6,2 Ρίχτερ στην Κεντρική Ιταλία.Δεκα νεκροί και ισοπέδωση χωριών….

amatritse Τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.08.2016) στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας)σ σεισμός 6,2 Ρίχτερ συγκλόνισε την κεντρική Ιταλία και έβγαλε χιλιάδες τρομαγμένους κατοίκους στους δρόμους.

Στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες και μνημεία απέδωσαν τις μεγάλες καταστροφές από τον πρωινό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας με δηλώσεις τους σε ειδησιογραφικό πρακτορείο.Στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες και μνημεία απέδωσαν τις μεγάλες καταστροφές από τον πρωινό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας με δηλώσεις τους σε ειδησιογραφικό πρακτορείο.Και οι δυο επεσήμαναν ότι ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων γεγονός που συνέβαλε στις καταστροφές. Όπως είπε ο κ. Χουλιάρας ο σεισμός προήλθε από την «ρηγματογενή ζώνη των Απενίνων» η οποία είναι γνωστή και έχει δώσει πάρα πολλούς τέτοιους σεισμούς με τελευταίο καταστροφικό αυτόν της πόλης Λ΄Ακουιλα την Άνοιξη του 2009.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι ακόμη δεν έχει ζητηθεί βοήθεια από τις ιταλικές αρχές, αλλά ο ΟΑΣΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών προετοιμάζονται να στείλουν τεχνική βοήθεια.

Το πρώτο φως της μέρας αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας στην Ιταλία.

Σε μικρούς δήμους κοντά στο Ριέτι εξαιτίας του σεισμού διεκόπη προσωρινά ηλεκτροδότηση, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσουν συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για έβδομο νεκρό

Δυο από τους νεκρούς έχουν επιβεβαιωθεί στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε. Μέχρι στιγμής, τα ιταλικά μέσα μεταδίδουν πως οι νεκροί είναι έξι αλλά υπάρχουν και πληροφορίες για ακόμη έναν νεκρό

xartis sismou

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 08:22

Πολίτες , αστυνομία, σωστικά συνεργεία και εκπαιδευμένα σκυλιά ψάχνουν για επιζώντες στην πολη Αματρίτσε. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ολόκληρη οικογένεια εγκλωβισμένη κάτω από τα συντρίμμια. Χωριά εξαφανίστηκαν από τον χάρτη από τον καταστροφικό σεισμό τα ξημερώματα.

 

italia si

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close