Αν το αφήσετε να κάνει έρευνες στην Κρήτη, είστε για κρέμασμα ολοι ….ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΟ ! ! !

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, η περίοδος χάριτος τελείωσε και ο Ελληνισμός έρχεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση από συστάσεως του νεότερου Eλληνικού κράτους.

Η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους.

Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ.

Η προηγούμενη «απειλή» Ντονμέζ

Υπενθυμίζεται πως ο Ντονμέζ σε συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική εφημερίδα Sabbah, σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η συμφωνία με την Λιβύη, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως » η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διεξάγει ερευνητικές δραστηριότητες, γεωτρήσεις ή άλλου είδους ενέργειες στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται μέσω της συμφωνίας με τη Λιβύη χωρίς άδεια από την Άγκυρα».

Στη συνέχεια ο Τούρκος Υπουργός παρουσίασε τις εκτιμήσεις του σχετικά με τα κέρδη της Τουρκίας από το εν λόγω μνημόνιο συμφωνίας για τον προσδιορισμό και καθορισμό θαλάσσιων ζωνών που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και Λιβύης.

Σχετικά με αυτό ο Ντονμέζ είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η συμφωνία με τη Λιβύη έγινε με την επίσημη κυβέρνηση που είναι αναγνωρισμένη από ολόκληρο τον κόσμο και αφού βρισκόμαστε απέναντι από τις ακτές με τη Λιβύη, το Μνημόνιο είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και δεν έχει καμία σχέση με το NATO».

Στο σημείο αυτό τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιο «παραθυράκι» στο οποίο θα μπορούσε να βασιστεί η Ελλάδα για να προβάλλει αντιθέσεις, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία μεγιστοποίησε την επικράτειά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2019/12/blog-post_724.html

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button