170 χιλ ευρω για μονάδα αφαλάτωσης στο Μαθρακι αράχνιασαν απο την ΔΕΥΑΚ

Κουλουβάχαρτα για την Μονάδα Αφαλάτωσης Υδραίου,ΔΕΥΑΚ,Β.Αργυρός και Γ.Αργυρός!!!!

Εκατον εβδομήντα Χιλιάδες ευρώ έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας απο 26 Ιουλίου του 2018 για να λύσει το πρόβλημα λειψυδρίας το Μαθράκι  και ακόμη μεχρι σήμερα να καταφέρει η επιχείρηση να αγοράσει το μηχάνημα αφαλάτωσης για το σοβαρό θέμα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει το Ακριτικό νησί του Μαθρακίου απο τα Διαπόντια νησιά.

Απο τότε έχουν περάσει 17 ολόκληροι μήνες χωρίς να έχουν λύσει το θέμα με το νερό στο Μαθράκι.Δηλαδή να “ψοφήσουν” από δίψα ΟΛΟΙ!!!

Διαβάστε με τη ταχύτητα προσπάθησαν να λύσουν το σοβαρό αυτο πρόβλημα…

Απο τις 26/07/18 που πήρε απόφαση επιχορήγησης το Υπουργείο εσωτερικών αποφάσισαν 5 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ   στις 13 /12/18 να εγκρίνουν μελέτη και τρόπο ανάθεσης για την τοποθέτηση μονάδας αντίθετης όσμωσης στο Μαθράκι…Χρειάστηκαν άλλους 3 μήνες να αποτυπώσουν το τοπογραφικό διάγραμμα!!!!Στις 22 Μαρτίου του 2019 προχωρούν στην έγκριση μελέτης και όρων Δημοπράτησης και στις 03 Απριλίου δημοσιεύουν την προκήρυξη του Διαγωνισμού που διενεργήθηκε στις 16/04/2019  εννέα μήνες μετά από την επιχορήγηση των 170 χιλ.ευρω…

Απο αυτο σημείο και μετά το άνοιγμα των προσφορών  αρχίζουν οι ενστάσεις μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Οι ενστάσεις εκδικάζονται απο το 2ο κλιμάκιο Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών στις 07/05/2019.Προσφεύγουσα είναι η εταιρεία SYCHEM AE και κερδίζει αυτή.

Η ΔΕΥΑΚ αποφασίζει ενα μήνα μετά στις 19/06/2019 δημοπράτηση με ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!!! Περνά ένας ακόμη μηνας και προκηρύσσει το νεο διαγωνισμό για τις 22/07/2019.

Οταν ανοίγονται οι προσφορές έχουμε αμέσως μετά νεα ένσταση μεταξύ των δυο εταιρειών ως προς τη μοριοδότηση και ξανά το ιδιο ΒΙΟΛΙ!!!!

Στις 30 Αυγούστου εκδικάζεται η ένσταση απο την Αρχή Εξέτασης η οποία εξέδωσε δυο αποφάσεις και τίθεται η SYCHEM AE εκτός διαγωνισμού..Ετσι η ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να αγοράσει την μονάδα από την άλλη εταιρεία δηλαδή την ΤΕΜΑΚ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία.

Στο Μαθράκι κατά περίεργο τρόπο μετά από αυτή την εξέλιξη οι  εκπρόσωποι της Συμπολίτευσης ανέφεραν στους κατοίκους οτι “χάθηκε” η υπόθεση  και ρίχνουν το βάρος στην Αντιδήμαρχο τοτε κ.Νονη Μάστορα .Προτείνουν μάλιστα να γίνει 3ος νέος διαγωνισμός με μοναδικό ορο τη χαμηλότερη τιμή.

Εν τω μεταξύ διαχέονται πληροφορίες οτι ο Προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος της ΔΕΥΑΚ εχει εμπορικές σχέσεις με μια απο τις διαγωνιζόμενες εταιρείες!!!

 Απο τότε και μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση της Αρχής εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών αρ.1168/30/08/2019 και ο Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ συντάσσει Γνωμοδότηση για να ακυρώσουν το διαγωνισμό και να κάνουν καινούργιο για να μην αγοράσουν από την ΤΕΜΑΚ και μάλιστα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κ.Αλαμάνος  διαδίδει σύμφωνα με πληροφορίες  ότι η Δήμαρχος Κέρκυρας κ.Υδραίου είναι αυτή που θέλει  να ακυρώσει το διαγωνισμό και να γίνει καινούργιος και οτι σε αυτό συνηγορούν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαθρακίου κ.Γιαννης Αργυρός και ο αδελφός του Βασίλης Αργυρός που πρόκειται να τον βαλει Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΚ η κ.Υδραίου.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο και έτσι φθάσαμε σήμερα 17 ΜΗΝΕΣ μετά τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών να προσπαθούν να βρουν Νομική φόρμουλα να ακυρώσουν για άλλη μια φορά το διαγωνισμό για να τον δώσουν στην εταιρεία που γουστάρουν και να παρακάμψουν την Αρχή Εξέτασης Π.Δ αφήνοντας ολόκληρο νησί (ΜΑΘΡΑΚΙ) στη ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ χωρίς αίσθηση ευθύνης για το σοβαρό αυτό θέμα..

 

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button