97 χρονάκια το πρόβλημα με τις τράπεζες…Θα περάσουν!!!

 

εε

Όλες οι ευρωπαϊκές εφημερίδες γράφουν για την επιχείρηση σωτηρίας των ανύπαρκτων ελληνικών τραπεζών.

Η γερμανική DIE WELT, γράφει ότι για ακόμα μια φορά θα διασωθούν οι τράπεζες με έξοδο των φορολογουμένων!!!

Επίσης, η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα FAZ της Φρανκφούρτης, αναφέρεται στη δημιουργία μιας κακιάς τράπεζας που θα απορροφήσει τα κόκκινα δάνεια των συστημικών τραπεζών.

Η εφημερίδα γράφει ότι η κατάρρευση της Πειραιώς, της Eurobank, όλων των συστημικών τραπεζών, οδήγησε σε βιαστικές κινήσεις στην αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

ΤΟ Μαξίμου δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να ελαφρύνει τις τράπεζες από δάνεια υψηλού ρίσκου! FOLLI – FOLLIE και άλλων εταιρειών που υπήρξαν εκλεκτοί συναλλασσόμενοι με τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση.

Το εκπληκτικό σημειώνει η εφημερίδα, ότι ως οικονομική εξασφάλιση, έναντι των κόκκινων δανείων δηλαδή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέρος του μαξιλαριού ρευστότητας των 24,1 δις ευρώ τα οποία έχουν συμφωνήσει οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης!!! Μόνο η Πειραιώς θέλει 500 εκ. για να έχει κεφαλαιακή στήριξη!!!

Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στη δημιουργία μιας BAD BANK και σημειώνει ότι τις πιθανές απώλειες από τα κόκκινα δάνεια θα κληθούν να τις επωμιστούν ΠΑΛΙ οι φορολογούμενοι!!!

Η εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει ότι απομακρύνθηκαν οι επενδυτές από τις τραπεζικές μετοχές για το κίνδυνο που απορρέει από τα κόκκινα δάνεια και από τη μειωμένη αποδοτικότητά τους το τελευταίο τρίμηνο.

Έχουν τρομάξει με αποτέλεσμα να πλήττεται το αξιόχρεο της χώρας από αυτή την εξέλιξη.

Επιστρέφουμε το 2015 και όπως σημειώνει όλος ο διεθνής Τύπος, η υπερφορολόγηση των πάντων και η διαφθορά επί αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα, διώχνει όλους τους επενδυτές. Κανένας δεν έχει όρεξη να επενδύσει σε μια χώρα που δέρνει φορολογικά πολίτες και επιχειρήσεις. Που ερμηνεύει αυθαίρετα νόμους και φορολογεί πρόσωπα και επιχειρήσεις, ανακόπτοντας έτσι τη λειτουργία τους!

Την ίδια ώρα όμως, εξαιτίας των κατεστραμμένων τραπεζών στην Ελλάδα, εξαπολύουν ένα κύμα πλειστηριασμών, λέγεται και γράφεται 150.000 σπιτιών, φυσικά και πρώτης κατοικίας!!!

Αντιλαμβάνεστε τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα.

Μέχρι και το Ζάππειο πέρασε στο Υπερταμείο.

Δεν έχουν αφήσει τίποτα. Είναι εκπληκτικό αλλά απολύτως αληθινό ότι αυτή η πολιτική συμμορία των ατέλειωτων ΝΑΙ στις εθνικές εκχωρήσεις, έχει συμπεριλάβει στα ενέχυρα του Υπερταμείου, όλα τα δημόσια ασημικά και όλα τα εμβληματικά κτήρια!!!

97

Πού πηγαίνουν τα λεφτά; -Τα μηνιαία έξοδα των Ελλήνων [λίστα]


ESM: Διαψεύδει ότι θα βοηθήσει την διάσωση των ελληνικών τραπεζών

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το χρέος που δημιουργήθηκε μέσα στα 16 χρόνια της ευρωζώνης (περίπου 240 δις) είναι πολύ μεγαλύτερο μεγαλύτερο από το χρέος που έχει δημιουργηθεί στα 170 προηγούμενα χρόνια της δημιουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους (158 δις), μεταξύ των ετών 1832-202. Στην πραγματικότητα, το… τεράστιο ελληνικό δημόσιο χρέος, όπως και αυτό άλλων χωρών κυρίως της ευρωπαϊκής περιφέρειας, έχει υπερδιπλασιαστεί μετά το 2008 μέσα στην περίοδο της ευρωζώνης.Το 2002 που μπήκαμε στο ευρώ, το χρέος ανερχόταν σε 158 δις και σήμερα ξεπερνά τα 340 δις και συνεχώς αυξάνεται με ποσά άνω των 10 δις ετησίως. Με συνυπολογισμό και του κουρέματος του PSI του 2012 σε βάρος κυρίως ελληνικών ιδιωτικών και δημόσιων ομολόγων, το χρέος σήμερα αγγίζει τα 400 δις. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς αλλά και την πολιτική που ακολουθείται με την ηγεμονεύουσα θέση της Γερμανίας, το κούρεμα του χρέους αποκλείεται μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στην οποία διογκώθηκε και διευρύνεται με διάφορα χρηματιστηριακά κόλπα, με swaps,τοξικά ομόλογα, επιτόκια κλπ. Το υποχρεωτικό ετήσιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό σε επίπεδα άνω του 3,5% του ΑΕΠ απλούστατα σκοτώνει την ελληνική οικονομία.

