51 Μονάδες του Στρατού μας υπογράφουν στήριξη στην ΕΡΤ….Γι αυτό λέμε ότι η επανάσταση έρχεται….Όλα τα ονόματα των Μονάδων

Τη στήριξη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο που μπήκε στην κρατική ραδιοτηλεόραση, εκφράζουν με κείμενο που υπογράφουν, 51 στρατιωτικές μονάδες από όλη τη χώρα.Αφού καταδικάζουν το γεγονός, κάνουν λόγο για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, της τρικομματικής κυβέρνησης και των μνημονίων.


Αναλυτικά τα κείμενο


“Kαταδικάζoυμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης. 2800 εργαζόμενοι γίνονται θυσία στα σχέδια της κυβέρνησης και των Μνημονίων Ε.Ε-ΔΝΤ-τραπεζών. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. 


Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει άμεσα χιλιάδες απολύσεις, ακόμα πιο έντονο έλεγχο της πληροφόρησης και των ειδήσεων από τα πρόθυμα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του κεφαλαίου. Φέρνει επίσης ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτιστικού έργου της ΕΡΤ.


Στον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό η δουλοποίηση μας πάει χέρι χέρι με την κρατική τρομοκρατία, τον απόλυτο έλεγχο, την λογοκρισία και τη χειραγώγηση, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού.


Όχι δεν ξεχνάμε την ΕΡΤ της προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής και της συκοφάντησης των αγώνων. Κάποιοι από εμάς ήμασταν εκεί όταν το φοιτητικό κίνημα διεκδίκησε βήμα στη δημόσια τηλεόραση και λογοκρίθηκε.


Χωρίς αυταπάτες όμως αναγνωρίζουμε ότι οι νόμοι της αγοράς δεν βρίσκουν στην ΕΡΤ την πλήρη εφαρμογή τους. Για αυτό και στην ΕΡΤ υπήρχαν και άλλες οπτικές στις πολεμικές ανταποκρίσεις και τα αντιπολεμικά κινήματα. Δόθηκε βήμα στην επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων για να αναδείξει το ζήτημα του απεμπλουτισμένου ουρανίου και των αυτοκτονιών των συναδέλφων φαντάρων που ανέδειξε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κ.α. Να μην ξεχάσουμε επίσης την ΕΡΑΣΠΟΡ και των σύνολο των εκπομπών που μας κρατούσε παρέα στη σκοπιά, αυτές τις ατέλειωτες ώρες με τα ακουστικά κάτω από το κράνος, στην τελευταία μονάδα της παραμεθορίου.


Αυτές οι ρωγμές στο σύστημα της λογοκρισίας μπορούν να αυξηθούν .Για αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων.


Στηρίζουμε όσο μπορούμε μέσα και έξω από τα στρατόπεδα κάθε απόφαση αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να στηρίξουν τις μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.


Για μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπούν οι “σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι” των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο.


-Όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ

-Να ανατραπεί η αντεργατική κυβερνητική πολιτική, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡΑ και τα Μνημόνια

KEIMENO YΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ 51 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ

107 ΜΜΠΠΕΠ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ

575 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ

25 ΕΠΙΛΑΡΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΞΑΝΘΗ

50 ΕΜΑ

289 ΤΠ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

80 ΕΑΡΜΕΘ ΚΩ

80 ΤΥΠΕΘ ΚΩ

282 Μ/Κ ΤΕ ΚΩ

649 ΤΕΚ ΣΑΜΟΥ

ΠΟΘΑ ΣΑΜΟΥ

596 ΤΠ

616 ΜΚΤΠ

617 ΜΚΤΠ

618Μ/Κ ΤΠ ΠΛΑΤΗ

502 Μ/Κ ΤΠ ΚΑΒΥΛΗ

105 Α/Κ ΜΜΠ ΚΑΒΥΛΗ

3ος ΛΔΒ ΚΑΒΥΛΗ

3 ΤΥΠ ΚΑΒΥΛΗ

15 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

547 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΠ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

124 ΠΒΕ

24 ΤΘΤ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

117 Α/Κ ΜΠ ΡΙΖΙΑ

Α/ΑΠ ΡΟΔΟΥ (ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΡΟΔΟΥ)

Σ.Ε.ΤΗΛ.

558 ΜΚΤΠ ΠΡΩΤΟΚΚΛΗΣΙ

12 ΤΥΠ

745 ΒΜΧ

79 ΤΜΧΕΘ

5Ο2 ΜΚΤΠ

503ΤΠ

ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗ

ΚΑΑΥ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ

ΚΑΑΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Κ.Ε.Πεζικού ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ

ΚΑΑΥ ΜΑΚΡΥΣ

ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΚΑΑΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ

117 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ

Κ.Ε.ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΛΑΜΙΑ

98 ΑΔΤΕ

Κ.Ε.ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΘΗΒΑ

71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

88 ΤΜΧ ΛΗΜΝΟΣ

265 ΜΚΤΠΕ ΛΕΣΒΟΣ

526 Μ/ΚΤΠ

534 ΤΟ

ΔΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΧΑΙΔΑΡΙ

ΕΠ.ΟΠ. ΚΑΙ ΕΜΘ από ΜΥΤΙΛΗΝΗ και ΣΑΜΟ”

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close