα της. Σε όλα τα παλάτια του κόσμου, στον Λευκό Οίκο, στο Μπάκιγχαμ, στο παλάτι του Ριάντ, οπουδήποτε, και κυρίως σε όλες τις οικονομικές επαφές του πρωθυπουργού. Αυτό ενόχλησε.
Επίσης τον τελευταίο καιρό ενοχλούσε η έρευνα που κάνω για τον κ. Τσιόδρα και τα εμβόλια που εισηγήθηκε να αγοράσουμε για τον Η1Ν1.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη γνώμη μου, είναι κορυφαία περίπτωση ανηθικότητας για έναν και μόνο λόγο. Ηταν επιχορηγούμενος από τη φαρμακευτική εταιρία GlaxoSmithKline, μητέρα παραγωγό των εμβολίων, μέχρι το 2020.
Βρήκα πρακτικά του Πανεπιστημίου Αθηνών που λένε ότι η GlaxoSmithKline επιχορηγεί για μελέτες δωρεές, νόμιμα πράγματα, φορολογημένα φυσικά, τον καθηγητή Τσιόδρα.
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να είσαι επιχορηγούμενος από την GlaxoSmithKline, όπως αντιστοίχως και ο κ. Σύψας από την Gilead, δηλαδή την παραγωγό εταιρία του remdesivir, και να είσαι συντονιστής ενός lockdown που έστειλε την εθνική οικονομία σε εθνική καταστροφή. Αφού αγόρασε τα εμβόλια για τον Η1Ν1, δεν θα έπρεπε να είναι συντονιστής μιας άλλης γρίπης, του Covid-19.»
– Υπάρχει μια αμφισβήτηση σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους αποκλειστικά από τον κορονοϊό, στην οποία συναινείτε κι εσείς. Τι αμφισβητείτε ακριβώς;
«Κάνω έρευνα σε σχέση με τα θύματα που κατέληξαν από τον Covid-19 και θα το κάνω ταινία, όταν είμαι έτοιμος. Το 95% των θυμάτων, σύμφωνα με αυτά που έλεγε ο καθηγητής Τσιόδρας, είχε υποκείμενα νοσήματα.
Ποτέ δεν είπε όμως ποια νοσήματα, έλεγε μόνο την προχωρημένη ηλικία. Προκειμένου λοιπόν να κρατάει πισινή, έλεγε κάθε τόσο π.χ. ότι κατέγραφαν στα νούμερα των θυμάτων και εγκεφαλικές αιμορραγίες που κατέληξαν από κορονοϊό.
Ομολογούσε δηλαδή, κατά διαστήματα, ότι γράφουν θανάτους που δεν ήταν από Covid-19. Εσπειρε τον τρόμο σε όλα τα σπίτια, στον κόσμο που άκουγε για θανάτους κάθε μέρα και κλειδωνόταν πιο πολύ στο σπίτι.
Ο ίδιος άνθρωπος, λες και είχε μιλήσει με τον Θεό, μας έλεγε κάθε τρεις μέρες πως, εάν δεν τηρούσαμε το lockdown, θα είχαμε 2.285 νεκρούς.
Τη μέρα όμως που μας αποχαιρέτησε είπε ότι, σύμφωνα με την κ. Σύψα, η οποία πρέπει να είναι συγγενής του άλλου Σύψα, ο όποιος πρωί, μεσημέρι, βράδυ μιλάει για το remdesivir, αν δεν παίρναμε τα μέτρα, οι νεκροί θα έφταναν τους 13.800…»
– Λέτε ότι η καραντίνα ήταν λάθος του πρωθυπουργού. Μα το κλείσιμο της οικονομίας δεν στρέφεται εναντίον του; Γιατί να θέλει κάτι τέτοιο;
«Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει στον άκρατο φιλελευθερισμό, δηλαδή στην απορρύθμιση της αγοράς, στο δόγμα του σοκ. Η απορρύθμιση της αγοράς βοηθάει την ελίτ να γίνει πλουσιότερη και κάνει τους οικονομικά ασθενέστερους να λένε «αφού ζούμε, ας αρκεστούμε στα λιγότερα».
Το σύνθημα “Μένουμε σπίτι – Μένουμε ασφαλείς” συνοδεύεται τώρα από το σύνθημα “Μένουμε άνεργοι, πεινάμε”».