 

Το ίδιο γίνεται και με υποχρέωση της χώρας να καταβάλλει ετησίως συνολικά ποσά της τάξης του 15-20% ( 27 – 36 δις ) στους ανελέητους δανειστές με υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας, όπως έχει αποφασιστεί Eurogroup της 16ης Ιουνίου 2017. Όλο αυτό το σκηνικό είναι εντελώς παρανοϊκό.


Τι έγινε το 2015; Γιατί η χώρα χωρίς λόγο υπέστη μια πρωτοφανή ζημιά ύψους εκατοντάδων δισ ευρώ έως το 2060; Ποιοι ευθύνονται για την εξαύλωση 40 δισ. ευρώ από την αξία των τραπεζών και τη νέα απειλή που προδιαγράφεται για το τραπεζικό σύστημα της χώρας;
Πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ για τη στήριξη των προσφύγων; Είναι  υποχρεωτική η συμβολή των θεσμών της Πολιτείας για να δοθούν απαντήσεις για τη μεγαλύτερη απάτη που παίχτηκε εις βάρος του ελληνικού λαού το 2015. Η προσπάθεια των σημερινών άθλιων κυβερνώντων να διχάσουν μια κοινωνία σε κατάσταση… αφασίας, πρέπει να πέσει στο κενό. Οι πολίτες νιώθουν στην τσέπη τους το οικονομικό βάρος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τους φόρους που πληρώνουν, την κοροϊδία που υφίστανται, την ανασφάλεια που βιώνουν, τη διάλυση των θεσμών έτσι όπως αποτυπώνεται σε καθημερινή πλέον βάση.
Τα ποσοστά αποδοχής του σημερινού τυχοδιώκτη πρωθυπουργού άγγιζαν το 75% το 2015. Ήταν τότε που οι δόσεις των ψεμάτων ήταν πολύ ισχυρές. Μέρα με τη μέρα όμως, ο… ασθενής δείχνει να αποκτά επαφή με το περιβάλλον. Έτσι, σήμερα, το 80% τουλάχιστον δεν θέλει να ακούει γι αυτήν την κυβέρνηση και γι αυτούς τους πολιτικούς τυχοδιώκτες γιατί πλέον έχει αποκαλυφθεί όλη η έκταση της απάτης του… μαγαζιού του, το οποίο πουλούσε… σκάρτο υλικό. Ό,τι πληρώνουμε εδώ και τριάμιση χρόνια είναι αποκλειστικά ο λογαριασμός της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τα εκατοντάδες δισ. ευρώ της ζημιάς, η θεσμική ισοπέδωση, η κοινωνική καταρράκωση, ο εξευτελισμός της χώρας, είναι αποκλειστικά δικό τους έργο.
Μέσα σε όλα αυτά που έκαναν εμπεριέχονται πλήθος κατηγοριών. Κάποιες από αυτές μάλιστα είναι σε βαθμό κακουργήματος. Αυτή η σωρεία κακουργηματικών πράξεων πρέπει να τύχει της… ανάλογης απάντησης από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, όταν και άμα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Είναι… αδιανόητο να σκεφτούν οι νέοι κυβερνήτες να συγκαλύψουν αυτά τα εγκλήματα, τα οποία καταδικάζουν σε οικονομικό μαρασμό εκατομμύρια πολίτες για πολλές δεκαετίες.
Η διαδικασία… αποτσογλανοποίησης της κοινωνίας και της ταυτόχρονης καταδίκης των πάλαι ποτέ αυτόκλητων προστατών της, πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Ταυτόχρονα με την αποκατάσταση στοιχειωδών κανόνων λειτουργίας σε ένα ευνομούμενο κράτος με πάταξη των πρακτικών που ακολουθούν διάφορες περιθωριακές ομάδες, πρέπει να τρέξει και η διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης των εγκλημάτων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ιδίως, όταν προκαλείται ένα τεράστιο κόστος που θα έχει διάρκεια, πόνο και απώλειες. Όποιος τους χαριστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν από το 2015 και μετά πρέπει να είναι έτοιμος να υποστεί την καταδίκη. Μόνο που η καταδίκη αυτή θα συνοδευτεί από μια νέα… ποιο σκληρή “τσογλανοποίηση” της ελληνικής κοινωνίας που ίσως φέρει πολύ αίμα. 
Το τελευταίο πρέπει να αποτραπεί. Και θα αποτραπεί εφόσον, η επόμενη κυβέρνηση συνειδητοποιήσει ότι θα πάει μέχρι τέλους όλους αυτούς τους εγκληματίες που πήγαν να τινάξουν στον αέρα τη χώρα. Αυτούς που διαμορφώνουν συνθήκες και νοοτροπίες διάλυσης των πάντων. Η διαδικασία για να αποδοθεί δικαιοσύνη και οι διακηρύξεις περί αποφυγής ποινικοποίησης του δημόσιου βίου δεν συνιστούν διχασμό όπως διατείνονται πολλοί. Αν κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν ζημιά στη χώρα και τους πολίτες της πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αυτή πρέπει να καταλογίσει τις ευθύνες και να επιβάλλει τις ποινές που προβλέπονται.
Γι αυτούς ο πέλεκυς πρέπει να είναι αυστηρός, γιατί αλλιώς δεν προχωράμε παραπέρα. Αν δεν θέλουμε να καταρρεύσουν το πολιτικό σύστημα και ο θεσμός της Δικαιοσύνης, η επόμενη κυβέρνηση καλείται να λάβει αποφάσεις και να αφήσει στην άκρη τις αβρότητες. 


Κόκκινα δάνεια. Μείωση της αξίας της γής. Εξαφανισμός των τραπεζών. Στο τέλος θα πάμε στις περιφερειακές (θα σπάσει και η χώρα). Να γιατί ο Σάλας πήρε τη Παγκρήτια.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close