18 δις ζητα ο Τραμπ απο την Ελλάδα και αποχωρεί το ΔΝΤ…και 71,8 δις ο Ντράγκι

trump–Δεν θα φύγει ούτε ένα σεντ Αμερικανού φορολογούμενου για δανεισμό της Ελλάδας. Λυπάμαι Ρέινς αλλά η πατρίδα σου είναι μια χαμένη υπόθεση. Αν μπορούν να την σώσουν οι Γερμανοί ας το κάνουν…

Αυτό εκμυστηρεύτηκε στον Πρίμπους ο νέος πλανητάρχης. Το ΔΝΤ δεν βρίσκεται στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο που πρέπει να πάρει τα λεφτά του! Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα καθώς ο Σόιμπλε έχει εκλογές και δεν είναι διατεθειμμένος να αποπληρώσει με χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων το ΔΝΤ. Υπάρχει λοιπόν μεγάλος κίνδυνος το ΔΝΤ, κατόπιν οδηγιών Trump, να κάνει άμεσα απαιτητά τα δάνεια προς την Ελλάδα…

Τον Νοέμβριο του 2015 το χρέος της Ελλάδας είχε ως εξής σύμφωνα με πίνακα που δημοσίευσε η Καθημερινή. Από τον πίνακα προκύπτει ότι στο ΔΝΤ χρωστάμε 18 δις ευρώ.

Ο Trump λοιπόν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητήσει να αποπληρωθούν αυτά τα χρήματα για να βγει εκτός το Ταμείο! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι σ΄αυτή την περίπτωση μόνο η Γερμανία μπορεί να πληρώσει για λογαριασμό της Ελλάδας αλλά όχι χωρίς νέο Μνημόνιο!

Πως όμως ο Σόιμπλε να ζητήσει από την Γερμανική βουλή να πληρώσει ο γερμανός φορολογούμενος τα λεφτά που αντιστοιχούν στο ΔΝΤ, το οποίο πλέον δεν θα είναι στο πρόγραμμα; Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι συνεργάτες του Trump έχουν στα χέρια τους εισήγηση του Πολ Τόμσεν ο οποίος προτείνει το ΔΝΤ να εγκαταλείψει την Ελλάδα αφού πρώτα του επιστραφούν τα 18 δις ευρώ.

Ο Μάριο Ντράγκι τώρα δήλωσε ευθαρσώς πως εάν θέλει μια χώρα να βγει από την ζώνη του ευρώ πρέπει πρώτα  να ρυθμίσει πλήρως όλες τις οφειλές που μπορεί να έχει απέναντι στο ευρωσύστημα. Το σχόλιο Ντράγκι, που έγινε στο πλαίσιο απαντητικής επιστολής που έστειλε σε δύο ιταλούς ευρωβουλευτές, συνιστά μία από τις σπάνιες αναφορές του κεντρικού τραπεζίτη στο ενδεχόμενο εξόδου μίας χώρας από τη νομισματική ένωση. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΚΤ για το σύστημα διασυνοριακών πληρωμών Target2, το Νοέμβριο η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αρνητικό ισοζύγιο – εκκρεμότητες δηλαδή – ύψους 71,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε 100 δις ευρώ εάν θέλει ο Τσίπρας να κόψει δραχμές.

Aπόσπασμα απο Κουρδιστο πορτοκάλι.

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close