– Μα, δεν του κάνει πολιτική ζημιά το «Μένουμε άνεργοι»;
«Θα είχατε δίκιο, εάν ο πρωθυπουργός δεν πλήρωνε τα ΜΜΕ με άγνωστο αριθμό εκατομμυρίων που δεν ανεβαίνει ακόμη στη Διαύγεια. Ερχεται ως Αρχάγγελος, προστάτης της Υγείας, και δηλώνει με απόλυτο κομπασμό ότι είναι πολιτικό κεφάλαιο. Εγώ έχω να το ακούσω αυτό από την εποχή του αείμνηστου Εθνάρχη Καραμανλή, δηλαδή ότι αυτός ο πολιτικός έχει πολιτικό κεφάλαιο…
Δηλώνει, λοιπόν, ότι, αφού προστάτευσε την υγεία μας, τώρα ας κολυμπήσουμε μόνοι μας. Εχει την εξής σκέψη: Καπιταλισμό έχουμε. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τι θα κάνει κάποιος επιχειρηματίας. Εγώ χαρακτηρίζω αποκρουστική την πολιτική του Μητσοτάκη και το λέω ευθέως.
Εμένα ως οπαδό της παλιάς καραμανλικής Ν.Δ. μου προκαλεί εξανθήματα στο δέρμα μου η προτροπή Μητσοτάκη στις καθαρίστριες να γίνουν επιχειρηματίες, αφού πρώτα τις απολύει. Βγάζω φλύκταινες».
Τι τον πείραξε περισσότερο από την κριτική σας;
«Η κριτική που έκανα στον Σωτήρη Τσιόδρα. Του χάλασα τη σούπα, γιατί όλα τα κανάλια έπαιρναν λεφτά. Χάλασα τη μαγιονέζα του Μητσοτάκη για το lockdown. Πάντως έφυγα έπειτα από 3,5 χρόνια και με πληρώσανε αζημίως.
Εληξε ειρηνικά αυτή η ιστορία, δεδομένου ότι οι δυο της διοίκησης υπήρξαν μαθητές και υπάλληλοί μου επί μακρό χρονικό διάστημα. Ο ιδιοκτήτης των Παραπολιτικών και ο διευθυντής ήταν στις εφημερίδες μου. Αλλά κατανοώ την πίεση που δέχτηκαν».
-Τελικά, τι άποψη έχετε για τον καθηγητή Τσιόδρα;
«Κατέστρεψε την ελληνική οικονομία. Οχι μόνος του βέβαια. Ο ίδιος είναι αλλοπρόσαλλος, αντιφατικός. Αλλα έλεγε κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και άλλα κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο.
Μας τρέλανε 70 μέρες τώρα και ποτέ δεν τεκμηρίωνε ό,τι έλεγε. Θα τον κάνω ταινία αυτόν».
– Παρά ταύτα η κυβέρνηση έχει μεγάλη αποδοχή και η αντιπολίτευση είναι πεσμένη.
«Ο Μητσοτάκης θεωρεί εαυτόν πολιτικό κεφάλαιο γιατί οι δημοσκοπήσεις λένε ότι απέχει 20 πόντους από τον άλλον. Εχω ακούσει εγώ δημοσκοπήσεις, όμως, που έγιναν σκόνη και θρύψαλα… Ατέλειωτες!
Η αντιπολίτευση είναι μαραμένη εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών και εξαιτίας πολιτικών αδικοπραξιών που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν έχουν όμως άλλον σαν τον Τσίπρα και κάποια στιγμή θα ξαναγίνει πρωθυπουργός. Παρακαλάνε διάφορα οικονομικά τζάκια της Αθήνας, δε, να πάρουν μαζί τους το ΠΑΣΟΚ, να γίνουν ένα».
– Πώς βλέπετε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου;
«Καλή νομικός είναι. Ομως έχω την αίσθηση ότι είναι “αβλαβής διέλευση” από το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή, δεν έχει καμία σχέση στον διεθνή χώρο. Δεν την ξέρει κανένας. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι θα σηκώσει το τηλέφωνο να πάρει με άνεση τον Εμανουέλ Μακρόν ή τον Τραμπ και να μιλήσει… Ακόμη κι αν το κάνει, η άλλη πλευρά θα πει “Ποια είναι αυτή η άγνωστη φωνή από το υπερπέραν;”